واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دانش آموزان عشایری خراسان شمالی تحصیل را به پایان نمی رسانند بجنورد - ایرنا - معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی گفت: دانش آموزان عشایری این استان بویژه در مناطق قشلاقی"مراوه تپه" استان گلستان، به علت نداشتن مدرسه مجبور به ترک تحصیل می شوند.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا، "عصمت بدخشان" در جمع اعضای شورای آموزش و پرورش استان خواستار ساخت یک مدرسه شبانه روزی عشایری در مراوه تپه ویژه دانش آموزان عشایری خراسان شمالی شد تا آن ها ترک تحصیل نکنند.
وی گفت: علاوه بر این برای تحصیل دانش آموزان عشایری در مناطق عشایری خراسان شمالی در مناطق قشلاقی مراوه تپه استان گلستان نیاز به تامین 22 کانکس است.
مدیر امور عشایری خراسان شمالی نیز در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: ترک تحصیل دانش آموزان عشایری این استان به خاطر پراکندگی و فاصله دور آن ها از شهرها و نیاز مبرم به نیروی کار برای پرورش دام از جمله در منطقه قشلاقی مراوه تپه در استان گلستان است.
"جلیل رمضانی" افزود: بیشتر ترک تحصیل دانش آموزان عشایری استان در میان دختران است.
وی گفت: برای پوشش تحصیلی کامل دانش آموزان عشایری استان نیاز است که الگوی مناسب آموزشی با بهره گیری از الگوهای آموزشی در کشورهای توسعه یافته که جامعه عشایری دارند، گرفته و ضمن تطبیق با معیارهای اسلامی و بومی سازی، اجرا شود.
وی افزود: اکنون در استان خراسان شمالی پنج هزار خانوار عشایری وجود دارد که سه هزار و 700 خانوار آن کوچرو و 50 درصد این خانوارها هر ساله قشلاق خود را در مراوه تپه استان گلستان می گذرانند.
وی با اشاره به این که این مدیریت چادر برای برپایی کلاس درس در مناطق عشایری در اختیار آموزش و پرورش قرار داده است، گفت: ولی ضرورت دارد امکانات و نیروی معلم موردنیاز برای تحصیل دانش آموزان عشایری استان در مناطق ییلاقی و قشلاقی فراهم شود تا دغدغه ها برای پوشش تحصیلی در این جامعه به کمترین حد برسد.
به گفته وی، قشلاق عشایر خراسان شمالی علاوه بر مراوه تپه استان گلستان، در مناطق جاجرم، راز و جرگلان و مانه و سمقان استان برای دامپروری صورت می گیرد.
هرساله عشایر استان خراسان شمالی برای زمستان گذرانی و پرورش دام به همراه خانواده به مناطق قشلاقی از جمله مراوه تپه در استان گلستان کوچ می کنند.
طبق آمار ارائه شده توسط مدیریت عشایری خراسان شمالی، در جامعه عشایری این استان چهار هزار دانش آموز وجود دارد.
معاون آموزش ابتدایی اداره کل آموزش و پرورش خراسان شمالی همچنین به اجرای طرح ثبت نام از کودکان شش سال تمام برای پوشش تحصیلی آنان اشاره کرد و گفت: اداره کل ثبت احوال استان مشخصات 16 هزار و 911 کودک شش ساله به آموزش و پرورش معرفی کرده است که فقط 266 نفر از آنان در کلاس درس حاضر نشده اند.
بدخشان افزود: طرح شناسایی کودکان شش ساله بازمانده از تحصیل در مدارس استان ادامه دارد تا تعیین تکلیف نهایی آن ها انجام شود.
وی گفت: اکنون فاروج و گرمه به عنوان شهرستان هایی در استان هستند که 100 درصد جذب کودکان شش ساله را برای ثبت نام جهت تحصیل آنان انجام داده اند.
وی به اجرای طرح انسداد ترک تحصیل دانش آموزان استان نیز اشاره کرد و افزود: در اجرای این طرح، هزار و 12 نفر در نظام آموزشی ثبت شده بود.
به گفته وی در سال تحصیلی جاری 736 نفر دانش آموزان ترک تحصیل کرده در استان شناسایی شده اند و مشکل آن ها برای ادامه تحصیل از جمله ممانعت والدین، فقرمالی، کمک به اقتصاد خانواده و مهاجرت بوده است.
وی افزود: پی گیری برای شناسایی و جذب 276 دانش آموز ترک تحصیل کرده در استان ادامه داد.
در استان 867 هزار نفری خراسان شمالی، 165 هزار نفر محصل وجود دارد.ک/2
623/330
11/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]