واضح آرشیو وب فارسی:فارس: به مناسبت 12 آذر؛ روز جهانی معلولان
معلولیت مشکل فرد یا جامعه؟
انگار تمام زندگیش بود، محکم نگهش داشته بود، مدام این طرف و آن طرف را نگاه میکرد در اضطراب بود که کسی به ویلچرش که کل کوله بار زندگیش در آن جای گرفته بود نزدیک نشود.
به گزارش خبرگزاری فارس از جغتای، این ویلچر همدم لحظه لحظههای زندگی وی بود، لحظههایی که پرشده بود از غم و اندوه و گاهی هم شادی و خنده در آن چشمک میزد. حیران و سرگردان بود و تازه داشت شیطنتش گل میکرد، مدام با ویلچرش عابرانی را که با نگاهی ترحمانگیز از کنارش عبور میکردند اذیت میکرد. آرام آرام به سراغش رفتم تا اسمش را بپرسم؛ روی سنگ فرشهای پیادهرو نشسته بود و با حالتی معصومانه با چرخهای ویلچرش بازی میکرد؛ وقتی اسمش را پرسیدم مدتهای مدیدی فقط نگاهم کرد و در آخر خندهای پر از حرفهای ناگفته برایم گفت.
حتما تاکنون به افراد دارای معلولیت برخورد کردهاید، معلولان ذهنی، معلولان جسمی حرکتی، افراد نابینا، کمبینا، ناشنوا، کمشنوا و بسیاری از افراد که هر یک به نوعی دارای معلولیتهای متعددی هستند و از این مشکل رنج میبرند و نمیتوانند مانند افراد عادی جامعه زندگی کنند. افراد جامعه قبول دارند که معلولان نیز تواناییها و مهارتهای بسیاری دارند، اکثر افراد غیر معلول هنگام برخورد با معلولان بارها و بارها با کلام و حتی عمل خویش نشان میدهند که این قشر از افراد جامعه با وجود مشکلات فراوان، ارادههای مستحکمی دارند که توانستهاند تا این برهه از زندگی را با موفقیت پشت سر بگذارند. اما هنگامی که زمان عمل فرا میرسد، گویا تمام گفتههایشان به رویا تبدیل میشود. زمان استخدام معلولان که فرا میرسد سخن از آن همه توانایی کمرنگ جلوه میکند، زمان ِ تحصیل معلولان که فرا میرسد مدارس و دانشگاهها نداشتن رمپ و سرویس بهداشتی مناسب را به نبود توانایی معلولان نسبت میدهند و به راحتی عنوان میکنند که شرایط موسسه آموزشی ما همین است و مشکل مربوط به فرد معلول است. در همین زمینه رئیس اداره بهزیستی جغتای در گفتوگو با فارس اظهار داشت: تعداد 850 نفر از افراد معلول دارای پرونده هستند که در کمیسیون پزشکی شرکت کرده و معلولیت آنان محرز شده است و بیشترین درصد معلولان را معلولان ذهنی و جسمی حرکتی تشکیل میدهد.
اعظم افضلی با اشاره به اینکه به طور کلی خدمات بهزیستی شامل خدمات حمایتی و توانبخشی است، عنوان کرد: خدمات حمایتی بهزیستی شامل کمک هزینههایی که به معلولان به صورت بلاعوض پرداخت میشود و نیز تسهیلاتی که به دلیل ساختمانسازی و مناسبسازی مسکن داده میشود. نبود مرکز توانبخشی در جغتای وی در ادامه با اشاره به مشکلات در پیش روی بهزیستی جغتای گفت: یکی از نیازهای اصلی بهزیستی مرکز توانبخشی است که متاسفانه در جغتای وجود ندارد و معلولان به شهرستانهای مجاور مراجعه میکنند. وی یکی دیگر از مشکلات را نامناسب بودن جاده ارتباطی جغتای به سبزوار و جاجرم عنوان کرد و افزود: نامناسب بودن این جادهها سبب بروز تصادف و افزایش تعداد معلولان در این شهرستان میشود. افضلی با انتقاد از نبود همکاری آموزش و پرورش گفت: متاسفانه آموزش و پرورش دید مثبتی به بکارگیری معلولان برای تدریس در مدارس آموزش و پرورش ندارد و با این دید که تاثیر منفی در روحیه دانش آموزان دارد از قبول همکاری آنان امتناع میکند. انتهای پیام/70005/صا40
93/09/12 - 16:11
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]