واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان: برای درآمدهای آزاد شده پس از تحریم ها از هم اکنون باید برنامه ریزی شود اصفهان- ایرنا- استاد اقتصاد دانشگاه اصفهان گفت: دولت برای درآمدهای آزاد شده پس از تحریم ها از هم اکنون باید برنامه ریزی دقیقی داشته باشد.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از اتاق بازرگانی اصفهان، «محسن رنانی» در جلسه کمیسیون تجارت اصفهان افزود: رها شدگی اقتصادی در دوره پس از تحریم مخاطره آمیز است زیرا اگر درآمدهای آزاد شده پس از تحریم ها به هر جایی که کسری وجود داشته سرازیر شود ،باعث یله شدن اقتصاد می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان گفت : تجربه دولت های پیشین نشان می دهد که آنان پس از دوران افزایش قیمت نفت و ورود دلارهای نفتی نتوانستند منضبط و در چارچوب برنامه های مصوب پیشین عمل کنند، بنابراین سیل درآمدهای جدید را بی ضابطه به سوی بخش های مختلف اقتصادی بویژه به سوی واردات، روان کردند و این موجب رشد نامتوازن در اقتصاد شد.
وی با اشاره به نگرانیهای پس از تحریم در اقتصاد ایران گفت: آشفتگی اقتصادی و بی برنامگی دولت پس از تحریم و بهم ریختگی سیاست های اقتصادی مهمترین دغدغه نخبگان پس از برداشتن تحریم هاست.
رنانی اضافه کرد: بانک مرکزی باید از هم اکنون سیاست های شفافی در مورد دوره پسا تحریم مصوب و اعلام کند.
این استاد دانشگاه همچنین به خطر بیش از حد پررنگ شدن مذاکرات هسته ای در سیاست های اقتصادی و سیاسی کشور اشاره کرد و گفت: مذاکرات یکی از اولویت های اصلی کشور در شرایط کنونی است اما باید همزمان برای اصلاح حوزه های دیگر اقتصادی و اجتماعی نیز گام های جدی برداشت.
عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان تاکید کرد: نباید همه موضوعات کشور به این موضوع گره زده شود زیرا می تواند مانند تیغ دولبه در جامعه عمل کند و هزینه های بسیاری بر کشور تحمیل کند.
رنانی اظهار کرد: بخش خصوصی همه تصمیم ها و فعالیت های خود را منوط به سرنوشت مذاکرات کرده و اقتصاد ایران در چنین شرایطی دچار بی عملی مفرط شده است.
به گفته وی یکی از علل تداوم رکود در اقتصاد ایران کرختی و بی عملی ناشی از انتظار برای نتیجه مذکرات است.
وی با اظهار تعجب از اینکه در سال های اخیر موضوع پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی فراموش شده است، افزود: طی کردن تدریجی و برنامه ریزی شده فرایند پیوستن به سازمان تجارت جهانی یکی از مهمترین مسایل اقتصاد کشور است که باید بطور جدی به آن پرداخت.
این استاد دانشگاه اصفهان ادامه داد: اقتصاد ایران در وضعیت کنونی در یک بن بست ساختاری قرار دارد و بدون ورود به بازارها و تعامل جدی با اقتصاد جهانی، خروج از این بن بست ساختاری ناممکن است.
وی پایین بودن نرخ بهره وری نیروی کار در تولید و خدمات کشور را دومین چالش جدی اقتصاد کشور برشمرد و گفت: نظام آموزشی کشور برای بازار کار و تولید نیروی متخصص آموزش نمی دهد و به همین دلیل با شش میلیون بیکار روبروییم.
وی پایین بودن تقاضای کل را سومین چالش اقتصاد ایران نام برد و افزود: با وجود ظرفیت بالای تولید در ایران تقاضا برای کالاهای ساخته شده داخلی پایین است .
رنانی تاکید کرد: در شرایط کنونی که جبهه اصلی ما اقتصادی است باید همه مسئولین و بخش های کشور گوش به فرمان فرماندهان اقتصادی کشور باشند و از اقداماتی که موجب تضعیف سیاست های اقتصادی می شود را پرهیز کنند.
د/7148 / 556
12/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]