واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: عطاریها نیازمند ساماندهی حرفه ای هستند مشهد - ایرنا - اقبال عمومی به سمت استفاده از گیاهان دارویی بازار عطاریها را در پی یک دوره افول طولانی ناشی از گسترش خدمات و علوم نوین پزشکی، این روزها دوباره گرم کرده است.
رشد تقاضاهای مردمی برای بهره گیری از گیاهان دارویی به منظور استفاده از فواید درمانی آنها، خواسته و ناخواسته پای عطاران نوین را به حوزه ای فراتر از دانش آنها کشانده که همان تشخیص و تجویز پزشکی است.
این در حالی است که به گفته مسوول امور دارویی شبکه بهداشت و درمان کاشمر عطاریها زیرمجموعه وزارت بهداشت نبوده لذا در "گروه صنوف کسب و کار" فعال بوده و بر اساس ضوابط سازمان صنعت، معدن و تجارت فعالیت می کنند.
دکتر "محمد مومنی" در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بر این اساس عطاران حق ویزیت و معاینه افراد را به عنوان بیمار ندارند بلکه صرفا فروشنده محسوب می شوند.
یک شهروند کاشمری نیز می گوید: تاکنون پنج نوبت برای درمان سردرد به یک عطاری معروف مراجعه و هر بار یک میلیون ریال برای دریافت داروهای گیاهی تجویزی عطار هزینه کردم اما هنوز درمان نشده ام.
"محمد مجیدی" به خبرنگار ایرنا گفت: یکی دوبار که از طولانی شدن دوره درمان شاکی شدم مسوول عطاری به من پاسخ داد " زمان درمان با داروهای گیاهی طولانی است".
هم اینک حدود 40 عطاری در شهر کاشمر فعالیت دارند که از این تعداد 80 درصد آنها دارای پروانه کسب صنفی هستند.
مسوول امور دارویی شبکه بهداشت و درمان کاشمر با انتقاد از اینکه قانون معینی از سوی وزارت بهداشت در زمینه فعالیت عطاریها وجود ندارد می گوید: هرچند دانشگاه علوم پزشکی در حال تهیه قانون مدون برای عطاریها است اما همچنان شاهدیم که برخی جوانان از سر بیکاری و نداشتن شغل به این حرفه روی می آورند.
دکتر مومنی افزود: در این شرایط برخی عطاریها با رویکرد تجاری داروهای شیمیایی را با داروهای گیاهی مخلوط کرده و با عناوینی همچون داروی زیبایی، لاغری، چاقی و یا ترک اعتیاد به مردم می فروشند.
وی فعالیت صنف عطاران را در ارتباط مستقیم با سلامتی مردم توصیف و بیان کرد: کسانی که در عطاریها فعال هستند باید تجربه و اطلاعات کافی از گیاهان دارویی داشته باشند.
مسوول امور دارویی شبکه بهداشت و درمان کاشمر افزود: این در حالی است که 97 درصد صاحبان عطاریها در این شهرستان فاقد تحصیلات مرتبط هستند و فقط سه درصد آنها مدرک تحصیلی گیاهشناسی دارند.
وی با تاکید بر اینکه نظارت بر فعالیت عطاریها باید بیشتر و منسجمتر شود گفت: تاکنون توسط نیروی انتظامی و گشتهای مشترک شبکه بهداشت و اداره صنعت، معدن و تجارت یک مورد پلمپ واحد عطاری انجام شده است.
او افزود: در بازرسیهای دیگر نیز داروهای فاقد مجوز و خارجی از برخی واحدهای عطاری جمع آوری و عاملان آنها به مراجع قانونی معرفی شده اند.
دکتر مومنی گفت: هرچند جرائم تعزیرات در برخورد با متخلفان صنف عطاری نسبت به گذشته افزایش یافته ولی هنوز بازدارنده نیست لذا باید با همکاری دادگستری، اداره صنعت، معدن و تجارت و شبکه بهداشت و درمان اقدام جدی برای برخورد با تخلفات این عطاریها صورت گیرد.
بیش از 30 نوع گیاه دارویی در شهرستان کاشمر تولید می شود.
شهرستان 195 هزار نفری کاشمر در 228 کیلومتری جنوب غرب مشهد واقع است.
7497/664/660
13/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]