واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دخالت انگلیس در امور داخلی هنگ کنگ آشکارتر شد پکن - ایرنا - پس از آنکه چین از صدور روادید برای گروهی از نمایندگان مجلس عوام انگلیس جهت سفر به هنگ کنگ خودداری کرد، آنان در اقدامی مداخله جویانه قصد دارند این رفتار پکن را تلافی کنند
به گزارش رادیو ان.اچ.کی ژاپن،«ریچارد اوتاوی» یکی از نمایندگان مجلس عوام انگلیس روز دوشنبه گفت: صادر نکردن روادید از سوی چین برای نمایندگان مجلس عوام نقض قوانین بین المللی است و ما قصد داریم به هر شکل ممکن با معترضان این منطقه در خصوص وقایع اخیر گفت وگو کنیم.
وی گفت که در واکنش به اقدام پکن، اعضای پارلمان بریتانیا در نظر دارند از این پس ارتباطی تصویری با مردم در هنگ کنگ برقرار کنند.
بر اساس این گزارش،«اوتاوی» تاکید کرد: تلاش نمایندگان مجلس بر این است که با مردم هنگ کنگ به صورت مستقیم گفت و گوکنند و از کم و کیف جریانات و چگونگی برخورد پلیس با تظاهر کنندگان که او آنان را "طرفداران دمکراسی واقعی" نامید، آگاه شوند.
وی همچنین یادآور شد که واکنش اخیر چین در صادر نکردن روادید نمایندگان مجلس عوام، به معنی بی اعتبار و کردن تفاهم نامه مشترک دو کشور در خصوص منطقه هنگ کنگ است و این امر می تواند بر مذاکرات مختلفی که انگلیس با چین دارد، تاثیر بگذارد.
«جن ساکی» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز نسبت به اقدام چین واکنش نشان داد و گفت که آمریکا امیدوار است که اعضای پارلمان بریتانیا بتوانند آنگونه که می خواهند آزادانه به هنگ کنگ سفر کنند.
اوتاوی همچنین گفت: از پارلمان انگلیس خواهد خواست تا جلسه ای را برای بحث درباره این موضوع تشکیل دهد.
این کمیته متشکل از 11 عضو، قصد داشت تا پیش از پایان سال جاری میلادی در چارچوب تحقیقاتی درباره حوادث جاری هنگ کنگوارد این منطقه شود.
«هوا چون اینگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین نیز روز گذشته به صراحت از انگلیس خواست در امور هنگ کنگ دخالت نکند و به حق حاکمیت این منطقه و موضع پکن در خصوص اصلاحات سیاسی آن احترام بگذارد.
این مقام چینی تاکید کرد: هنگ کنگ یک بخش ویژه چین است و اصلاحات سیاسی این منطقه نیز جزو امور داخلی این کشور محسوب می شود، بنابر این هیچ کشوری حق ندارد آن را ارزیابی کرده و در امور آن دخالت کند.
مخالفان هنگ کنگی چین که حدود سه ماه از اعتراضات آنان می گذرد، خواهان آنند که حاکم جدید این منطقه در سال 2017 با برگزاری یک انتخابات سراسری و البته بدون مداخله دولت پکن تعیین شود اما دولت پکن معتقد است که هنگ کنگ بخشی از کشور پهناور چین است و باید اداره مناطق مختلف آن با قانون چین صورت گیرد.
دولت چین، انگلیس را متهم می کند که از زمان استقلال هنگ کنگ از بریتانیا در سال 1997 به بهانه های مختلف، قصد دخالت در امور داخلی چین و ایجاد نارضایتی در هنگ کنگ را داشته که با پاسخ قاطع پکن روبرو شده است.
هنگ کنگ شهری است جزیره ای در جنوب چین که از سال 1842 تا 1997جزو مستعمرات امپراتوری بریتانیا بود و در سال 1997 و پس از پایان یافتن پیمان قبلی، به جمهوری خلق چین پیوست.
آساق**1597**1010
11/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]