واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: چین: انگلیس هیچ حقی در قبال هنگ کنگ ندارد پکن - ایرنا - پکن روز پنجشنبه بار دیگر به دخالت های انگلیس در امور داخلی هنگ کنگ واکنش نشان داد و اعلام کرد که لندن هیچ حقی در قبال این بخش از خاک چین ندارد.
چین دو روز پیش نیز نسبت به موضع گیری انگلیس مبنی بر صادر نکردن روادید برای تعدادی از نمایندگان مجلس عوام این کشور جهت سفر به هنگ کنگ واکنش تندی داشت.
پکن ضمن اعتراض مجدد به مواضع انگلیس در قبال تحولات هنگ کنگ تصریح کرد که طبق توافق رسمی دو کشور، لندن هیچ گونه حقی در قبال مسائل این بخش از خاک چین ندارد و واکنش های اخیر این کشور نیز غیرقابل قبول است.
«هوا چون اینگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین در نشست خبری خود با خبرنگاران بار دیگر بر موضع کشورش در قبال هنگ کنگ واکنش نشان داد و این منطقه را جز لاینفک خاک چین دانست.
وی تصریح کرد: هنگ کنگ اکنون بخشی از خاک کشور چین است و انگلیس نمی تواند هیچ حقی برای خود در قبال این منطقه متصور شود.
او درباره آنچه که از سوی مقامات انگلیسی "تعهد اخلاقی نسبت به مسائل هنگ کنگ" عنوان می شود، گفت: طبق اصول بین المللی، لندن پس از تحویل حاکمیت هنگ کنگ به جمهوری خلق چین، عملا هیچ گونه حق حاکمیتی، نظارتی یا آنچه که به اصطلاح تعهد اخلاقی خوانده شده، در قبال این منطقه ندارد.
«چون اینگ» ادامه داد: گویا هنوز کسانی در بریتانیا هستند که فکر می کنند بر اساس بیانیه مشترک پکن و لندن درباره هنگ کنگ، کشورشان مسئولیتی در قبال این منطقه دارد، حال آنکه چنین تصوری به کلی اشتباه است.
این دیپلمات چینی با اشاره به اینکه هنگ کنگ در سال 1997 به چین بازگردانده شده و یکی از مناطق ویژه اداری این کشور محسوب می شود، اظهار داشت: اینکه برخی افراد در کشور انگلیس بخواهند تحت عناوینی چون "زیر پا گذاشتن اخلاق" به دخالت در امور داخلی چین بپردازند نه تنها قابل قبول نیست بلکه در رسیدن به اهداف خود هرگز توفیقی نخواهند داشت.
صادر نکردن روادید برای تعدادی از نمایندگان مجلس عوام انگلیس باعث شد که «ریچارد اوتاوی» یکی از نمایندگان این مجلس روز دوشنبه در واکنشی انفعالی اعلام کند که این مجلس قصد دارد به هر شکل ممکن با معترضان این منطقه در خصوص وقایع اخیر گفت وگو نماید.
وی گفت که در واکنش به اقدام پکن، اعضای پارلمان بریتانیا در نظر دارند از این پس ارتباطی تصویری با مردم در هنگ کنگ برقرار کنند.
در پی بروز ناآرامی در هنگ کنگ طی هفته های اخیر به واسطه اعتراض تعدادی از دانشجویان این منطقه نسبت به آنچه که دخالت های سیاسی پکن در امور انتخاباتی این جزیره توصیف شده، لفاظی های دیپلماتیک بین انگلیس و چین نیز تشدید شده است.
مخالفان هنگ کنگی چین که حدود سه ماه از اعتراضات آنان می گذرد، خواهان آنند که حاکم جدید این منطقه در سال 2017 با برگزاری یک انتخابات سراسری و البته بدون مداخله دولت پکن تعیین شود اما دولت پکن معتقد است که هنگ کنگ بخشی از کشور پهناور چین است و باید اداره مناطق مختلف آن با قانون چین صورت گیرد.
دولت چین، انگلیس را متهم می کند که از زمان استقلال هنگ کنگ از بریتانیا در سال 1997 به بهانه های مختلف، قصد دخالت در امور داخلی چین و ایجاد نارضایتی در هنگ کنگ را دارد.
هنگ کنگ شهری است جزیره ای در جنوب چین که از سال 1842 تا 1997 جز مستعمرات امپراتوری بریتانیا بود و در سال 1997 و پس از پایان یافتن پیمان قبلی، به جمهوری خلق چین پیوست.
آساق**231**1597**1566
13/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]