واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرکل دفترجمعیت ثبت احوال: نرخ رشد جمعیت کشور به 4.1 درصد افزایش یافت سمنان - ایرنا - مدیر کل دفتر اطلاعات، آمار و جمعیت سازمان ثبت احوال کشور از افزایش نرخ رشد جمعیت ایران به 4.1 درصد خبر داد.

"علی اکبر محزون" روز پنجشنبه در همایش شورای فرهنگی عمومی و سیاستهای کلی جمعیت در سمنان، افزود: از ابتدای امسال تا پایان آبان، یک میلیون و 12 هزار و 51 ولادت در کشور به ثبت رسیده است.
وی ادامه داد: نرخ رشد جمعیت از سال 91 که 2.9 درصد بود در سال 92 به 3.5 درصد و اکنون به 4.1 رسیده است که این رشد متعادل، با انجام اقدامات فرهنگی حاصل شده است.
وی خاطرنشان کرد: امسال در کشور 520 هزار و 617 پسر و 491 هزار و 434 دختر به دنیا آمده اند و در این روند
در هشت ماه امسال، استان قم، البرز و یزد بالاترین میزان ولادت در کشور و استان های گیلان، کهگیلویه و بویراحمد و خراسان شمالی کمترین آمار تولد را داشته اند.
مدیر کل دفتر آمار و اطلاعات و جمعیت سازمان ثبت احوال با اشاره به کاهش 1.6 درصدی وفات در هشت ماه امسال، گفت: 291 هزار و 715 واقعه وفات در این مدت در کشور رخ داده است.
وی با اشاره به کاهش 6.7 درصدی آمار ازدواج در سالجاری، اظهار داشت: تا پایان آبان امسال، 495 هزار و 671 ازدواج در کشور به ثبت رسیده است که نشان می دهد بطور متوسط در هر ساعت 17 طلاق و 84 ازدواج در کشور به ثبت می رسد.
وی از افزایش 8.5 درصدی آمار ثبت طلاق در هشت ماه امسال خبر داد و گفت: در این مدت 103 هزار و 302 مورد واقعه طلاق به ثبت رسید.
وی ادامه داد: تعداد خانوارهای تک نفره نیز در سال 85 از میزان 5.2 درصد به 7.1 درصد در سال 90 رسید که نشان از افزایش تمایل افراد به زندگی مجردی دارد.
وی با بیان اینکه نرخ رشد جمعیت در سال 90 به 1.7 درصد رسید، افزود: این میزان رشد ، از سطح جانشینی به میزان 2.1 درصد، پایین تر آمد و در این میزان پدر و مادر نتوانستند به تعداد خودشان فرزندآوری داشته باشند.
وی آغاز رشد جمعیت سالمندی کشور از سال 65 از سه درصد به 5.7 درصد در سال 90 را شیب تند رفتن جامعه به سمت سالمندی دانست و گفت: جمعیت صفر تا 14 ساله کشور نیز در سال 65 از 45 درصد به 23 درصد در سال 90 کاهش یافت.
مدیرکل دفتر آمار، اطلاعات و جمعیت سازمان ثبت احوال کشور به چهار رویکرد جمعیتی در جهان اشاره و خاطرنشان کرد: موافقان افزایش جمعیت، مخالفان افزایش جمعیت، طرفداران جمعیت ثابت و طرفداران جمعیت متناسب در کنار نظریه اسلام و ادیان الهی ،مهمترین رویکردهای جمعیتی محسوب می شوند .ک/2
611/599 / 556
13/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 184]