تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):اى جوانان! آبرويتان را با ادب و دينتان را با دانش حفظ كنيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832214888




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

با وجود رکود، مسکن گران شد/ سیاسی‌کاری استاندارد درباره بنزین


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


بی‌توجهی بازار به سخنان سیف؛
با وجود رکود، مسکن گران شد/ سیاسی‌کاری استاندارد درباره بنزین
لطفعلی بخشی اقتصاددان نیز عامل افزایش قیمت طلا و ارز در چند روز اخیر را چنین عنوان کرده است: هفته گذشته مذاکرات هسته‌ای ایران به نتیجه نرسید و برای ۷ ماه دیگر تمدید شد.



  به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، بدین معنی که ۷ ماه دیگر شرایط تجاری ایران مانند گذشته است و تحریمی برداشته نخواهد شد. قطعاً نتیجه این لغو نکردن تحریم‌ها، کاهش درآمدهای ارزی کشور است. زمانی که عرضه ارز در بازار کم شود قیمت ارز بالا می‌رود. از این روی تمدید مذاکرات هسته‌ای ایران را می‌توان نخستین دلیل افزایش قیمت ارز و طلا عنوان کرد. بخشی عامل دوم را کاهش قیمت نفت در بازار جهانی به سبب توافق نکردن اعضای اوپک بر سر کاهش حجم تولید خود دانست و در این خصوص گفت: در حال حاضر مازاد عرضه نفت در بازار جهانی وجود دارد و این موضوع در کنار توافق نکردن اوپک بر سر کاهش حجم تولید، قیمت نفت را بشدت کم کرده است. از آنجایی که اقتصاد ایران یک اقتصاد وابسته به نفت است کاهش قیمت نفت دولت را به فکر جبران مابه التفاوت این کاهش از طریق افزایش قیمت ارز می‌اندازد. از این رو وقتی دولت اعلام می‌کند احتمالاً بودجه سال آینده با دلار ۲۸۰۰ تومانی بسته می‌شود قیمت حاشیه بازار نیز به تبعیت از این افزایش نرخ رسمی دلار بالا می‌رود. من معتقدم رفتار بازار در این برهه از زمان یک رفتار واقع‌بینانه از آینده بازار است و بازار دچار شوک هیجانی نشده است.


* جام جم
- بی‌توجهی بازار به سخنان سیف
جام جم درباره بازار ارز نوشته است: دلار، یورو و سکه تمام بهار آزادی دیروز و به‌رغم اظهارات آرامش‌بخش رئیس کل بانک مرکزی و در ادامه روند یک هفته اخیر به روند صعودی خود ادامه داد... این در حالی است که ولی‌الله سیف با اظهارات دیروز خود تلاش کرد جو روانی بازار را آرام و نگرانی فعالان را کمرنگ کند؛ ابزاری که معمولا روسای بانک مرکزی در شرایط رشد قیمت‌ها از آن سود می‌جویند. با این حال آنچه فعالان بازار و صرافی‌ها می‌گویند این است که تا بانک مرکزی اقدام عملی در کنترل قیمت‌ها مثلا از طریق تزریق دلار به صرافی‌ها انجام ندهد، صرف اظهارات، بازار را آرام نخواهد کرد. این نکته‌ای بود که خبرنگار ما در مراجعه به چند صرافی و پرس و جوی چند و چون بازار، دریافت.جالب این بود که تابلوی قیمت همه صرافی‌ها خاموش بود و هیچ کدام از آنها خرید و فروش ارز انجام نمی‌دادند. یکی از مدیران این صرافی‌ها دلیل این کاهش معاملات را کاهش عرضه دلار به بازار دانست. فعال دیگری در این خصوص به جام‌جم گفت: دلار برای تقاضای لمسی (خرید ارز برای انجام کار و خرید مشخص) اکنون استفاده نمی‌شود یا بهتر بگویم خیلی کم است. محمد زاغی افزود: قیمت ارز به این دلیل روند افزایشی طی کرده که بار روانی مذاکرات و اجلاس اوپک بد بوده است. تا پیش از این همه منتظر توافق ۱+۵ با ایران بودند. اما با این تمدید طولانی مدت بیشتر مردم به جای این‌که ارز را برای کار خاصی تهیه کنند بازهم به چشم یک سرمایه‌گذاری آن را تهیه می‌کنند و همین امر موجب شده تا ارز در بازار کم شود و قیمت آن بالا رود. وی درخصوص معامله نشدن یورو و دیگر ارزها نیز گفت: زمانی که قیمت دلار بالا می‌رود و دلار در بازار کم می‌شود ارزهای دیگر نیز مورد معامله قرار نمی‌گیرد به این دلیل که چشم ارزهای دیگر نیز به دلار است.

* تعادل
- تزریق ارز کاهش یافته است
این روزنامه دلیل اصلی افزایش ارز را کاهش تزریق به بازار اعلام کرده است: مقداري از افزايش قيمت دلار در اين چند روز ناشي از جوي هيجاني بود كه در بازار به‌وجود آمده بود. اما نبايد تصور كرد كه همه اين افزايش در نرخ ارز ناشي از هيجان در بازار است. بخشي از افزايش قيمت دلار قطعا ناشي از هيجانات زودگذر و مقطعي است اما همه اين افزايش ناشي از هيجانات زودگذر نيست. سيگنال‌هايي مبني بر افزايش ميزان تقاضاي مصرفي دلار در اقتصاد ايران به‌واسطه افزايش ميزان واردات كشور وجود دارد و از سوي ديگر سيگنال‌هايي قوي در جهت كاسته شدن توان دولت براي افزايش ميزان عرضه دلار مشاهده مي‌شود.

آمار گمرك ايران در هشت‌ماهه نخست سال جاري نشان مي‌دهد كه ميزان واردات كشور به ۳۴ميليارد دلار رسيده است كه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۰درصد رشد نشان مي‌دهد. اين يعني حداقل ۲۰درصد به ميزان تقاضاي انواع ارز افزوده شده است. اين به افزايش ميزان تقاضاي مصرفي دلار و انواع ارز در بازار منجر مي‌شود. ازسوي‌ديگر، كاهش بيش از ۳۰دلاري قيمت نفت كه حداقل ۳۰درصد كاهش در درآمدهاي نفتي ايران را در پي خواهد داشت، اين سيگنال را به بازار فرستاده كه از توان درآمدي دولت براي تزريق ارز به بازار كاسته شده است. هرچند اثر اين كاهش به‌صورت يك‌باره و ناگهاني نيست اما بالاخره انتظارات مردم و فعالان اقتصادي نيز در نرخ دلار در بازار بسيار موثر است. همين كه فعالان اقتصادي احساس مي‌كنند كه ميزان ارز در دسترس دولت از فروش نفت كاهش پيدا كرده است، اين جو انتظاري را در بازار ايجاد مي‌كند كه شايد دولت نتواند عرضه دلار را به‌خوبي پاسخگو باشد.

- با وجود رکود، مسکن گران شد
روزنامه تعادل از افزایش قیمت مسکن گزارش داده است: باوجود اينكه وزارت راه‌وشهرسازي در تلاش است با هدايت يارانه‌ها به سمت مسكن و كنترل قيمت ضمن تحرك‌بخشي به بازار آن، وضعيت مسكن كشور را سامان بخشد، اما تا پايان شهريور سال جاري كه يك‌سال از آغاز به كار دولت يازدهم مي‌گذرد، قيمت مسكن ۴/۱۲درصد افزايش يافته است... روند بررسي بازار مسكن در كلان‌شهر تهران نيز نشان مي‌دهد كه ركود نسبي كه بازار مسكن كشور را فراگرفته است، در بازار مسكن تهران نيز مشاهده مي‌شود. چرا كه تعداد پروانه‌هاي ساختماني تهران در پنج ماه نخست سال جاري بالغ‌بر ۳۵‌درصد كاهش يافته است. اين امر ناشي از ركود سال‌هاي گذشته بازار تهران است كه در نهايت منجر به استقبال كمرنگ سرمايه‌گذاران از ورود به اين بازار شد. با اين حال، مي‌توان انتظار داشت، روند كند افزايش قيمت بتواند نويدي بر بازگشت رونق به بازار مسكن پايتخت شود. چراكه در سال۹۳ قيمت مسكن با رشد ۲/۵‌درصدي از ۳‌ميليون‌و۹۶۱هزار تومان در سال۹۲ به ۴‌ميليون‌و۱۵۱هزار تومان در سال۹۳ رسيد.

* جهان صنعت
- دولت عامل گرانی ارز است
به نوشته روزنامه جهان صنعت، محمدقلی یوسفی استاد دانشگاه و اقتصاددان در مورد دلایل اصلی افزایش نرخ دلار در بازار گفته است: واقعیتی که در اقتصاد ما وجود دارد، این است که عرضه دلار همواره به وسیله دولت انجام می‌شود و تقاضا نیز توسط دولت، بخش‌خصوصی و مردم صورت می‌گیرد... دولت با کسری بودجه مواجه است و درآمدهای دولت پایین آمده و هزینه‌ها بالا رفته است؛ بنابراین دولت به دنبال منبع درآمد می‌گردد تا بتواند کسری بودجه را پوشش دهد. یکی از راه‌های دولت پیش از این برای ارزان شدن قیمت ارز ارایه سوبسید بود اما در حال حاضر دولت نمی‌تواند این کار را انجام دهد و دلار را با قیمت ارزان وارد بازار کند. از سوی دیگر، دولت چندان ناراضی نیست که قیمت دلار بالا برود تا بتواند بدهی خود را از طریق افزایش نرخ ارز تامین کند. همانطور که پیش از این نیز با تغییر قیمت ارز دلار از نرخ مرجع به مبادله‌ای و رسیدن آن به حدود ۲۴۰۰ تومان، دولت توانست بدهی خود را به سیستم بانکی پوشش دهد و در حال حاضر هم ممکن است که از این طریق بخشی از بدهی‌های خود را بپردازد و البته راهی جز این نیز ندارد.

* دنیای اقتصاد
- رشد نقدینگی، بانک مرکزی را هم نگران کرد
اکبر کمیجانی قائم مقام بانک مرکزی وضعیت رشد نقدینگی را این‌گونه تشریح کرده است: رشد نقدینگی در مهرماه سال جاري نسبت به مهر سال گذشته به ۷/۲۸ درصد رسیده است که از سطح ۲۳ تا ۲۵ درصد پیش‌بینی ما کمی فراتر رفته است. البته ۹/۳ درصد از این رشد مربوط به توسعه پوشش آمارهاي پولي بانک مرکزي و لحاظ اطلاعات بانک‌ها و موسسات جدیدالتاسیس است؛ ولی با تمام این اوصاف، براي حصول به اهداف تورمي بايد تلاش‌های بیشتری در زمينه کنترل نقدینگی صورت پذيرد. قائم مقام بانک مرکزی هدف‌گذاری کنترل تورم برای سال آینده را ۱۳ تا ۱۴ درصد اعلام کرد و افزود: حصول به اهداف تورمی یاد شده، مستلزم رعایت الزاماتی در حوزه سیاست پولی و کنترل رشد نقدینگی است. بدیهی است در صورت عدم توجه به این الزامات و افزایش رشد نقدینگی از حدود تعیین شده، عملکرد نرخ تورم نیز از اهداف تعیین‌شده فراتر خواهد رفت.

* وطن امروز
- سیاسی‌کاری استاندارد درباره بنزین
این روزنامه درباره واردات بنزین نوشته است: رئیس سازمان استاندارد در حالی مدعی آلودگی بنزین پتروشیمی است که طبق اعلام وی تاکنون آزمونی درباره بنزین پتروشیمی‌ها توسط سازمان استاندارد صورت نگرفته است... آزمونی درباره بنزین تولیدی پتروشیمی‌ها توسط سازمان استاندارد صورت نگرفته و این سوال و ابهام را به همراه دارد که چطور بدون انجام آزمون، امضای رئیس سازمان استاندارد جزو امضاهای ۴ مسؤول دولتی پای نامه به رئیس مجلس درباره آلودگی بنزین پتروشیمی است؟ از سویی، با وجود ارائه نامه آلودگی بنزین پتروشیمی به رئیس مجلس، تاکنون سندی برای اثبات این ادعا منتشر نشده است... این درحالی است که تعداد زیادی از اعضای کمیسیون انرژی در اظهارات خود درگام نخست، وزارت نفت را متهم کرده بودند که با گذشت مدت‌ها از اقدام این وزارتخانه به واردات بنزین اما همچنان مستندات قطعی واردات به کمیسیون انرژی ارائه نشده است؛ بنزین وارداتی نه تنها فاقد استانداردهای کیفی بوده بلکه بنزین وارداتی در قد و قواره بنزین یورو ۲ هم نبوده و از همه مهم‌تر، بنزین وارداتی با کیفیت اعلامی، از لحاظ قیمت بین ۵ تا ۱۲ دلار در هر بشکه بیش از نرخ این فرآورده در خلیج‌فارس خریداری شده است. مسعود میرکاظمی، عضو کمیسیون انرژی مجلس و یکی از منتقدان جدی واردات بنزین اکنون از گزارش نهادهای نظارتی به مجلس درباره واردات بنزین‌های غیراستاندارد پس از خردادماه و تا آبان‌ماه سال جاری خبر داده و گفته است: بنزین‌های وارداتی تا تیرماه نه تنها دارای استانداردهای یورو ۴ نبودند بلکه استانداردهای یورو ۲ را هم نداشتند. این نماینده مردم تهران گفته است که افزودنی‌های فلزی موجود در این بنزین‌ها برای خودروها بسیار مخرب بوده و حتی اجازه توزیع این نوع بنزین‌ها را در کشورهای اروپایی نمی‌دهند. به گفته وزیر اسبق نفت، این نوع بنزین‌ها پاتیلی بوده و دارای کمترین کیفیت هستند و اینطور نتیجه‌گیری کرده است که نمی‌دانم پشت پرده واردات بنزین چه کسانی هستند و چه منفعت‌هایی دارند که به‌راحتی به مردم دروغ می‌گویند./الف/110



۱۱/۰۹/۱۳۹۳ - ۰۸:۳۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن