واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: پخش زنده برگزاری اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی در سراسر جهان تهران- ایرنا- برنامه افتتاحیه اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی بطور زنده از دستکم 30 شبکه تلویزیونی اسلامی در سراسر جهان پخش شد.
به گزارش ایرنا، اصحاب رسانه به نمایندگی از مراکز مختلف رسانه ای ایرانی و خارجی با حضور در هتل آزادی تهران خبرها و گزارش های تصویری مراسم افتتاحیه اجلاس وزیران اطلاع رسانی کشورهای اسلامی را در اختیار مخاطبان رسانه های متبوع خود قرار دادند.
حدود یکصد خبرنگار مقیم در ایران و 10 خبرنگار به عنوان هیات همراه مدعوین در اجلاس در کنار خبرنگاران و تصویربرداران ایرانی شرکت کردند و این گونه اخبار این اجلاس علاوه بر پوشش داخلی در رسانه های کشورهای همسایه، عربی، اروپایی و آمریکایی بازتاب یافت.
در این میان اتحادیه رادیو و تلویزیون های اسلامی که دست کم 200 شبکه رادیویی، تلویزیونی و تعدادی موسسه تولید رسانه ای اسلامی از 35 کشور جهان در آن عضویت دارند، برنامه افتتاحیه اجلاس وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی را به طور زنده روی آنتن فرستاد. به این ترتیب کشورهای عضو این اتحادیه توانستند از طریق فرکانس اعلام شده این اتحادیه برنامه امروز (چهارشنبه) اجلاس وزرا را بطور مستقیم دریافت و پخش کنند.
خبرنگاران حاضر در مراسم امروز به عنوان کارشناسان رسانه ای نگاهی قابل تاملی به مباحث مطرح شده در اجلاسی داشتند که با شعار "همگرایی رسانه های کشورهای اسلامی برای آرامش و امنیت در جهان اسلام" فعالیت خود را در تهران آغاز کرده است.
**** ایران مهم ترین حامی فلسطین در میان کشورهای اسلامی
"محمد سلیمان" خبرنگار شبکه "فلسطین الیوم" مستقر در تهران معتقد است: وقوع جنگ و درگیری های فراوان در خاورمیانه وضعیت فلسطین را پیچیده تر کرده است زیرا توجه به مساله فلسطین کاهش یافته است. هدف نشست امروز این است که بار دیگر مسئله فلسطین مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: این نشست باید در حالی موضوع فلسطین را مورد تاکید قرار دهد که رسانه های صهیونیستی تلاش می کنند تا واقعیت در حال وقوع در فلسطین را تغییر دهند. آنها می خواهند فلسطینی ها را مجرم و خود را قربانی نشان دهند حال آن که مسئله خلاف این امر است.
سلیمان همچنین خاطر نشان کرد: کشورهای مسلمان در این نشست باید بار دیگر به فلسطین توجه کنند و امیدواریم به اهداف خود در این زمینه دست یابند. همچنین برگزاری این نشست در تهران از آن جهت حائز اهمیت است که ایران مهم ترین حامی مردم فلسطین در میان کشورهای اسلامی محسوب می شود.
**** حضور همزمان نظرات و سلایق مختلف در نشست تهران
"عباس نشاب" خبرنگار شبکه خبری "الکوت" کویت مستقر در تهران گفت: مهم ترین موضوع این نشست حضور همزمان کشورهایی است که در بسیاری مسائل دارای سلایق مختلف بوده و گاها به شدت با یکدیگر اختلاف نظر دارند.
وی با اشاره به حضور کشورهای اسلامی در حوزه خلیج فارس، آسیای میانه و قفقاز و آسیای جنوب شرقی در بالاترین سطح، افزود: در این نشست کشورهایی مشاهده می شوند که بیشترین آسیب را از افراط و خشونت های اخیر متحمل شده اند و در کنار کشورهایی قرار گرفته اند که نظرات متفاوتی در این باره دارند. مهم آن است که این کشورها با یکدیگر گفت و گو کنند تا راهی برای حل مشکلات پیدا شود.
نشاب همچنین از برگزاری خوب و منظم نشست اظهار رضایت کرد و گفت: هیات عالی رتبه ای از کویت با ریاست معاون اول وزیر اطلاع رسانی در نشست حاضر شده و پیشنهادی را در زمینه حمایت بیشتر از فلسطین ارائه خواهد داد.
*** نشست تهران؛ فرصتی برای تبادل نظر میان اعضای سازمان همکاری اسلامی
"درید وحید زهیر" خبرنگار شبکه "العراقیه" مستقر در تهران مهمترین دست آورد این نشست را فراهم شدن فرصتی را برای تبادل نظر به کشورهای شرکت کننده دانست و افزود: بسیاری از این کشورها با یکدیگر اختلاف نظر دارند و فرصت گفت وگو می تواند زمینه را برای کاهش اختلاف نظرها فراهم کند.
وی یادآور شد: از سوی کشور عراق، هیاتی عالی رتبه به ریاست رییس هیات امنای رسانه های عراقی در نشست شرکت کرده اند.
**** ضرورت اجرایی شدن تصمیم های اتخاذ شده در اجلاس تهران
"نورالدین الدغیر" خبرنگار ارشد شبکه "المیادین" در تهران نیز با اشاره به فلسطین و ظهور گروه های تروریستی در منطقه به عنوان دو مسئله مهم جهان اسلام، زمان برگزاری این اجلاس را مناسب ارزیابی و اعلام کرد: این اجلاس باید تلاش خود را بر حل این دو مسئله متمرکز کند تا به نتیجه برسد.
وی با شاره به وجود اختلافات سیاسی میان برخی از کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی گفت: مسئله مهم همصدایی همه اعضا در مورد ضرورت حل دو مسئله یاد شده است. همین امر فضا را برای نتیجه بخش بودن اجلاس فراهم می کند.
الدغیر با اشاره به این که بسیاری از موارد مطرح شده در اجلاس دهم پیشتر در اجلاس هفتم و هشتم این سازمان نیز مطرح شده بود، بر ضرورت اجرایی شدن تصمیمات اتخاذ شده در این نشست تاکید کرد.
خبرنگار المیادین بر ضرورت ایجاد یک شبکه واحد برای سازمان همکاری اسلامی تاکید کرد و گفت: این شبکه می تواند عاملی برای وحدت سیاسی میان کشورهای عضو باشد.
"امانی حسنی" خبرنگار آژانس بین المللی اسلامی (IINA) با اشاره به برگزاری مطلوب دهمین اجلاس وزرای امور خارجه سازمان همکاری اسلامی ابراز امیدواری کرد که این کنفرانس نتایج مثبتی را به همراه داشته باشد.
وی اتحاد کشورهای اسلامی را مسئله مهم مطرح شده در نشست تهران خواند و بر توسعه روابط میان کشورهای اسلامی تاکید کرد.
دهمین اجلاس وزیران اطلاع رسانی کشورهای اسلامی به مدت 4 روز (از 10 تا 13 آذر) در محل هتل آزادی برگزار می شود. نشست کارشناسان ارشد 10 و 11 آذر (اول و دوم دسامبر) برگزار شد و نشست وزیران اطلاع رسانی کشورهای اسلامی از امروز (چهارشنبه) به مدت 2 روز کار خود را آغاز کرد.
اجلاس تهران که از 57 کشور اسلامی برای حضور در آن دعوت به عمل آمده، فرصتی برای بررسی ضرورت های اطلاع رسانی توسعه صلح پایدار در منطقه است. ظهور داعش و گروه های مشابه در منطقه می تواند نتیجه خلاء اطلاع رسانی درست و بموقع در این زمینه باشد؛ از این رو کشورهای اسلامی برای رفع این دغدغه باید نسبت به تدوین نقشه جامع اطلاع رسانی منطقه ای همت گمارند.
تاکنون 9 اجلاس وزیران اطلاع رسانی کشورهای اسلامی در کشورهای مختلف اسلامی برگزار شده است. از اجلاس نخست که در سال 67 در شهر جده عربستان سعودی برگزار شد جهان اسلام شاهد تحولات بسیاری بوده است. آخرین اجلاس وزیران اطلاع رسانی کشورهای اسلامی نیز در لیبرویل جمهوری گابن برگزار شد و در جریان آن تحولات رسانه ای و اطلاع رسانی کشورهای عضو مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
اجلاس دوم اطلاع رسانی کشورهای اسلامی سال 70 در قاهره، سومین اجلاس خردادماه 74 در دمشق، چهارمین اجلاس آذرماه 76 در داکار سنگال، پنجمین اجلاس سال 78 در تهران، ششمین اجلاس سال 81 در قاهره، هفتمین اجلاس شهریورماه 85 در جده و هشمین اجلاس بهمن ماه 87 در مغرب برگزار شد.
9157** 9053** 1337
12/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]