محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843079889
پيشبيني تقويت عرضه دلار |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: پيشبيني تقويت عرضه دلار
بانک مرکزی با ابلاغ بخشنامهای به شبکه بانکی مجوز خرید و فروش ارز صادرکنندگان با نرخ آزاد را صادر کرد. این بخشنامه به بانکها اجازه میدهد ارز صادرکنندگان را با نرخ آزاد دریافت کرده و خدمات ارزی جدیدی را برای صادرکنندگان تعریف کنند.
کد خبر: ۴۵۵۰۶۱
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۳ - ۰۷:۲۶ - 04 December 2014
بانک مرکزی در راستای سیاست وعدهداده شده به صادرکنندگان در روز ملی صادرات، بخشنامهای را به بخشهای بینالملل شبکه بانکی اعلام کرد که بر اساس آن، به بانکها مجوز برخی از خدمات ارزی جدید برای صادرکنندگان صادر شده است.
از جمله، بانکها میتوانند ارز صادرکنندگان را با نرخ آزاد دریافت کرده و مبادله خارجی آن را انجام بدهند و خدمات ارزی دیگری نیز در این راستا تعریف شده است. در این زمینه، بررسیهای «دنیای اقتصاد» با استفاده از اطلاعات دریافتی نشان میدهد با فعال شدن این طرح جدید، از هزینه نقلوانتقالات و ریسک فعالیتهای ارزی صادرکنندگان کاسته میشود، سهم فعالیتهای تجاری بینالمللی و مبادلات ارزی در امور بانکها تقویت میشود و در نهایت، با برقرار شدن یک جریان ارزی رسمی از طریق کانال بانکی، نرخ آزاد ارز بیشتر رسمیت یابد، از شدت نوسانها کم شود و بازار ارز نیز دارای ثبات بیشتری شود که به اجرای بهتر سیاست یکسانسازی ارزی کمک خواهد کرد.
مجوز خدمات ارزی جدید به صادرکنندگان
بانک مرکزی در بخشنامهای خطاب به شبکه بانکی، انجام برخی خدمات ارزی جدید توسط بانکها برای صادرکنندگان را بلامانع اعلام کرد. در این بخشنامه که از سوی اداره صادرات بانک مرکزی خطاب به مدیریت امور بینالملل بانکها ارسال شده، آمده است: «دریافت ارز حاصل از صادرات کالاها و خدمات نزد آن بانک و خرید و فروش این ارز توسط صرافیهای مجاز از جمله صرافی آن بانک بلامانع است.» این بخشنامه اضافه میکند: «صادرکنندگان میتوانند کمافیالسابق با رعایت ضوابط و مقررات از ارزهای مزبور برای انجام واردات توسط خود یا اشخاص دیگر، سپردهگذاری ارزی نزد بانکها و پرداخت بدهی ارزی مربوطه یا اشخاص ثالث به بانکها نیز استفاده کنند.»
وعده این بخشنامه پیش از این و در روز ملی صادرات از سوی دولت به صادرکنندگان داده شده بود و در روزهای گذشته، بانک مرکزی متن بخشنامه آن را به شبکه بانکی ابلاغ کرده است.
همانطور که متن این بخشنامه نشان میدهد، ابلاغیه جدید بانک مرکزی از دو بخش تشکیل شده است: «اجازه به بانکها برای دریافت ارز صادرات»، «اجازه به صرافیهای مجاز، از جمله صرافی خود بانک، برای خرید و فروش ارز» و «اجازه به صادرکنندگان برای استفاده از ارز نگهداریشده نزد بانک برای سه منظور: سپردهگذاری ارزی نزد بانک، انجام واردات توسط خود یا افراد دیگر و در نهايت، پرداخت بدهی ارزی مربوط به خودشان یا اشخاص ثالث.»
تفاوتهای ابلاغیه جدید با روال قبلی
با وجود اینکه بهنظر میرسد مجوزهای صادرشده از سوی بانک مرکزی به بانکها، پیش از این نیز وجود داشته است، ولی بررسیهای «دنیای اقتصاد» نشان میدهد این بخشنامه در صورت اجرا و همکاری بانکها میتواند بهبود قابلتوجهی در مراودات مالی صادرکنندگان، فعالیتهای بانکها و بازار ارز به دنبال داشته باشد.
بر اساس بررسیها، تا پیش از این بانکها عمده مبادلات مالی خود را با اشخاص حقیقی با نرخ آزاد ارز انجام میدادند. البته به دلیل اینکه بخش عمده واردات با ارز آزاد از سوی دولت تامین میشود، طبیعتا واردکنندگان از انجام عملیات ارزی با نرخ یارانهای (نرخ رسمی بانک مرکزی یا مرکز مبادلات که کمتر از نرخ بازار آزاد است) استقبال میکردند و حتی صف نیز تشکیل میدادند، ولی صادرکنندگان به طور معمول انگیزهای برای عرضه ارز حاصل از صادرات خود با نرخ دولتی ندارند و ترجیح میدهند این ارز را با نرخ آزاد به فروش برسانند.
درنتیجه، در حال حاضر یکی از طرف های عمده عرضه ارز در بازار آزاد صادرکنندهها هستند که ارز خود را از طریق مجاری صرافیها و سایر کانالهای غیربانکی دیگر به بازار وارد میکنند. در حالی که قاعدتا بانکها هستند که در اقتصاد باید نقش اصلی را برای امور مبادلاتی پولی و ارزی ایفا کنند؛ بنابراین با توجه به اینکه بخشنامه جدید مجوز نقلوانتقال با نرخ آزاد را به بانکها میدهد، این بستر فراهم میشود که طرف عرضه ارز یعنی صادرکنندهها نیز مبادلات خود را از طریق سیستم بانکی وارد کنند. این موضوع موجب میشود که جریان مبادلات بانکی ارز، متوازنتر شود و تزریق ارز صادرات در کنار کانال کنونی ارز واردات، دو کفه جریان ارزی بانکها را به سمت تعادل بکشاند.
فعالیت ارزی بانکها و رسمیت بازار
برخی از کارشناسان آشنا به مقررات ارزی کشور در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» درخصوص بخشنامه اخیر، اظهار کردهاند که مجوز جدید بهصورت کلی از سوی بانک مرکزی صادر شده است و بانکها مجازند نسبت به چگونگی تعیین سازوکار تعامل ارزی با صادرکنندهها، بنا به تصمیم خود دست به انتخاب بزنند. بهعنوان مثال، اینکه صادرکننده زمانی که ارز خود را در کشور دیگری نزد بانک سپردهگذاری ميکند و در داخل کشور اجازه برداشت آن را داشته باشد، دارای پیچیدگیهایی است که با توجه به قراردادهای بسته شده، متفاوت خواهد بود. بهعنوان مثال، بخشنامه صادر شده مشخص نکرده است که بانکها بابت هزینه نقل و انتقال و سایر خدمات مالی انجامشده، چه هزینه یا کارمزدی را میتوانند از مشتریان جدید ارزی خود دریافت کنند.
یکی از پیچیدگیها این است که نرخ آزاد تعیین شده برای ارز معاملاتی، از چه مرجعی تعیین شود. در نتیجه اتفاقات سالهای گذشته در بازار ارز، در مقاطعی نرخهای آزاد ارز از سوی دولت کاملا غیررسمی تلقی شدند. هر چند دولت جدید اعلام کرده که بازار آزاد و نرخهای آزاد ارز را به رسمیت خواهد شناخت. این احتمال وجود دارد که با فعال شدن مکانیسم جدید، بازار بین بانکی برای ارز نیز به راه بیفتد و با تعیین مرجعی برای اعلام دقیق نرخ آزاد ارز، تا حدودی از سردرگمی فعلی برای کشف قیمت ارز کاسته شود. البته ممکن است تا شکلگیری کیک مکانیسم موثق و یکپارچه، اعلام نرخ آزاد ارز به بانکها از طرف صرافیهای آنها انجام شود یا از طریق آرشیو قیمتهای ارزی مراجع یا رسانههای اقتصادی سراسری، نسبت به تسویه حساب اقدام شود. یا اینکه تا مدتی، تعیین نرخ با چانهزنی بین بانکها و صرافیها انجام شود.
بخشی از وضعیت مبهم فعلی درخصوص مشخص نبودن قیمت آزاد ارز، به خاطر این است که با خروج بانکها از ایفای نقش رسمی در بازار، صرافیها و صادرکنندهها قدرت قیمتگذاری پیدا کردند. در نتیجه، انتظار میرود که ورود بانکها به مبحث قیمتگذاری نرخ آزاد ارز، با کاهش نوسانهای نرخ نیز همراه شود؛ چراکه بانکها فعالتر از قبل وارد مبادلات تجاری میشوند. این موضوع بهویژه با توجه به شکلگیری یک جریان ارزی نسبتا پایدارتر از ورودی ارزی صادرکنندگان، محتملتر بهنظر میرسد.
کاهش هزینه و ریسک انتقالات ارزی
انتظار میرود با فعال شدن بیشتر بانکها در مبادلات تجاری ارزی، هم بانکهای کشور این بخش از فعالیتهای معمول بانکی در جهان را وارد امور جاری خود کنند و هم صادرکنندهها با کاهش هزینههای نقل و انتقال ارزی و سهولت مبادلات، به سمت ثبات و پیشبینیپذیری بیشتر در امور تجاری خود گام بردارند. ورود بانکها و تضمین وجوه صادرکنندهها از سوی شبکه بانکی، اعتبار بیشتری به مبادلات صورتگرفته میدهد و ریسک تجارت خارجی را نیز کاهش میدهد. همچنین، تبادل ارز بین دو سوی مرزهای کشور با سرعت بیشتر و هزینه کمتری صورت میگیرد. در طرف بانکها نیز، مبادلات ارزی میتواند به رسوب منابع ارزی در شبکه بانکی منجر شود که با پایدار شدن جریانها، امکان سرمایهگذاری ارزی را با استفاده از این وجوه به بانکها میدهد. در نتیجه، میتوان انتظار داشت که بخشی از نیاز به سرمایهگذاری ارزی (بهویژه در حوزههای مربوط به نفت وگاز) نیز که در کشور وجود دارد، با این اقدام مرتفع شود؛ بنابراین علاوهبر مزایای حاصل برای صادرکنندگان، بانکها نیز با انتقال کانال نقلوانتقال ارز به شبکه بانکی، فعالتر از قبل وارد مبادلات تجاری میشوند.
یک گام اصلاحی برای بازار ارز
به گفته کارشناسان، در صورتی که تصمیم جدید با مکانیسمهایی همراه شود که هم منافع صادرکنندگان و هم منافع بانکها را تامین کند، میتوان انتظار داشت که جریان ارزی بازار، پیوستگی بیشتری داشته باشد و در نتیجه، فعالیتهای سفتهبازی قدرت کمتری برای اثرگذاری بر قیمتهای ارزی داشته باشند. بهعبارت دیگر، با تقویت جریان ارزی، نوسانهای نرخ کاهش مییابد که به بهبود شرایط نااطمینانی در اقتصاد کمک میکند. همچنین این سیاست میتواند در صورت همزمان شدن با بهبود شرایط بینالمللی، به تحقق و اجرای یکسانسازی ارزی نیز کمک کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]
صفحات پیشنهادی
پیشبینی بلومبرگ از نفت 40 دلاری |اخبار ایران و جهان
پیشبینی بلومبرگ از نفت 40 دلاری بلومبرگ با توجه به شواهد موجود سقوط قیمت نفت تا 40 دلار برای هر بشکه را پیشبینی کرد کد خبر ۴۵۴۱۴۳ تاریخ انتشار ۱۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۸ - 01 December 2014 به گزارش تابناک اقتصادی بلومبرگ گزارش داد سقوط قیمت نفت در حال به وجود آوردن بدترین نوع شرپیشبینی درآمد نفت ۷۳ هزار میلیارد تومانی در بودجه ۹۴ |اخبار ایران و جهان
پیشبینی درآمد نفت ۷۳ هزار میلیارد تومانی در بودجه ۹۴ با توجه به پیشنهاد دلار ۲۸۵۰تومانی و نفت ۷۰دلاری در لایحه بودجه ۹۴ پیشبینی میشود که درآمد سالیانه نفت در بودجه سال آینده حولوحوش ۷۳ هزار میلیارد تومان باشد کد خبر ۴۵۲۷۹۰ تاریخ انتشار ۰۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۰۰ - 26 November 2017 میلیارد دلار از داراییهای بلوکه ایران دریافت شد |اخبار ایران و جهان
7 میلیارد دلار از داراییهای بلوکه ایران دریافت شد براساس توافقات ژنو قرار بود که ایران در یکسال در دو مرحله 4 2 و 2 8 میلیارد دلار از داراییهای بلوکه شده خود را دریافت کند که با واریز دو قسط آخر در روز گذشته در مجموع 7 میلیارد دلار دریافت شده است کد خبر ۴۵۲۸۰۷ تاریخ انتشارشکست پروژه ۷۰۰۰ میلیارد دلاری مسکن در چین |اخبار ایران و جهان
شکست پروژه ۷۰۰۰ میلیارد دلاری مسکن در چین سرمايهگذاري نجومي و بيسابقه دولت چين در ساختوسازهاي مسكوني حاشيه شهرهاي اصلي رهبران اين كشور را بابت فرجام اين پروژههاي نيمهتمام نگران كرده است کد خبر ۴۵۳۴۴۰ تاریخ انتشار ۰۸ آذر ۱۳۹۳ - ۰۷ ۳۶ - 29 November 2014 فايننشالتايمز در شزیان 200 میلیارد دلاری تولیدکنندگان از افت قیمت نفت |اخبار ایران و جهان
زیان 200 میلیارد دلاری تولیدکنندگان از افت قیمت نفت کارشناسان اقتصادی برآورد کردند اقتصادهای جهان در سال ۲۰۱۵ از افت قیمت نفت ۲۰۰ میلیارد دلار سود ببرند و به همین نسبت از درآمد کشورهای نفتی کاسته شود کد خبر ۴۵۲۵۸۵ تاریخ انتشار ۰۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۵۲ - 25 November 2014 به گزارش تابدهی آمریکا به مرز بیسابقه ۱۸ تریلیون دلار رسید |اخبار ایران و جهان
بدهی آمریکا به مرز بیسابقه ۱۸ تریلیون دلار رسید بر اساس آخرین ارزیابی ها از شاخص های اقتصاد آمریکا بدهی عمومی این کشور در آستانه 18 هزار میلیارد دلار قرار گرفته است کد خبر ۴۵۲۶۸۹ تاریخ انتشار ۰۵ آذر ۱۳۹۳ - ۰۷ ۲۷ - 26 November 2014 بر اساس آخرین ارزیابی ها از شاخص های اقتصادکره جنوبی 500 میلیون دلار بابت خرید نفت به ایران پرداخت کرد |اخبار ایران و جهان
کره جنوبی 500 میلیون دلار بابت خرید نفت به ایران پرداخت کرد خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه به نقل از دو منبع آگاه اعلام کرد کره جنوبی در چارچوب توافق موقت هسته ای که برخی تحریم ها علیه ایران را لغو کرد 500 میلیون دلار بابت خرید نفت به ایران پرداخت کرد کد خبر ۴۵۲۸۲۴ تاریخ انتشاشکست پروژه 7000 میلیارد دلاری در چین |اخبار ایران و جهان
شکست پروژه 7000 میلیارد دلاری در چین کد خبر ۴۵۳۴۱۹ تاریخ انتشار ۰۸ آذر ۱۳۹۳ - ۰۲ ۳۲ - 29 November 2014 روزنامه دنیای اقتصاد نوشت سرمايهگذاري نجومي و بيسابقه دولت چين در ساختوسازهاي مسكوني حاشيه شهرهاي اصلي رهبران اين كشور را بابت فرجام اين پروژههاي نيمهتمام نگران كرده استکدام خرده فروشی یک روزه 5.5 میلیون دلار کالا فروخت؟ |اخبار ایران و جهان
کدام خرده فروشی یک روزه 5 5 میلیون دلار کالا فروخت شرکت آمازون در جمعه سیاه در هر ثانیه بیش از شصت عدد کالا فروخته است کد خبر ۴۵۳۷۷۴ تاریخ انتشار ۰۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۱۷ - 30 November 2014 به گزارش خبرآنلاین جمعه سیاه در آمریکا یعنی روزی که بسیاری از خرده فروشی ها همزمان با تعطینرخ دلار بودجه باید ۳۲۰۰ تومان باشد نه ۲۸۵۰ تومان |اخبار ایران و جهان
نرخ دلار بودجه باید ۳۲۰۰ تومان باشد نه ۲۸۵۰ تومان یک کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه یکسان سازی نرخ ارز باید بدون وقفه اجرایی شود گفت هم اکنون از سیاست دستوری نرخ ارز فقط ۱۰-۱۵ درصد مردم نفع می برند بنابراین دولت نباید یکسان سازی نرخ ارز را تاخیر بیاندازد کد خبر ۴۵۳۲۶۲ تاریختجارت خارجی 65 میلیارد دلاری در ۸ ماه |اخبار ایران و جهان
تجارت خارجی 65 میلیارد دلاری در ۸ ماه در ۸ ماه نخست سال جاری ۳۱ میلیارد و ۴۴۷ میلیون دلار انواع کالا صادر و به میزان ۳۴ میلیارد و ۲۵۴ میلیون دلار کالا هم وارد کشور شده است کد خبر ۴۵۳۸۹۸ تاریخ انتشار ۰۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۵۷ - 30 November 2014 به گزارش تابناک به نقل از گمرک ایران ماقتصاد روسیه با نفت 70 دلاری هم هیچ مشکلی ندارد |اخبار ایران و جهان
اقتصاد روسیه با نفت 70 دلاری هم هیچ مشکلی ندارد وزیر اقتصاد روسیه اعلام کرد اقتصاد این کشور اگر نفت بشکهای 70 دلار هم عرضه شود مازاد بودجه خواهد داشت کد خبر ۴۵۳۹۴۸ تاریخ انتشار ۰۹ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶ ۴۲ - 30 November 2014 به گزارش فارس به نقل از راشاتودی وزیر اقتصاد روسیه اعلام کردلار امروز نزولی شد |اخبار ایران و جهان
دلار امروز نزولی شد درحالی که نرخ ارز طی روزهای اخیر بنابر عوامل روانی در بازار آزاد مدار صعودی را طی میکرد امروز وارد سیر نزولی شده است برخی فعالان بازار علت سیر نزولی دلار را تزریق ارز به بازار میدانند کد خبر ۴۵۴۲۳۶ تاریخ انتشار ۱۰ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳ ۵۰ - 01 December 2014 درحبهای نفت در صورت عدم توافق اوپک ۶۰ دلار میشود |اخبار ایران و جهان
بهای نفت در صورت عدم توافق اوپک ۶۰ دلار میشود رویترز طی گزارشی نوشت اگر اعضای اوپک بر سر کاهش چشمگیر تولید نفت این سازمان در وین به توافق نرسند قیمت نفت میتواند تا ۶۰ دلار در هر بشکه نیز کاهش یابد و اعتبار اوپک در بازار و تاثیر آن بر بازارهای جهانی نفت نیز زیر سؤال میرود کدسبد نفتی اوپک ۶۶ دلاری شد |اخبار ایران و جهان
سبد نفتی اوپک ۶۶ دلاری شد سبد نفتی اوپک به دنبال تصمیم اوپک مبنی بر عدم کاهش تولید این سازمان به 66 44 دلار در هر بشکه سقوط کرد کد خبر ۴۵۴۶۹۰ تاریخ انتشار ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۵ - 03 December 2014 سبد نفتی اوپک به دنبال تصمیم اوپک مبنی بر عدم کاهش تولید این سازمان به 66 44 دلار درسبد نفتی اوپک 66 دلاری شد |اخبار ایران و جهان
سبد نفتی اوپک 66 دلاری شد سبد نفتی اوپک به دنبال تصمیم اوپک مبنی بر عدم کاهش تولید این سازمان به 66 44 دلار در هر بشکه سقوط کرد و از بالاترین قیمت این نوع نفت در سال جاری میلادی 44 دلار فاصله گرفت کد خبر ۴۵۴۶۸۲ تاریخ انتشار ۱۲ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۳۰ - 03 December 2014 به گزارش فارسقيمت دلار را روس ها تعيين ميکنند؟ |اخبار ایران و جهان
قيمت دلار را روس ها تعيين ميکنند پيش بيني مسير آينده قيمت طلا و دلار قدري دشوار شده ولي بخش مهمي از تحليل ها بازهم به سمت کاهش قيمت ها تغيير مسير داده است کد خبر ۴۵۱۲۷۱ تاریخ انتشار ۰۱ آذر ۱۳۹۳ - ۰۷ ۰۷ - 22 November 2014 پيش بيني مسير آينده قيمت طلا و دلار قدري دشوار شده ولي-
اقتصادی
پربازدیدترینها