واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین: رفع بحران آب اولویت نخست استان است قزوین - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار قزوین گفت: باتوجه به آمارهای دقیق و تحلیل های واقع بینانه در مورد وضعیت آب قزوین، امروزه اولویت نخست استان رفع بحران آب است.
"منوچهر حبیبی" روز پنج شنبه در پنجمین نشست اتاق فکر آب استان قزوین، افزود: دقت و سرعت بخشیدن به مساله آب شرب و کشاورزی استان بایستی با عزم ملی در کارگروههای مربوط و نیز اتاق فکر آب استان توسط بخش های خصوصی، شورای تامین، دستگاه قضایی، نمایندگان مجلس و همه و همه مورد پیگیری قرار گیرد، چرا که مقام معظم رهبری در سفر پر خیر و برکت سال 82 خود به استان قزوین، این مساله را یادآوری نمودند، اما متاسفانه مورد قصور و کوتاهی ما قرار گرفت.
وی، محیط زیست و آب را دو موضوع مهم در برنامه ششم توسعه عنوان و اظهارکرد: استان قزوین بایستی از این فرصت بهینه نهایت در برنامه های آینده خود در بخش بودجه و اعتبارات استفاده لازم را ببرد.
حبیبی با اشاره به اینکه از مجموع 2.6 میلیارد متر مکعب آب تولید شده در استان 91 درصد آن در حوزه کشاورزی مصرف می شود، افزود: در کارگروه آب، محورهای مسدود ساختن چاههای غیرمجاز، ارایه طرح الگوی کشت، اجرای طرح مکانیزه ساختن سامانه آبیاری، استفاده از پساب تصفیه خانه و در نهایت صرفه جویی بایستی مورد تعاریف خاص قرار گیرد.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای استان قزوین نیز در این نشست گفت: این شرکت در سال جاری با مسدود نمودن و تقلیل منصوبات 170 حلقه چاه آب در استان توانست 20 تا 22 میلیون متر مکعب آب سفره های زیرزمینی را حفظ نماید.
"حمید قزوینی" افزود: از پنج هزار و 424 حلقه چاه آب موجود در استان قزوین، تنها یک هزار و 350 حلقه چاه دارای کنتور هوشمند نصب شده می باشند و از دو هزار و 672 حلقه چاه آب بخش کشاورزی، 678 حلقه چاه بصورت دیزلی هستند.
به گفته وی، یک هزار و 994 حلقه چاه بصورت برقی بوده و 876 حلقه چاه نیز بایستی برقی شوند.
قزوینی با اشاره به وجود یک هزار و 207 حلقه چاه آب در بخش دام و طیور، افزود: متاسفانه از این تعداد تنها 115 حلقه چاه مجهز به کنتور هوشمند می باشند و از یک هزار و 56 حلقه چاه آب در بخش صنعت و خدمات نیز تنها 117 حلقه چاه دارای کنتور هستند.
وی با اشاره به مشکلات موجود در ارایه تسهیلات بانک کشاورزی برای خرید کنتور به کشاورزان، گفت: وجود سود 18 تا 21 درصدی، نداشتن تمایل کشاورزان به نصب کنتور بخاطر بازدارندگی از اضافه برداشت آب، نداشتن امکان پرداخت وام تضمینی از سوی مالکان کنتور و واگذاری وام مبنی بر نداشتن چک برگشتی از سوی متقاضیان باعث شد تا این مهم از سوی کشاورزان مورد استقبال قرار نگیرد.
میر عامل آب منطقه ای قزوین افزود: با تامین 700 میلیارد ریال اعتبار، اعطای تسهیلات به مالکین چاهها از محل وجوه اداره شده با سود کم، اعطای تسهیلات از سوی بانک های عامل و قرار دادن اعتبارات یاد شده در اختیار شرکت آب منطقه ای و یا شرکت توزیع نیروی برق از راهکاری های پیشنهادی برای ایجاد انگیزه کشاورزان در نصب کنتور برای چاههای آب خود می باشد.
در این نشست سرپرست جهاد کشاورزی استان قزوین بر برچیده شدن چاههای غیرمجاز تاکید کرد و گفت: اضافه برداشت ها و چاههای غیرقانونی امروز ما را با چالش های جدید در زمینه بحران آب روبرو ساخته است.
"کوروش کشاورز محمدیان"، حساس نمودن کشاورزان به مساله بحران آب و اصلاح طرح الگوی کشت را از مهمترین راهکارهای کنترل مصرف آب کشاورزی عنوان کرد و ادامه داد: در حال حاضر 25 هزار هکتار از زمین های کشاورزی با کمک دولت و 10 هزار هکتار توسط بخش خصوصی مجهز به سیستم آبیاری تحت فشار شده و 120 هزار هکتار زمین کشاورزی استان نیز قابلیت اجرای کشت مکانیزه را دارد.
نماینده مردم تاکستان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: امروز که مجموعه دولت برای رفع مشکل بحران آب به میدان آمده وظیفه تمامی دستگاهها کمک به اوست.
"رجب رحمانی" افزود: بسیاری از روستاهای ما که امروز دارای راه، تلفن، برق و حتی گاز می باشند متاسفانه از بحران آب رنج می برند و از اینرو لازم است ضمن برچیدن چاههای غیرمجاز، حتی برای چاههای آب دارای مجوز نیز برنامه ریزی لازمی صورت پذیرد.
627/ 614
13/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]