واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: قائم مقاوم وزیر کشور: سرمایه اجتماعی در دولت یازدهم 10درصد افزایش می یابد شهرکرد- ایرنا- قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی گفت:سرمایه اجتماعی به عنوان یک سرمایه اصلی در برنامه ریزی ها ،در دولت یازدهم 10درصد افزایش می یابد.
به گزارش ایرنا ،" مرتضی میرباقری " روز چهارشنبه در همایش آموزشی "بررسی و تبیین جایگاه حقوق شهروندی و حقوق متقابل دولت و مردم" افزود:سرمایه اجتماعی یک سرمایه اصیل است که اعتبار و کارآمدی سرمایه طبیعی، اقتصادی و انسانی در بستری از قوانین، ضوابط و چهارچوبهای مشخص می شود.
وی گفت:هم اکنون توزیع نامتوازن فرصتها و امکانات از مهمترین مشکلات کشور است، که این امر با استفاده از آمایش سرزمینی رفع خواهد شد و حقوق شهروندی نیز محقق می شود.
قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی گفت:کشور ما در برنامه ریزی های که تاکنون صورت گرفته از نظر فرصت ها و امکانات یک وضعیت نامتوازن پیدا کرده و چند استان بزرگ و کلان شهر در همه بخش ها توسعه یافته و مابقی شهرها و مناطق محروم و توسعه نیافته هستند.
میرباقری افزود:نبود توازن زمینه ساز مشکلاتی از افزایش مهاجرت ها به شهرهای بزرگ و برخوردار و حاشیه نشینی ها، فقر، جرایم اجتماعی، بیکاری و ناامنی را به دنبال داشته است.
وی گفت: قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در سرشماری 1335در ایران 11درصد جمعیت کشور معدل دو میلیون نفر به مناطق شهری مهاجرت داشتند که این آمار در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی به 22درصد رسید و در سرشماری سال 90 نیز مهاجرت 17.5درصد بوده که معادل 12میلیون نفر از جمعیت کشور است.
میرباقری گفت:هم اکنون 41درصد بیمارستان های خصوصی کشور در تهران، 54.2 درصد مراکز تحقیقاتی در تهران و بیشتر امکانات صنعتی، کارخانجات در استان های بزگ کشور فعال شده است.
وی گفت: تولید ناخالص کشور به سهم جمعیت هم اکنون در شش استان کشور بالا و در مابقی استان ها وجود ندارد.
قائم مقام وزیر کشور در امور اجتماعی و فرهنگی ، به استان های منطقه زاگرس به عنوان پیشانی کشور که دارای منابع طبیعی بکر و فراوان هستند اشاره کرد و گفت: توسعه نیافتگی و محرومیت در این مناطق بالاست و می توان نتیجه گرفت، با وجود منابع طبیعی بکر و زیاد، بیکاری در این مناطق بالاست و در برخی از مناطق شهری این منطقه تا 44درصد نیز می رسد.
دبیر صیانت از حریم امنیت عمومی و حقوق شهروندی کشور گفت: نخستین برنامه توسعه در ایران قبل از انقلاب در سال 1327کلید خورد و حدود شش برنامه قبل از انقلاب و پنج برنامه بعد از انقلاب برای کشور تهیه شد که از این تعداد 10 برنامه در کشور اجرا شد.
به گفته وی، در برنامههای قبل از انقلاب نوع رشد اقتصادی مد نظر بود و کشورهای خارجی در تاسیس سازمان برنامهریزی ایران سرمایهگذاری میکردند اما بعد از انقلاب این وابستگی از بین رفت هرچند مسیر رشد اقتصادی ادامه داشت.
میرباقری،با اشاره به اینکه برنامههای اتفاق افتاده در کشور سبب نامتعادل و قطبی شدن کشور از لحاظ سرمایه اقتصادی شد افزود:نخستین نظامهای برنامه ریزی به سمت ایجاد کلان شهرها پیش رفت و پس از ایجاد قطب ها در برنامه های بعدی از این قطبها به مناطق دیگر وارد شد،که این امر یک ناهنجاری و بدقوارگی در کشور ایجاد کرد.
وی گفت:برنامه های توسعه درکشور در دو بعد سخت افزاری و نرم افزای تدوین می شود،که بعد سخت افزاری همان توسعه فنی و تکنولوژی می باشد، اما در بخش نرم افزاری همان توسعه فکری است که به سبک زندگی انسان باز میگردد و تاکنون به این بعد از توسعه در کشور توجه نشده است.
به گزارش ایرنا،در این نشست استاندار چهارمحال و بختیاری ، معاونان وی و جمعی از مسوولان استانی نیز حضور داشتند.
7360
12/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]