واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: بیمارستان رودان هرمزگان،متخصص سونوگرافی و رادیولوژی ندارد بندرعباس- ایرنا- نبود پزشک متخصص سونوگرافی و رادیولوژی سبب شده تا مطب متخصص سونوگرافی و رادیولوژی در تنها بیمارستان رودان همچنان به روی مراجعه کنندگان بسته بماند و مشکلاتی برای بیماران شهروند این شهرستان ایجاد شود.
به گزارش ایرنا" بیش از پنج ماه از نبود پزشک متخصص سونوگرافی و رادیولوژی در بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) شهرستان 118 هزار نفری رودان می گذرد و جایگزین نکردن پزشک متخصص در این مرکز درمانی گلایه های شهروندان را در پی داشته است.
در واپسین روزهای خرداد ماه امسال که پزشک متخصص سونوگرافی و رادیولوژی پس از پایان طرح خود،بیمارستان رودان را ترک کرد، مطب این متخصص به روی بیماران و مراجعان بسته ماند و موجب شده تا آنان برای پیگیری و انجام کارهای درمانی به شهرستان های همجوار مراجعه کنند.
عده ای از شهروندان رودانی با ابراز گلایه و انتقاد از وضعیت کنونی گفتند: نبود پزشک متخصص سونوگرافی و رادیولوژی به یکی از مشکلات و دغدغه های اصلی شهرستان در عرصه بهداشت و سلامت تبدیل شده است.
آنان با اشاره به نقش و جایگاه سلامت افزودند: در حالیکه متولیان بهداشت و سلامت از ارتقای سطح خدمات بهداشتی و درمانی خبر می دهند، مردم شهرستان رودان از ارائه نشدن برخی خدمات درمانی ضروری و نبود پزشک متخصص سونوگرافی و رادیولوژی به شدت رنج می برند.
یک شهروند رودانی گفت: شهرستان مهاجر پذیر رودان در عرصه بهداشت و سلامت با کمبودها، مشکلات و نارسایی های فراوان و متعددی روبرو است که از جمله آنها می توان به نبود پزشک متخصص سونوگرافی و رادیولوژی در تنها بیمارستان این شهر اشاره کرد.
"محمدنجفی زاده " افزود: این امر موجب شده بسیاری از بیماران این شهرستان علاوه بر تحمل رنج بیماری با مشکلات دیگری نظیر هزینه های بالای درمان (هزینه های ایاب و ذهاب به شهرستان های همجوار برای پیگیری درمان و مداوا) دست و پنجه نرم کنند.
وی خاطرنشان کرد: اکنون بیماران و حتی زنان باردار برای انجام کارهای درمانی خود به شهرهای همجوار مراجعه می کنند که این امر علاوه بر تحمیل هزینه های زیاد، موجب به خطر افتادن جان آنان نیز می شود.
شهروند دیگری با انتقاد از نبود پزشک متخصص سونوگرافی و رادیولوژی در تنها بیمارستان رودان گفت: بیش از پنج ماه است که بیمارستان علی ابن ابیطالب (ع) متخصص رادیولوژی و سونوگرافی ندارد و بیماران برای انجام کارهای درمانی، معالجه و درمان خود با تحمل مشقات فراوان و هزینه های زیاد به شهرستان های دیگر مراجعه می کنند.
"فاطمه محمدی " با اشاره به لزوم فوریت ارائه خدمات سونوگرافی افزود: در برخی از موارد مشاهده شده که بیمار مراجعه کننده به بیمارستان برای تشخیص بیماری به سونوگرافی نیاز داشته، اما بعلت نبود پزشک متخصص سونوگرافی، بیمار ناچار و به اجبار، برای انجام سونوگرافی و ادامه درمان به مرکز استان مراجعه کرده است.
این شهروند نبود پزشک متخصص سونوگرافی و رادیولوژی زن را از دیگر مشکلات فراروی بانوان دانست و افزود: انجام سونوگرافی توسط پزشک مرد موجب ایجاد نارضایتی بیماران زن شده، زیرا مراجعه به پزشک مرد برای برخی از بیماران راحت و آسان نیست.
محمدی گفت: این مساله موجب می شود بانوان بیمار از بازگوکردن تمام حالات و نشانه های بیماری خود صرف نظر کنند که این امر بی شک در روند تشخیص و درمان آنان خلل ایجاد خواهد کرد و این موضوع برای سلامت جسمی و روحی آنان بسیار خطرناک می باشد.
بانوی دیگری گفت: موضوع حل مشکل نبود پزشک متخصص سونوگرافی و رادیولوژیست زن باید بصورت جدی در دستور کار مسوولان بهداشت و درمان قرار بگیرد تا بانوان مجبور نباشند بین رعایت موازین شرعی و مراجعه به پزشک، یکی را انتخاب کنند.
"مریم احدی " افزود: بسیاری از بانوان به دلیل گرایش های دینی در خصوص بیماری های زنان، به مراجعه به پزشک و متخصص زن مقید هستند و با توجه به اینکه در شهرستانی مانند رودان که بیشتر متخصصان، مرد و پزشکان طرحی هستند، بانوان از مراجعه به آنان خودداری می کنند و برای پیگیری و ادامه درمان باید مسافت قابل توجهی را در این محور پر تردد طی کنند.
شهروند دیگری با اشاره به اهمیت تصویر برداری و سونوگرافی در تشخیص و درمان بیماری ها گفت: تصویربرداری بویژه سونوگرافی اهمیت بسزایی در تشخیص و درمان بیماری ها دارد و در کنار سایر روش های تشخیصی یکی از پایه های اصلی تشخیص بیماری ها به حساب می آید.
"رامین مهری " افزود: گاهی برای تشخیص و درمان برخی بیماری ها لازم است که تصویر سونوگرافی با شتاب تهیه و نسبت به معالجه و درمان بیمار اقدام شود، اما به دلیل نبود پزشک متخصص سونوگرافی و رادیولوژی در رودان، این کار به تاخیر می افتد که خود عاملی در کاهش روند تشخیص و درمان بیماری و افزایش آسیب برای بیماران است و چه بسا این تاخیر موجب طولانی و پیچیده ترشدن سیر درمان و به خطر افتادن جان بیماران می شود.
شهروند دیگری از استقبال نکردن پزشکان متخصص برای استقرار در رودان خبر داد و گفت: بسیاری از پزشکان، رودان را منطقه ای محروم می دانند و بعلت وجود برخی کمبودها و نارسایی ها، تمایلی به اقامت و سکونت در این شهر ندارند و بیشتر آنان پس از گذراندن دوره طرح خود، این شهرستان را ترک می کنند.
"محسن کمالی" با اشاره به رویگردانی متخصصان از حضور در رودان بدلیل وجود برخی نارسایی ها افزود: وجود این محرومیت ها موجب شده تا بیشتر متخصصان از این شهرستان رویگردان شوند و انگیزه ای برای ماندن در منطقه نداشته باشند.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان رودان موضوع نبود پزشک متخصص سونوگرافی و رادیولوژی در بیمارستان رودان را تایید کرد و ازتلاش درراستای جذب و جایگزین کردن متخصص رادیولوژی و سونوگرافی در این بیمارستان خبر داد.
دکتر"حسن نجفی " با اشاره به مشکل بیش از پنج ماهه بیمارستان رودان از نبود پزشک متخصص سونوگرافی و رادیولوژی افزود: با گفت و گو و رایزنی های انجام شده با معاون درمانی دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان زمینه لازم برای جایگزینی پزشک متخصص فراهم شده و در آینده ای بسیار نزدیک متخصص سونوگرافی و رادیولوژی به جمع متخصصان بیمارستان رودان اضافه خواهد شد.
وی در پایان با تاکید بر شتاب بخشیدن به روند جذب پزشکان متخصص بویژه متخصص سونوگرافی و رادیولوژی در بیمارستان رودان از سوی متولیان بهداشت، درمان و سلامت، خاطر نشان کرد: اکنون 10 پزشک متخصص شامل دو متخصص زنان و زایمان، یک متخصص اعصاب و روان، یک متخصص قلب و عروق، دو متخصص اطفال، یک متخصص داخلی، یک جراح عمومی، یک چشم پزشک و یک پاتولوژیست در دو شیفت صبح و عصر به شهروندان خدمات درمانی ارائه می کنند.
شهرستان رودان با بیش از 118 هزار نفر جمعیت در 90 کیلومتری شرق بندرعباس مرکز استان هرمزگان واقع است.
538/7196/668
گزارش از : طیبه رحیمی
11/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]