محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843239670
سیستان و بلوچستان شاداب و سرزنده می شود
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سیستان و بلوچستان شاداب و سرزنده می شود زاهدان- ایرنا- انتقال آب با لوله به مزارع و اجرای طرح نوین آبیاری به عنوان یکی از مصوبات کلیدی سفر رییس جمهوری به سیستان و بلوچستان مهمترین راه حل برای بهبود وضعیت کشاورزی استان و ایجاد امنیت اقتصادی و شغلی برای فعالان این عرصه و بازگشت نشاط و شادابی به این منطقه است.
به گزارش ایرنا، تاریخ گواه است که سیستان منطقه ای واقع در شمال این استان متشکل از شهرستانهای زابل، هیرمند، زهک، هامون و نیمروز با آب و کشاورزی و صید و صیادی زنده است و رگ حیاتی تالاب بین المللی هامون، "رودخانه هیرمند" بوده است و از حدود 17 سال پیش که رو به خشکی گرایید و خشکسالی دامنگیر آن شد، امیدها به زندگی نیز در کشاورزان، دامداران و صیادان سیستانی رو به افول گذاشت.
عده ای راه مرز و مبادله کالا و سوخت را در پیش گرفته و شماری نیز رخت سفر بربسته و به دیاری دیگر کوچ کردند و اندک خانواده هایی نیز به چاه و چاهک و چاه نیمه ها دلخوش کردند و شغل پیشینیان خود "کشاورزی" را با رنج و مشقت و تنها برای زنده نگه داشتن زمین و تامین قوت لایموت پیشه کردند اما افسوس که رفته رفته در حال از دست دادن امید برای همین اندک بودند.
سالها گذشت و فکر و چاره ای اساسی برای بازگشت امید به زندگی و خارج کردن منطقه از وابستگی به آب رودخانه کشور همسایه نشد، مرز با ایجاد دیوار امنیتی بسته شد و روستاها نیز در حال تخلیه از ساکنان خود بودند، کارشناسان دست به کار شدند و طرحهای مختلفی ارائه کردند، برخی بر بهره گیری از سفره های عظیم زیر زمینی و برخی به انتقال آب از سایر مناطق داخلی تاکید کردند و شماری نیز در اندیشه شیرین کردن آب دریای عمان و انتقال آن به سراسر استان بودند.
دولت تدبیر و امید که سکانداری کشتی مملکت را بر عهده گرفت از ارائه آمارهای کذب جلوگیری و بر کار عملی تاکید کرد، مسوولان و کارشناسان در صدد راه حل اساسی و سریع الوصول و آینده نگر بر آمدند و به این نتیجه رسیدند که انتقال آب با لوله به زمین های کشاورزی می تواند نشاط و شادابی و سرسبزی را به سیستان بازگرداند.
رییس دولت تدبیر و امید به همراه اعضا هیات دولت در سفری استانی عزم سفر به سیستان و بلوچستان کردند، سفری پر خیر و برکت که تصویب طرح انتقال آب با لوله به 46 هزار هکتار از زمین های کشاورزی شمال استان و تامین اعتبار مورد نیاز آن یکی از برکات این سفر بود.
در سفر فروردین ماه امسال رییس جمهوری به سیستان و بلوچستان دو طرح "اجرای سیستم آبیاری تحت فشار و انتقال آب با لوله به مزارع" با هدف بهبود وضعیت مصرف آب کشاورزی برای 146 هزار هکتار از زمین های شمال و جنوب استان مصوب شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در این رابطه گفت: با توجه به محدود بودن آب موجود در چاهک ها و تداوم خشکسالی در منطقه با تلاش مسوولان عالی رتبه کشوری و عنایت خاص رهبر معظم انقلاب حدود 500 میلیون دلار اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح انتقال آب از چاه نیمه به مزارع کشاورزان منطقه سیستان در سطح 46 هزار هکتار اختصاص یافت.
"رضا نجفی" با بیان اینکه این طرح باید در مدت سه سال در منطقه اجرا شود افزود: در این طرح آب به صورت مستقیم با هدف جلوگیری از تبخیر و هدر رفت آن، از مخزن چاه نیمه وارد شبکه لوله می شود و در مسیر بعد از رسیدن به مزرعه، داخل مزارع توسط سیستم های جدید به صورت حجمی(بعد از پمپاژ و رسیدن به مزرعه با کنتور) به بهره بردار تحویل داده خواهد شد.
وی از جمله مزیت های این طرح را نبود هیچ تعهدی برای بهره برداران برای مشارکت در اجرا عنوان کرد و اظهار داشت: برای ایجاد تشکل ها با هدف مدیریت بهره برداری، نگهداری از طرح، تغییر الگوی کشت و ساماندهی الگوی کشت جدید و ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی به مشارکت جدی بهره برداران نیاز داریم.
وی با بیان اینکه کارهای مطالعات اجتماعی طرح در حال اجرا است گفت: نقشه برداری از کل دشت سیستان برای اجرای این طرح انجام شده به معنی اینکه عملا برای این منطقه 400 میلیون متر مکعب آب در سال تخصیص یافته که باید در اختیار 50 هزار بهره بردار قرار گیرد از این رو باید با اجرای این طرح آب محدود را برای تقسیم میان بهره برداران مدیریت کنیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان ادامه داد: با اجرای صحیح این طرح سالانه هشت هزار متر مکعب آب به هر بهره بردار بخش کشاورزی منطقه سیستان تحویل داده می شود.
وی گفت: در اجرای این طرح ابتدا ساخت یک استخر ذخیره آب برای پرورش ماهی برای هر بهره برداری در داخل زمین و به صورت سرپوشیده به منظور جلوگیری از تبخیر و در مرحله بعد جریان یافتن آب در مزرعه برای اجرای الگوهای کشت مشخص و در مراحل بعدی توسعه دامداری ها بویژه دام های شیری با هدف تولید شیر، ایجاد اشتغال و تامین دام کشتارگاه صنعتی بزرگ زابل در دستور کار قرار دارد.
نجفی اظهار داشت: بر اساس این طرح 40 درصد الگوی کشت در مزارع کل دشت سیستان به تولید انگور یاقوتی، 25 درصد به تولید علوفه برای دام های منطقه و بقیه نیز به سایر کشت های متناسب با علاقه بهره برداران با نظارت سازمان جهاد کشاورزی اختصاص خواهد یافت.
رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: برای هر محدوده هزار و 500 تا دو هزار هکتار دشت سیستان باید حداقل یک تشکل با همکاری دانش آموختگان بخش کشاورزی و مردم منطقه برای ساماندهی، نگهداری، بهره برداری، تعیین الگوی کشت و بازاریابی محصولات ایجاد شود.
وی گفت: در مرحله نخست حدود شش هزار هکتار را زیر پوشش اجرای این طرح قرار دادیم که هم اینک کار طراحی ایستگاه پمپاژ و خط انتقال آن در حال انجام است و تلاش داریم در اوایل سال آینده این سطح را زیر کشت برده و به بهره برداری برسانیم.
وی تاکید کرد: با بهره برداری از روش انتقال آب با لوله به مزارع در حوزه سیستان می توانیم راندمان مصرف آب را به حدود 85 تا 90 درصد برسانیم در صورتی که هم اینک این راندمان زیر 25 درصد است.
مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان نیز با ابراز خرسندی از تخصیص اعتبار این طرح، به خبرنگار ایرنا گفت: هزار و 500 میلیارد ریال معادل 44 میلیون دلار اعتبار از محل صندوق توسعه ملی به مجری این طرح پرداخت شد.
"محمدحسن یادگارزایی" افزود: بر اساس تفکیک وظایف صورت گرفته از 500 میلیون دلار اعتبار تخصیصی از صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح یادشده، 400 میلیون دلار در اختیار وزارت جهاد کشاورزی و 100 میلیون دلار در اختیار وزارت نیرو است.
وی با بیان اینکه سقف اعتبارات پرداختی از محل صندوق توسعه ملی به این طرح تا پایان امسال 100 میلیون دلار است ادامه داد: اکنون 44 میلیون دلار اعتبار از سهم وزارت جهاد کشاورزی برای اجرای مرحله نخست این طرح پرداخت شد.
وی اظهار داشت: تکمیل طرح پایلوت، انجام مطالعات تکمیلی و خرید لوله پلی اتیلن و جی آر پی از مهمترین اقدامات اجرایی در فار نخست طرح انتقال آب با لوله به مزارع سیستان بحساب می آید.
وی گفت: تعیین مجری، تهیه عکس و نقشه با استفاده از عکسبرداری هوایی(فتوگرامتری) در سطح 130 هزار هکتار از زمین های کشاورزی دشت سیستان، انجام مطالعات کاداستر شامل مشخص کردن حدود زمین های کشاورزی، الگوی کشت و نیاز آبی، مطالعات خاک شناسی، تهیه اسناد مناقصه برای ارزیابی کیفی ایستگاه پمپاژ، تهیه لوله پلی اتیلن و جی آر پی و اجرای عملیات لوله گذاری در محدوده سه هزار و 200 هکتاری از مهمترین اقدامات انجام شده در اجرای این طرح است.
مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان افزود: با توجه به اینکه 50 درصد از هزینه های این طرح صرف خرید لوله پلی اتیلن و جی آر پی می شود، اقدامات لازم برای راه اندازی خطوط تولید این لوله در منطقه سیستان در حال انجام است.
وی اظهار داشت: اجرای طرح انتقال آب با لوله در دشت سیستان مهمترین نقش را در تغییر فعالیت کشاورزی از معیشتی به اقتصادی در منطقه دارد زیرا نتیجه آن تامین آب مطمئن برای کشاورزان است که سبب ترغیب بیشتر فعالان این عرصه به کشت محصولات متناسب با شرایط آب و هوایی در منطقه می شود. ک/4
7307 / 653
11/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]
صفحات پیشنهادی
معاون وزیر راه: راههای آسفالته روستایی سیستان و بلوچستان دو برابر شده است
معاون وزیر راه راههای آسفالته روستایی سیستان و بلوچستان دو برابر شده است چابهار – ایرنا - معاون راه روستایی وزیر راه و شهرسازی گفت راههای روستایی آسفالته در سیستان و بلوچستان در سالهای اخیر دو برابر شده است سید حسین میرشفیعی روز پنجشنبه در هنگام بازدید از وضعیت راههای روستایپلیس سیستان و بلوچستان افزون بر 9 هزار لیتر روغن موتور قاچاق کشف کرد
پلیس سیستان و بلوچستان افزون بر 9 هزار لیتر روغن موتور قاچاق کشف کرد زاهدان - ایرنا- رییس پلیس آگاهی سیستان و بلوچستان از کشف 9هزار و 928 لیتر روغن موتور قاچاق در بازرسی از یک انبار در شهر زاهدان خبر داد به گزارش روز دوشنبه پایگاه خبری پلیس سرهنگ ابراهیم ملاشاهی افزود با کسباستاندار: سیستان و بلوچستان از نظر خدمات رسانی دولت به مردم پرهزینه است
استاندار سیستان و بلوچستان از نظر خدمات رسانی دولت به مردم پرهزینه است زاهدان - ایرنا - استاندار سیستان و بلوچستان گفت این استان از نظر وسعت پهناورترین و از نظر خدمات رسانی دولت به مردم پرهزینه ترین استان کشور است سیستان و بلوچستان با دو میلیون و 700هزار نفر جمعیت و 187هزار کیلطول راههای روستایی آسفالته سیستان و بلوچستان دو برابر شده است
معاون وزیر راه و شهرسازی طول راههای روستایی آسفالته سیستان و بلوچستان دو برابر شده است چابهار – ایرنا - معاون راه روستایی وزیر راه و شهرسازی گفت طول راههای روستایی آسفالته در سیستان و بلوچستان در سالهای اخیر دو برابر شده است سید حسین میرشفیعی روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از واستاندار: مجوز تامین سوخت افغانستان برای سیستان و بلوچستان صادر شد
استاندار مجوز تامین سوخت افغانستان برای سیستان و بلوچستان صادر شد زاهدان - ایرنا- استاندار سیستان و بلوچستان گفت مجوز تامین سوخت بازار کشور افغانستان از سوی دولت برای این استان صادر شد به گزارش ایرنا علی اوسط هاشمی روز یکشنبه در نشست با فعالان عرصه رسانه در زاهدان با بیان ابهره برداری از دو طرح زیربنایی در جنوب سیستان و بلوچستان آغاز شد
بهره برداری از دو طرح زیربنایی در جنوب سیستان و بلوچستان آغاز شد زاهدان - ایرنا - بهره برداری از دو طرح زیربنایی که شامل راه اندازی شبکه دیجیتال تلویزیونی و تامین روشنایی برق است با شش هزار و 130میلیارد ریال سرمایه گذاری روزشنبه در جنوب سیستان و بلوچستان آغاز شد به گزارش ایرنا21هزارواحد صنفی سیستان وبلوچستان مجهز به کارت خوان بانکی هستند
21هزارواحد صنفی سیستان وبلوچستان مجهز به کارت خوان بانکی هستند زاهدان- ایرنا- معاون امور بازرگانی سازمان صنعت معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت هم اینک افزون بر 21 هزار واحد صنفی استان مجهز به کارت خوان بانکی هستند به گزارش روز شنبه سازمان صنعت معدن و تجارت سیستان و بلوچستانسیستان و بلوچستان مستعد توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر
سیستان و بلوچستان مستعد توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر زاهدان- ایرنا- بر اساس مطالعات دقیق مهندسی و نقشه های اطلس باد و سولار ترسیم شده پتانسیل سنجی سیستان و بلوچستان استعدادهای مناسبی برای توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر دارد به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان با توجه به موقعیت ژئوپلتی32 هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان زیرکشت گندم رفت
32 هزار هکتار از زمین های کشاورزی سیستان و بلوچستان زیرکشت گندم رفت زاهدان- ایرنا- رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت 32 هزار هکتار از زمین های کشاورزی شمال و جنوب استان از آغاز فصل کشت گندم زیر کشت این محصول استراتژیک رفت رضا نجفی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاستاندارسیستان و بلوچستان:گمرک پیشین دروازه توسعه و پیشرفت منطقه است
استاندارسیستان و بلوچستان گمرک پیشین دروازه توسعه و پیشرفت منطقه است چابهار - ایرنا - استاندار سیستان و بلوچستان گفت گمرک پیشین شهرستان سرباز دروازه توسعه و پیشرفت منطقه و استان است به گزارش ایرنا علی اوسط هاشمی روز دوشنبه پس از بازدید از گمرک و بازارچه مرزی پیشین و شرکت درتوجه به جایگاه روستاها سبب رونق اقتصادی سیستان و بلوچستان می شود
توجه به جایگاه روستاها سبب رونق اقتصادی سیستان و بلوچستان می شود زاهدان -ایرنا - مجتبی شجاعی از نویسندگان جوان سیستان و بلوچستان است که در مطلبی با عنوان یادداشت وارده نوشت توجه به جایگاه برجسته روستاها در عرصه های مختلف سبب رونق فعالیتهای اقتصادی استان می شود در ادامه مطلب آمدرییس جمهوری توسعه سیستان و بلوچستان را مدیریت می کند
رییس جمهوری توسعه سیستان و بلوچستان را مدیریت می کند زاهدان - ایرنا - استاندار سیستان و بلوچستان گفت دکتر حسن روحانی رییس جمهوری شخصا توسعه همه جانبه این استان را مدیریت و پیگیری می کند به گزارش ایرنا علی اوسط هاشمی با شرکت در نماز جمعه اهل تشیع و تسنن که در مسجد جامع الزهراآبیاری نوین در 100 هکتار اراضی کشاورزی سیستان و بلوچستان اجرا می شود
آبیاری نوین در 100 هکتار اراضی کشاورزی سیستان و بلوچستان اجرا می شود زاهدان - ایرنا - رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت طرح آبیاری نوین در مدت چهار سال با صرف 10 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری در سطح 100 هکتار از زمین های کشاورزی این استان اجرا می شود رضا نجفی روزاسامی شهدای ناجا در حمله تروریستی دیشب در سیستان و بلوچستان/ سرنخ هایی از عوامل ترور
اسامی شهدای ناجا در حمله تروریستی دیشب در سیستان و بلوچستان سرنخ هایی از عوامل ترور جامعه > حوادث - ایسنا نوشت فرماندار زهک گفت 3 مامور نیروی انتظامی این شهرستان بامداد امروز در حین گشت زنی توسط افراد ناشناس به شهادت رسیدند به نقل از روابط عمومی فرمانداری زهک رخیادواره شهدای بی سیم چی سیستان و بلوچستان در زاهدان برگزار شد -
با حضور خانواده شهدا یادواره شهدای بی سیم چی سیستان و بلوچستان در زاهدان برگزار شد زاهدان-خبرگزاری مهر یادواره شهدای بیسیم چی و مخابراتی در سیستان و بلوچستان با حضور مسئولان محلی و شماری از خانوده های شهدا در زاهدان برگزار شد به گزارش خبرنگار مهر در یادواره شهدای بیسیم چی و شکشف بیش از 2500 جفت کفش قاچاق در جنوب سیستان و بلوچستان
سیستان و بلوچستان کشف بیش از 2500 جفت کفش قاچاق در جنوب سیستان و بلوچستان فرمانده انتظامی شهرستان سرباز در جنوب سیستان و بلوچستان از کشف 2 هزار و 900 جفت کفش قاچاق به ارزش 900 میلیون ریال خبر داد به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران زاهدان افشاری گفت ماموران ایست و بازرسی پل دنیکشهر رویشگاه گیاه پردرآمد آلوئه ورا در سیستان و بلوچستان
نیکشهر رویشگاه گیاه پردرآمد آلوئه ورا در سیستان و بلوچستان زاهدان - ایرنا - رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری نیکشهر استان سیستان و بلوچستان گفت این شهرستان یکی از رویشگاههای اصلی و طبیعی گیاه پردرآمد آلوئه ورا یا صبر زرد استان است که در حاشیه رودخانه ها سایه درختان نخل و-
اقتصادی
پربازدیدترینها