واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فوق تخصص بیماریهای کلیه کودکان: خوردن آب زیاد سنگهای کلیه و سیستم ادراری را درمان می کند مشهد – ایرنا – یک فوق تخصص نفرولوژی کودکان گفت: مهمترین روش برای پیشگیری از بوجود آمدن سنگ ها در کلیه و سیستم ادراری و حتی درمان آن خوردن آب زیاد است.
"فاطمه قانع" روز پنجشنبه در حاشیه همایش "بیماریهای شایع کلیوی کودکان" در مشهد طی گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در کشور ما خوردن آب زیاد مرسوم نیست و مردم خوردن نوشیدنی های دیگر به جز آب را ترجیح می دهند.
وی بیان کرد: خوردن نوشیدنی هایی مانند نوشابه و دلستر که دارای قند فراوان است، زمینه تولید سنگ در کلیه و سیستم ادراری را فراهم می کند.
وی گفت: ایران، ترکیه و کشورهای عربی جزو مللی هستند که به خاطر خشکی آب و هوا، نوع تغذیه و عوامل ژنتیکی روی کمربند تولید سنگ در کلیه و سیستم ادراری قرار دارند که پیدایش این نوع سنگ ها در کشور در استانهای خراسان، فارس و سیستان و بلوچستان شایع است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مشهد افزود: تولید سنگ در کلیه و سیستم ادراری بین کودکان کشور بویژه کودکان خراسان رضوی و استانهای مزبور بیشتر از دیگر نقاط کشور است.
قانع افزود: زمینه خانوادگی و ژنتیکی، نوع مواد غذایی مصرفی، مصرف تنقلاتی مانند چیپس، پفک، همبرگر، فست فودها که سرشار از نمک است، استفاده غیرصحیح از مواد غذایی که نمک زیاد دارند، مصرف کم آب و خشکی هوا در مناطقی که هوا گرم است، از عوامل بروز شیوع سنگ های کلیه و سیستم ادراری به شمار می روند.
وی توصیه کرد در مناطق گرم باید مصرف آب توسط افراد بویژه کودکان زیاد باشد و اگر نوشیدن آب زیاد از همان ابتدا به کودکان آموزش داده شود از بروز سنگ در کلیه ها و سیستم ادراری حتی در کسانی که زمینه ژنتیکی نیز دارند، جلوگیری می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اولین توصیه ما به همه افراد این است که اگر در خانواده سابقه سنگ سازی در کلیه و سیستم ادراری دارند حتما در رژیم غذایی خود تغییرات لازم را از جمله استفاده از آب و مایعات فراوان و غذای کم نمک لحاظ کنند.
قانع افزود: برخلاف نظر عامه مردم که فکر می کنند کودک دارای سنگ کلیه نباید شیر و لبنیات مصرف کند، توصیه می شود مصرف لبنیات قطع نگردد و تنها از آب زیاد و غذاهای کم نمک مصرف کنند.
این فوق تخصص نفرولوژی کودکان بیش فشاری خون را یکی از نشانه های بروز سنگ در کلیه و سیستم ادراری کودکان عنوان و بیان کرد: کودکان هم ممکن است به علت بیماریهای کلیوی دچار بیش فشاری خون باشند.
وی افزود: در کودکانی که دیابت در آنها زود شروع می شود و در بزرگسالان که دیابت دارند، قند خون کلیه را درگیر می کند، لذا کودک یا فرد بزرگسالی که قند خون دارد باید از نظر بیماریهای کلیوی و سیستم ادراری مورد آزمایش قرار گیرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد وجود املاح در آب را در بروز سنگ های کلیه و سیستم ادراری بی تاثیر دانست و گفت: اگر آب یک شهر املاح داشته باشد باید همه افراد به سنگ کلیه مبتلا شوند در صورتی که موارد گزارش شده مربوط به چند نفر می باشد.
همایش یک روزه بیماریهای شایع کلیوی در کودکان با هدف شناخت بیماریهای کلیوی شایع بین کودکان مانند سنگ های کلیوی و سیستم ادراری، با حضور پروفسور "فرحناک اسدی" فوق تخصص نفرولوژی کودکان و استاد دانشگاه علوم پزشکی راش شیکاگو در هتل پردیسان مشهد برگزار شد.
در این همایش چهار پنل تخصصی با موضوعات "هماچوری در کودکان"، "دیالیز صفاقی، هیپرتانسیون"، "سنگهای کلیه و سیستم ادراری در کودکان" و "بررسی هیدرونفروز زمان جنینی و شیرخوارگی" نیز با حضور استادان و فوق تخصصان نفرولوژی، اعصاب، قلب، غدد، ارولوژی، جراحی، عفونی و خون کودکان برگزار شد.
7489 / 664
13/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]