واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: وزیر اطلاع رسانی بنگلادش: رسانه ها در جهان اسلام وظیفه اصلی مقابله با تبلیغات نادرست علیه اسلام را برعهده دارند تهران-ایرنا- "حسن الحق اینو" وزیر اطلاع رسانی بنگلادش گفت: رسانه ها در جهان اسلام وظیفه اصلی مقابله با گروه های مشخص در غرب و همچنین گروه های تروریستی را برعهده دارند که می خواهند اسلام را بدنام کنند.
"حسن الحق اینو " در پاسخ به پرسش خبرنگار ایرنا که انتظار دارید نشست وزرای اطلاع رسانی چه نتیجه ای برای مقابله با خشونت و افراط گرایی در جهان اسلام در بر داشته باشد گفت: بنگلادش به عنوان عضوی از سازمان همکاری اسلامی می خواهد این نشست به توصیه ای و بیانیه ای خطاب به رسانه ها دست یابد.
وی که برای شرکت در دهمین نشست وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی در ایران به سر می برد، ادامه داد: رسانه ها باید مسوولیت مقابله با اطلاع رسانی نادرست، سوء استفاده، بدنام کردن و معرفی نادرست اسلام را در جهان برعهده بگیرند؛ این یکی از چالش های دشواری است که ما در جهان اسلام با آن روبرو هستیم.
دهمین اجلاس وزیران اطلاع رسانی کشورهای اسلامی امروز چهارشنبه با حضور معاون اول رییس جمهوری اسلامی در هتل آزادی تهران برگزار می شود. نشست کارشناسان ارشد اطلاع رسانی کشورهای اسلامی روزهای دوشنبه و سه شنبه هفته جاری در تهران برگزار شد.
وزیر اطلاع رسانی بنگلادش ادامه داد: یادآوری می کنم 57 کشور اسلامی در نشست مکه در سال 2005 در مورد لزوم مقابله با خشونت و افراط گرایی توافق نظر کردند. دولت های اسلامی و یک میلیارد و 600 میلیون مسلمان در سراسر جهان نیز خشونت و افراط گرایی را رد می کنند.
اینو خاطرنشان کرد: اسلام با حمله به افراد غیرمسلح مخالف است و قران کشتن غیرنظامیان را قتل می داند. بنابراین دولت ها و ملت های اسلامی با خشونت مخالف اند و گروه های مشخصی که از اسلام سوء استفاده می کنند نماینده اسلام نیستند. اما گروه هایی در غرب و آمریکا از این گروه های تروریستی به نام گروه های اسلامی حمایت می کنند که این موضع گیری درستی نیست.
وزیر اطلاع رسانی بنگلادش افزود: بنابراین چالش رسانه ها مقابله با این گروه های مشخص در آمریکا و غرب خواهد بود که از مواضع درست و واقعی دولت ها و ملت اسلامی حمایت نمی کنند؛ اما برعکس می خواهند نشان دهند تروریسم و اسلام یکی است. رسانه ها باید این موضع را روشن کنند تا گروه های مشخص نتوانند از این بهانه استفاده کرده و چهره اسلام را خشن نشان دهند.
وی همچنین با اشاره به موضوع فلسطین و اینکه نشست وزرای اطلاع رسانی چطور می تواند در زمینه کمک به مردم فلسطین گام بردارد تصریح کرد: ما با تروریسم و افراط گرایی مخالف هستیم، معتقدیم اسرائیل تاکنون چند بار مرتکب قتل عام دسته جمعی شده است.
اینو ادامه داد: حمله اسرائیل به نوار غزه به افراد غیرنظامی و زنان و کودکان دقیقا با جرم جنگی برابر است. اسرائیل مرتکب اقدام تروریستی علیه مردم غزه شده است. بنابراین تصور می کنیم این نشست باید قویا حمله تروریستی اسرائیل را علیه مردم محکوم کند.
وزیر اطلاع رسانی بنگلادش افزود: ما باید از قدس و آزادی و استقلال فلسطین حمایت کنیم. باید با همصدا با هم نشان دهیم در زمینه قدس و استقلال فلسطین موضع مشترکی داریم.
وی همچنین به بحران سوریه و جنگ داخلی در عراق اشاره کرد و یادآور شد: بنگلادش در مورد سوریه و عراق معتقد است نباید نقشه عراق و سوریه با توطئه خارجی تغییر کند، ما با مداخله نظامی خارجی در این کشورها مخالفیم و گروه های تروریستی که در عراق و سوریه فعال اند نماینده اسلام نیستند.
تاکنون 9 اجلاس وزیران اطلاع رسانی کشورهای اسلامی در کشورهای مختلف اسلامی برگزار شده است. از اجلاس نخست که در سال 67 در شهر جده عربستان سعودی برگزار شد جهان اسلام شاهد تحولات بسیاری بوده است. در آخرین اجلاس وزیران اطلاع رسانی کشورهای اسلامی که در لیبرویل - جمهوری گابن برگزار شد تحولات رسانه ای و اطلاع رسانی کشورهای عضو مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
اجلاس تهران فرصتی برای بررسی ضرورت های اطلاع رسانی توسعه صلح پایدار در منطقه است. ظهور داعش و گروه های مشابه در منطقه می تواند نتیجه خلا اطلاع رسانی درست و بموقع در این زمینه باشد؛ از این رو کشورهای اسلامی برای رفع این دغدغه باید نسبت به تدوین نقشه جامع اطلاع رسانی منطقه ای همت گمارند.
9157** 5981
12/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]