محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832265069
رو در رویی سازه های جدید و آثار تاریخی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رو در رویی سازه های جدید و آثار تاریخی شیراز- ایرنا- بلندی ساختمان ها اگر برای کلانشهرها موجب تمایز از دیگر شهرها شده و نام آسمانخراش را برای این سازه ها به کار می برند اما یونسکو که سازمان فرهنگی ملل متحد است، آن را برای آثار تاریخی «هویت خراش» تلقی می کند و سربرآوردن ارتفاعات انسان ساز را در حریم این آثار برنمی تابد.
پربحث ترین مورد در این زمینه، وجود ساختمان تجاری نزدیک به میدان نقش جهان اصفهان بود که یونسکو آن را مخدوش کننده اثر تاریخی یاد شده دانست و اعلام کرد که این ساختمان بلندمرتبه باید از دیدرس نقش جهان که اثری تاریخی است کنار رود و اگر چنین نشود، معیارهای جهانی شدن نقش جهان مخدوش می شود.
بر اساس معیارهای سازمان جهانی یونسکو احداث بنا در محدوده آثار تاریخی،شرایط و قوانین خاصی دارد که باید رعایت شود و گرنه به آثار تاریخی خدشه وارد می شود.
یونسکو می گوید: ساختمان هایی که بر آثار تاریخی اشرافیت پیدا می کنند یا موجب تحت الشعاع قرار گرفتن این آثار می شوند، معیارهای پذیرش آثار در فهرست جهانی را خدشه دار می کنند.
اینک اثر جهانی تخت جمشید در معرض چنین بگو مگوهایی است.
یک طرف این بحث، دانشگاه آزاد اسلامی مرودشت و طرف دیگر بحث ، اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس است.
این بحث البته به طرف سوم یعنی یونسکو کشیده نشده ولی آنگونه که برخی کارشناسان احتمال می دهند، شاید نسیم مخالفت ها به وزش تندبادهای سخت منجر شود و این بحث را به وادی دیگری ببرد.
** سازه دانشگاه آزاد و تخت جمشید
دانشگاه آزاد شهرستان مرودشت که تخت جمشید در حوزه تقسیمات این شهرستان است، اخیرا ساختمانی را ساخته و کاربری آن را مسجد تعیین کرده است و آنگونه که مسوولان اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس می گویند گنبد و مناره های بلند تر از ارتفاع مجاز آن بیانگر رعایت نشدن معیارهای تعریف شده برای اثر جهانی تخت جمشید است.
براساس همین ارزیابی، میراث فرهنگی فارس از دانشگاه آزاد مرودشت خواسته است عملیات احداث این مسجد طبق معیارها باشد در غیر این صورت، عملیات ساخت تعطیل شود.
** ارتفاع و برخورد با ضوابط
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس معتقد است: ساختمان مسجد دانشگاه آزاد اسلامی درحریم درجه دو مجموعه جهانی تخت جمشید قرارگرفته که بر اساس ضوابط و قوانین بین المللی حریم، به دلیل عدم رعایت ارتفاع مجاز در ساخت گنبد و مناره مسجد نظر کارشناسان میراث فرهنگی مبنی بر حذف کامل گنبد و مناره است.
مصیب امیری در گفت و گو با ایرنا افزود: براساس ضوابط حریم درجه دو طرح های توسعه در بعد محلی، منطقه ای و ملی در مرحله امکان سنجی،مکان یابی، مطالعه و اجرا نیازمند کسب مجوز و نظارت سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری است.
وی اظهارداشت: در محدوده حریم درجه دو ساخت و ساز تنها درمحدوده طرح های هادی روستایی و احداث ساختمان های با کاربری خدمات عمومی که ضرورت ساخت آنها مورد تایید سازمان میراث فرهنگی است، حداکثر در دو طبقه و با ارتفاع تمام شده هشت و نیم متر از سطح زمین مجاز اعلام شده است.
او اضافه کرد: در ساخت مسجد دانشگاه آزاد اسلامی مرودشت متاسفانه با وجود این که از زمان شروع عملیات اجرایی و حتی پیش از آن آگاهی و هشدارهای لازم در مورد لزوم عدم تجاوز به حریم مصوب اثر جهانی تخت جمشید و رعایت این موضوع از طریق فرماندهی یگان حفاظت و مسوولان مربوط به مدیران و مسوولان دانشگاه آزاد داده شده، ارتفاع مناره ها و گنبد از حد قانونی فراتر رفته است.
امیری در مورد پیشنهاد ارایه شده از سوی مسوولان دانشگاه مبنی بر کاهش ارتفاع مناره و گنبد ادامه داد: این اقدام از چند جنبه عملی نیست نخست این که با توجه به نقشه ارائه شده، ارتفاع گنبد این مسجد در حال ساخت 15 متر و ارتفاع مناره آن 24 متر است و این درحالی است که سقف مسجد نیز درحال حاضر 20 سانتی متر بیشتر از حد مجاز هشت و نیم متر است، بنابراین ضوابط بین المللی حریم اجازه ساخت و ساز با این ارتفاع را نمی دهد.
وی عنوان کرد: بر این اساس از آنجا که مجموعه جهانی تخت جمشید به دلیل قرارداشتن در فهرست سازمان علمی، فرهنگی و تربیتی ملل متحد (یونسکو) ملزم به تبعیت از قوانین بین المللی است همه کارشناسان امر اتفاق نظر برحذف کامل گنبد و مناره مسجد دارند .
** بلندی و کوتاهی
رییس اداره میراث فرهنگی شهرستان مرودشت گفت: مناره و گنبد این سازه بلندتر از حد مجاز است است و ما برای حذف آن کوتاه نمی آییم.
سعید صفرزاده در مصاحبه با ایرنا بیان کرد:درجلسه شورای تامین شهرستان مرودشت که با حضور مسوولان دانشگاه آزاد مرودشت برگزار شد مصوب شد این دانشگاه آزاد گنبدو گلدسته، این مسجد در حال احداث را بردارد زیرا گنبد و مناره و خود ساختمان مسجد 20 متر از ارتفاع مجاز بالاتر است.
وی ادامه داد:علاوه بر حذف قطعی گنبد و مناره مسجد دانشگاه آزاد مرودشت، 20 متر اضافه ساختمان مسجد بحث دیگری است که در هر دو بخش باید استانداردهای این مجموعه بین المللی رعایت شود.
وی اظهارداشت: حریم تخت جمشید مساله پنهانی نیست و میراث فرهنگی بر اساس وظیفه از ابتدای کلنگ زنی احداث این مسجد و در تمام دوران های ساخت آن تذکرها و ضوابط لازم را به دانشگاه اعلام کرده است و این درحالی است که تمام ضوابط ساخت و ساز در این محدوده به ارگان های اجرایی مانند فرمانداری و شهرداری اعلام شده است.
صفرزاده با بیان اینکه برای هرگونه فعالیت در حریم تخت جمشید باید از میراث فرهنگی شهرستان استعلام شود اضافه کرد: دانشگاه آزاد مرودشت ادعا می کند استعلام ها انجام شده است اما در ساخت این مسجد با میراث فرهنگی هماهنگی نشده است زیرا اگر در ابتدای طرح اولیه و قبل از اجرای پروژه از میراث فرهنگی استعلام شده بود مشکلات طرح برطرف می شد.
او ادامه داد: میراث فرهنگی برای ساخت این مسجد در حریم درجه دو تخت جمشید شکایت کرده است که باتوجه به مصوبه شورای تامین و شکایت میراث فرهنگی، منتظر ایجاد تغییرهای لازم از سوی دانشگاه در این پروژه هستیم.
وی عنوان کرد: دانشگاه باید هرچه زودتر برای تعیین تکلیف این پروژه تصمیم گیری کند که میراث فرهنگی و قوانین مجموعه جهانی تخت جمشید به هیچ عنوان اجازه احداث این مسجد در شرایط غیر استاندارد را نمی دهد.
صفرزاده افزود: دانشگاه در احداث این مسجد بر اساس شرایط مجوز پیش نرفته است که هم اکنون دانشگاه آزاد مرودشت به دنبال جبران هزینه و ضرر و زیان های مالی است که شهرداری مرودشت که صادر کننده مجوز است باید پاسخگوی جبران خسارت باشد.
وی بیان کرد: با هدف زیرسوال نرفتن شان مسجد، دانشگاه باید با تعامل با میراث فرهنگی، شرایط و قوانین مجموعه جهانی تخت جمشید را رعایت و موارد اضافه در این پروژه را حذف کند.
صفرزاده اظهارداشت: برای تعیین تکلیف این پروژه هم اکنون دانشگاه آزاد مرودشت در حال مقاومت است اما میراث فرهنگی از تعهدات خود کوتاه نمی آید.
** مسجد بدون گنبد و مناره هم داشته ایم
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس نیز به خبرنگار ایرنا گفت: بر اساس تاریخچه معماری استان فارس، تمام مساجد تاریخی استان فارس مانند مسجد نو، مسجد جامع عتیق، مسجد بغدادی، مسجد نصیر الملک و مسجد مشیر بدون گنبد و مناره ساخته شده اند و ایوان و شبستان دارند.
عبدالرضا نصیری اصل افزود: اگر قرار است در این مکان مسجد با ظرفیت جذب توریست احداث شود این موضوع باید بر اساس تاریخ و فرهنگ استان فارس دنبال شود لذا وجود گنبد و مناره هیچ موضوعیت و همگونی با تاریخ این استان ندارد.
وی اضافه کرد: میراث فرهنگی با احداث مسجد مشکل ندارد اما مشکلات این طرح در یک جلسه کارشناسی و فنی برای مسوولان دانشگاه آزاد بیان شد که الگوی ساخت مسجد در فارس نیازی به گنبد و مناره ندارد.
نصیری اصل ادامه داد: هم اکنون روند احداث این پروژه به دلیل شکایت میراث فرهنگی متوقف شده است و مقرر شده است دانشگاه آزاد برای رفع این مشکل چاره اندیشی و در این زمینه تعیین تکلیف کند.
** دانشگاه آزاد هم مخالف آسیب به حریم تخت جمشید
رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت نیز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا دغدغه دوستداران میراث فرهنگی در زمینه رعایت حریم تخت جمشید را محترم شمرد و بر پیگیری هرگونه اقدام برای جلوگیری از آسیب به حریم این اثر ثبت شده در میراث جهانی یونسکو تاکید کرد.
سیدابراهیم حسینی گفت: در اطراف مسجد در حال ساخت، ساختمان ها و دکل هایی است که اگر مرتفع تر از مناره های مسجد نباشد ارتفاع کمتری نیز ندارند و با این استدلال، خواهان این موضوع هستیم که مناره های مسجد در حال ساخت در ارتفاع هم اندازه با ساختمان های موجود دانشگاه نهایی شوند و در نهایت کار به گونه ای پیش برود که میراث جهانی تخت جمشید دچار آسیب نشود.
وی با بیان اینکه دانشگاه و میراث فرهنگی دو مجموعه فرهنگی هستند افزود: دانشگاه یک مجموعه فرهنگی است که باید میراث سازی کند و همچنانکه گذشتگان میراث تخت جمشید را از خود به جای گذاشتند، ما نیز مسجدی آبرومند با بهره گیری از معماری اصیل از دوران امروز برای آیندگان به ارمغان آوریم.
او بیان کرد: در طراحی اولیه برای مناره های مسجد این مجتمع فرهنگی 20 متر ارتفاع درنظر گرفته شد و این طراحی با توجه به این امر صورت گرفت که ساختمان های موجود دانشگاه آزاد واحد مرودشت بر اساس مجوزهای قبلی حدود 17 تا 18 متر ارتفاع دارند و از طرفی، ارتفاع دکل های مخابراتی نزدیک تخت جمشید نیز بیشتر از 22 متر است.
حسینی درباره هدف از ساخت این مجموعه فرهنگی مذهبی در فاصله پنج و نیم کیلومتری تخت جمشید اظهارداشت: از آنجا که در نزدیکی تخت جمشید یک مکان مذهبی شایسته و درخور برای برپایی آیین های مذهبی گردشگران مسلمان داخلی و خارجی وجود ندارد و از طرف دیگر، برای پاسخ به نیازهای فرهنگی دانشگاه، عملیات ساخت مجتمع فرهنگی در مجاورت جاده مرودشت به تخت جمشید آغاز شد و در این راستا، 35 میلیارد ریال اعتبار نیز در نظر گرفته شده است.
مسعود رضایی منفرد سرپرست پایگاه میراث فرهنگی تخت جمشید پیش از این اعلام کرده است که موضوع ساخت وساز در حریم تخت جمشید توسط دانشگاه آزاد در جلسه شورای فنی پایگاه پارسه - پاسارگاد مورد بحث و بررسی قرار گرفت و تاکید شد که مناره های مسجد باید تعدیل شوند.
شهرستان مرودشت در 45 کیلومتری شمال شیراز قرار دارد. آثار تاریخی تخت جمشید که در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است در فاصله حدود ده کیلومتری شمال مرکز شهرستان مرودشت قرار دارد.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت در جاده ارتباطی مرودشت به تخت جمشید قرار دارد.ک/4
گزارش : فاطمه هاشمی نیک
7382 /675
11/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]
صفحات پیشنهادی
اختصاص 200 میلیارد ریال برای مرمت آثار تاریخی اصفهان
اختصاص 200 میلیارد ریال برای مرمت آثار تاریخی اصفهان خبرگزاری پانا مدیر روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری اصفهان گفت 200 میلیارد ریال برای مرمت آثار تاریخی استان در سال جاری در نظر گرفته شده است ۱۳۹۳ دوشنبه ۲۶ آبان ساعت 14 39 به گزارش خبرگزاری پانا شهرکشفیات جدید در کاوش های اخیر محوطه تاریخی تل قلعه سیف آباد کازرون
کشفیات جدید در کاوش های اخیر محوطه تاریخی تل قلعه سیف آباد کازرون شیراز- ایرنا- مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی وگردشگری استان فارس گفت محوطه تاریخی تل قلعه سیف آباد در کازرون یکی از مهم ترین سایت های باستان شناسی اسان فارس است که کشفیات جدید در کاوش های اخیر این محوطه تاریخی بهکشف آثار تاریخی 400 ساله در تهران
یکشنبه ۲ آذر ۱۳۹۳ - ۰۰ ۲۲ به دنبال حفر چاه با هدف ایجاد فاضلاب در بافت تاریخی منطقه 12 تهران تکههای سفال استخوان و آجر با قدمت تخمینی 400 ساله در این منطقه کشف شدند مهسا وهابی دانشجوی رشته باستانشناسی دانشگاه تهران در تماس با خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا از وجود آثار تاریخیبخشنامه جدید خودرویی گمرک/ تعیین ارزش سواری میتسوبیشی -
بخشنامه جدید خودرویی گمرک تعیین ارزش سواری میتسوبیشی گمرک ایران در بخشنامه ای خواستار تعیین ارزش گمرکی سواری های وارداتی میتسوبیشی شد به گزارش خبرگزاری مهر گمرک ایران در بخشنامه ای به ناظرين مديران كل و مديران گمركات اجرائي خواستار تعیین ارزش سواري هاي MITSUBISHI مدل هاي MIRA10 اثر تاریخی ـ فرهنگی در فهرست آثار ملی ثبت شد
10 اثر تاریخی ـ فرهنگی در فهرست آثار ملی ثبت شد تهران - ایرنا - در جلسه کمیتۀ ثبت و حریم آثار ملی غیرمنقول ده اثر از استان های اصفهان مرکزی البرز سمنان و کرمان در فهرست آثار ملّی به ثبت رسید به گزارش روز جمعه ایرنا در این جلسه خانه حاجیان خانه عبدوس حوض قیلوله حمام روستایدبیرکل سازمان همکاری کشورهای اسلامی:آثارتاریخی ومیراث فرهنگی ایران، ثروت بزرگ جهانی است
دبیرکل سازمان همکاری کشورهای اسلامی آثارتاریخی ومیراث فرهنگی ایران ثروت بزرگ جهانی است اصفهان - ایرنا - دبیرکل سازمان همکاری کشورهای اسلامی ازداشته ها و آثارتاریخی ومیراث فرهنگی ایران بویژه اصفهان بعنوان ثروت بزرگ جهانی نامبرد وافزود این ثروت بزرگ نه تنها متعلق به مسلمانان بلکهدولت آمریکا، آثار تاریخی تایلند بازگرداند
دولت آمریکا آثار تاریخی تایلند بازگرداند ایالات متحده صدها اثر تاریخی تایلند را که در دهه هفتاد میلادی به غارت رفته بودند به این کشور بازگرداند به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی باشگاه خبرنگاران دولت آمریکا اشیا عتیقهای که در اوایل دهه 70 میلادی از منطقهای مهم در شمال شرقی تاشناسایی 8 محوطه تاریخی جدید در استان زنجان
شناسایی 8 محوطه تاریخی جدید در استان زنجان در کاوش های باستان شناسی اخیر 8 محوطه تاریخی جدید در استان زنجان کشف شد به گزارش حوزه میراث فرهنگی باشگاه خبرنگاران به نقل از روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری richt ir لاله عبدی کیا با اعلام این خبر افزود این محوطه هآثارتاریخی و میراث فرهنگی ایران و اصفهان، ثروت بزرگ جهانی است
دبیرکل سازمان همکاری کشورهای اسلامی آثارتاریخی و میراث فرهنگی ایران و اصفهان ثروت بزرگ جهانی است اصفهان - ایرنا - دبیرکل سازمان همکاری کشورهای اسلامی از داشته ها و آثار تاریخی و میراث فرهنگی ایران به عنوان ثروت بزرگ جهانی نامبرد و افزود این ثروت بزرگ نه تنها متعلق به مسلمانانجریمه 20 هزار یورویی یک گردشگر به خاطر حکاکی روی بنای تاریخی
جریمه 20 هزار یورویی یک گردشگر به خاطر حکاکی روی بنای تاریخییک گردشگر روس به دلیل حک کردن نامش روی کولوسئوم 20 هزار یورو جریمه شد به گزارش گروه جامعه خبرگزاری فارس این گردشگر روس در زمانی که مشغول حکاکی حرف اول نامش روی بخشی از بنای خارجی کولوسئوم شهر تاریخی رم پایتخت ایتالیطراحی ویترینهایی برای محافظت از آثار تاریخی کشور با کمک فناوری نانو
یکشنبه ۲ آذر ۱۳۹۳ - ۰۰ ۳۴ محققان دانشگاهی کشورمان با بهرهگیری از فناوری نانو اقدام به طراحی و ساخت ویترینهای نمایش آثار تاریخی در موزهها و کتابخانهها کردند استفاده از این ویترینها میتواند آثار تاریخی با قدمت بالا را در برابر عوامل آسیب رسان مختلف حفاظت کرده و از تخریب آنهشت محوطه تاریخی جدید در زنجان شناسایی شد -
هشت محوطه تاریخی جدید در زنجان شناسایی شد شناسهی خبر 2431731 تاریخ مخابره شنبه ۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۳ فرهنگ > میراث فرهنگی و گردشگری هشت محوطه تاریخی جدید در استان زنجان طی کاوش های باستان شناسی اخیر کشف شد به گزارش خبرگزاری مهر لاله عبدی کیا با اعلام این خبر افزود این محوطهمیراث فرهنگی برای معرفی آثار تاریخی استان ایلام نیازمند کمک رسانه ها است -
شنبه زاده میراث فرهنگی برای معرفی آثار تاریخی استان ایلام نیازمند کمک رسانه ها است ایلام - خبرگزاری مهر مدیرکل میراث فرهنگی استان ایلام گفت میراث فرهنگی برای معرفی آثار تاریخی استان ایلام نیازمند کمک رسانه ها است به گزارش خبرگزاری مهر عبدالمالک شنبه زاده در دیدار با مسئولانسناریوی جدید کارگران درباره یک اختلاف تاریخی/ وزارت کار: قراردادهای سفید جرم است -
پس از اولتیماتوم ربیعی ارائه شد سناریوی جدید کارگران درباره یک اختلاف تاریخی وزارت کار قراردادهای سفید جرم است شناسهی خبر 2431537 تاریخ مخابره شنبه ۸ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸ ۲۷ اقتصاد > کار و تعاون خبرگزاری مهر-گروه اقتصادی کارگران میگویند طرحی را به شورای 3 جانبه ملی ارائه کرمراقب حاشیه سازها در اجرای تعرفه های جدید پزشکی باشید -
وزیر بهداشت مراقب حاشیه سازها در اجرای تعرفه های جدید پزشکی باشید وزیر بهداشت با بیان اینکه اجرای کامل کتاب ارزشگذاری نسبی خدمات دو سه سال زمان می برد خطاب به مسئولان انتظامی سازمان نظام پزشکی کشور گفت مراقب حاشیه سازها در اجرای مسیر جدید تعرفه گذاری باشید به گزارش خبرگزاریضرورت ارتقاء شناخت شهروندان نسبت به آثار تاریخی -
پورجعفری تاکید کرد ضرورت ارتقاء شناخت شهروندان نسبت به آثار تاریخی شناسهی خبر 2431838 تاریخ مخابره شنبه ۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۳ استانها > البرز کرج – رئیس حراست اداره کل میراث فرهنگی البرز گفت ارتقاء سطح شناخت شهروندان نسبت به ارزش آثار تاریخی تاریخی و فرهنگی ضروری است محمد پبخشنامه جدید خودرویی گمرک
بخشنامه جدید خودرویی گمرک گمرک ایران در بخشنامه ای خواستار تعیین ارزش گمرکی سواری های وارداتی میتسوبیشی شد به این مطلب امتیاز دهید به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز گمرک ایران در بخشنامه ای به ناظرين مديران كل و مديران گمركات اجرائي خواستار تعیین ارزش سواري هاي MITSUBISHI مدل ها-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها