واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نشست تهران فرصت ارزیابی توان رسانه ای جهان اسلام - علی نوربار برگزاری اجلاس وزیران اطلاع رسانی کشورهای اسلامی با شعار همگرایی رسانه های این کشورها برای برقراری آرامش و امنیت، می تواند فرصت مناسبی برای ارزیابی توان رسانه ای جهان اسلام برای مقابله با توطئه سازمان یافته رسانه های دشمن همگرایی مسلمانان به ویژه صهیونیستی باشد.
در شرایطی که رسانه های وابسته به جریان ضد اسلامی و صهیونیسم برای رسیدن به اهداف نا مشروع خود تلاش می کنند تا اسلام را به عنوان یک دین خشن و ترسناک به جهانیان معرفی کنند ، کشورهای اسلامی برای مقابله با این جریان، نیازمند رسانه های قوی و تاثیر گذاری هستند و باید دید که آیا اکنون چنین رسانه هایی را در اختیار دارند.
رسانه های کشورهای اسلامی امروز و در عصری که به درستی عصر انفجار اطلاعات نام گرفته است، برای مقابله تمام عیار با هجمه رسانه ای صهیونیست ها باید روش های ناموفق گذشته را کنار نهاده و این بار با تکیه بر توان جمعی خود و شعار هم افزایی و استفاده از همه امکانات ، تمام قد در مقابل این هجمه بایستند و به رسالت تاریخی خود عمل کنند.
با این وصف اجلاس هتل آزادی را باید یک فرصت طلایی برای شناسایی ظرفیت ها و ارزیابی توان و امکانات حرفه ای نرم افزاری و سخت افزاری رسانه های جمعی کشورهای اسلامی توصیف کرد که با استفاده از این فرصت می توان برای مقابله با تهاجم رسانه ای به حریم جهان اسلامی برنامه ریزی کرد.
برگزاری این اجلاس در مقطع زمانی کنونی که کشورهای اسلامی منطقه از جمله عراق، سوریه و افغانستان دچار آتش جنگ، اختلاف، ناامنی و فتنه هستند و گروههای تندرو و خشونت طلب با نام اسلام، منطقه را به سمت ناامنی و خشونت کشانده اند، اهمیت برگزاری آن را دو چندان کرده است.
در چنین شرایطی وظیفه رسانه های جمعی و دستگاههای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی بازگرداندن امنیت، آرامش و صلح و دوستی به جهان اسلام است تا در سایه این آرامش، یکپارچگی و اقتدار امت اسلام را به جهانیان معرفی کنند.
وظیفه و رسالت خطیر رسانه های این کشورها معرفی چهره واقعی دین مبین اسلام به عنوان پیام آور صلح و دوستی به جهان است تا گروهکهای منحرفی همانند داعش و طالبان خود را به عنوان نماینده مسلمانان به افکار عمومی دنیا معرفی نکنند.
رسانه های جهان اسلام باید با تکیه بر تمام توان خود ، کاری بکنند که ملت ها در اقصی نقاط جهان حساب اسلام را که دین رحمت و صلح و آرامش و انسان دوستی است با تفکر منحرف و ضد دینی داعش و طالبان جدا کنند.
دست اندرکاران رسانه های کشورهای اسلامی باید بدانند که برای رسیدن به این هدف هیچ کشوری به تنهایی قادر به انجام کار موثری نخواهد بود و این حرکت نیاز به فکر جمعی و استفاده از توان حرفه ای همه کشورها و کنار نهادن برخی اختلافات جزئی دارد و برنامه ریزی برای تجمیع توان همه کشورها را باید در دستور کار داشته باشند.
امضای تفاهمنامه های خبری و سندهای همکاری رسانه ای با هدف همگرایی و استفاده از تجارب و توان حرفه ای و فن آوری یکدیگر ، حتی تاسیس خبرگزاری های منطقه ای با اهداف مقابله با تهاجم رسانه ای صهیونیستها ، می تواند گام مهمی در این مسیر باشد.
با استفاده از فرصت پیش آمده در این اجلاس ، بهتر است کارشناسان رسانه های کشورهای اسلامی با تشکیل کارگروه ها و یا کمیته ای حرفه ای ضعف های رسانه ای کشورها را به طور کارشناسی بررسی کرده و برای رفع ضعفها برنامه ریزی کنند.
از سوی دیگر انتظار می رود در اجلاس چهار روزه هتل آزادی تهران که از دهم تا سیزدهم آذرماه با حضور وزرا، دیپلمات ها، سفیران و کارشناسان کشورهای اسلامی برگزار می شود، جمهوری اسلامی ایران همانند گذشته با استفاده از ظرفیت و جایگاه خود بین ملت های مسلمان، نقش محوری خود را ایفا کند.
ایران با برخورداری از امکانات، تجهیزات و توان رسانه ای بالا و نیز برخورداری از توان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) به عنوان یکی از باسابقه ترین و حرفه ای ترین خبرگزاری های منطقه می تواند با ایفای نقش موثر در این اجلاس در آینده به کانون رسانه ای کشورهای جهان اسلام تبدیل شده و حرکت رسانه ای جهان اسلام برای مقابله با هجمه رسانه ای به امت اسلامی را رهبری کند.
تمام//
09/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]