واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: در گفتگوی ویژه خبری مطرح شد
روند انقلاب اسلامی باعث شد مجموع تفکر غرب دچار توقف شود
"جواد جهانگیرزاده" و "فواد ایزدی" با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه 11 آذر ماه به ریشه خصومت های آمریکا با ایران و دلایل سیر نزولی قدرت آمریکا درحوزه های سیاسی و اقتصادی پرداختند.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران؛جواد جهانگیرزاده نماینده مردم ارومیه در مجلس و دکتر فواد ایزدی امشب با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه 11 آذرماه به ریشه خصومت های آمریکا با ایران و دلایل سیر نزولی قدرت آمریکا در حوزه های سیاسی و اقتصادی پرداختند.
جواد جهانگیرزاده در ابتدا اصلی ترین علت این خصومت را در انقلاب اسلامی عنوان و تاکید کرد: روند انقلاب اسلامی باعث شد مجموع تفکر غرب دچار توقف شده و اردوگاه آمریکا در شرق نیز دچار فروپاشی شود.
نماینده مردم ارومیه در مجلس با بیان این که انقلاب اسلامی با ایستادگی خود سبب شد آمریکایی ها منطقه مهمی را از دست بدهند،اظهار داشت: تا پیش از انقلاب اسلامی ایران به عنوان ژاندارم ،منطقه در دست آن ها بود و بعد از انقلاب با تفکری روبرو شدند که به خاطر جدید بودن آن غافلگیر شدند.
این نماینده مجلس افزود: آن ها با تمام ظلم هایی که کردند،انقلاب اسلامی ایستادگی کرد و همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند یکی از ضعف های اصلی ما استکبار بود.
جهانگیرزاده ادامه داد:به فرموده مقام معظم رهبری؛ما با آمریکا و مردم آن مشکل نداریم بلکه با خوی استکبار مشکل داریم.
این نماینده مجلس با اشاره به این که آمریکایی ها همواره به دنبال بهانه هستند تاکید کرد: رشد جمهوری اسلامی و نفوذ سیاسی ایران در کشورهای منطقه و جهان باعث شده که آمریکایی ها نگران شوند که ایران به عنوان الگویی موفق و بدون وابستگی به آمریکا می تواند پیش رود و تلاش های آن ها برای شکستن همین الگو است.
در ادامه این گفتگو،دکتر فواد ایزدی به دلایل سیر نزولی قدرت آمریکا در عرصه اقتصادی پرداخت و گفت:اقتصاددان های آمریکایی سه دلیل را در حوزه اقتصاد آینده آمریکا ترسیم می کنند و بین آن ها این اجماع وجود دارد که آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم قرار نیست وضعیت خود را حفظ کند.
این کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به این که بعد از جنگ جهانی دوم رقبای اقتصادی سنتی آمریکا اقتصادشان نابود شده بود،تصریح کرد:بعد از این جنگ آمریکا به عنوان تنها اقتصاد دنیا باقی ماند و سلطه خود را گسترش داد.
ایزدی افزود:اما الان نه تنها رقبای سنتی آمریکا حضور دارند و رقابت می کنند بلکه اقتصادهای نوظهور مثل چین، هند و برزیل در حال رقابت هستند و آمریکا موقعیت خود را در حال از دست دادن می بیند.
ایزدی دلیل دوم ضعف قدرت اقتصادی آمریکا را وجود کارگر ارزان در خارج از آمریکا برشمرد و گفت: مدت هاست که شرکت های آمریکایی آن جا را ترک می کنند و به خارج از آمریکا می روند زیرا در خارج از آمریکا قیمت کارگر ارزان است.
این کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به جمعیت یک میلیاردی چین تصریح کرد: چون این جمعیت بالا سبب ارزانی قیمت کارگر شده بسیاری از این شرکت های به چین و هند رفته اند.
وی افزود: امروز کارگر آمریکایی با مشکلات روبرو شده و قدرت خرید مردم هم کم شده است.
ایزدی در ادامه به نقل منابع رسمی آمریکایی گفت: از سال 1972 درآمد آمریکایی ها چهار هزار دلار بیشتر از الان بوده و این ضربه ای به اقتصاد آمریکا محسوب می شود.
این کارشناس مسائل آمریکا با اشاره به مالیات های نفتی آمریکا خاطرنشان کرد: بعد از جنگ جهانی دوم آمریکا با نفت تقریباً مجانی صنعت خود را اداره کرده و درآمدهای کشورهای وارد کننده نفت بیشتر از صادر کننده بوده است.
ایزدی ادامه داد: اقتصاددانان معتقدند چون قرار نیست قیمت نفت پایین بیاید آمریکا نیز موقعیت پیشین خود را به دست نمی آورد.
این کارشناس مسائل آمریکا با وارد شدن به موضوع بدهی های ایالات متحده اذعان داشت: اگر همه مردم دنیا جمع بشوند و بخواهد بدهی آمریکا را بدهند به مشکل برمی خورند!
وی افزود:کشوری که در حوزه اقتصادی تا این حد با مشکل روبرو شده درحوزه سیاسی هم با مشکل روبرو خواهد شد.
ایزدی در ادامه به نقل از سازمان اطلاعات آمریکا گفت: آن ها در گزارشی تحت عنوان 2030 اعلام کردند که آمریکا در سال 2030 هژمونی خود را در دنیا به طول کامل از دست خواهد داد.
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۲۳:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]