واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اختصاصی دفتر ایرنا در نیویورک/ استاد آمریکایی: هر دو حزب آمریکا یک هدف را دنبال می کنند/ رهبران ایران باید هوشیارانه عمل کنند نیویورک-ایرنا- استاد دانشگاه مینه سوتای آمریکا با اشاره به این که هدف نهایی هر دوحزب حاکم در واشنگتن در رابطه با برنامه های هسته ای ایران حفظ منافع سلطه جویانه کشورشان است، گفت ایران باید راه را بر هر گونه بهانه ای از سوی رهبران سیاسی واشنگتن ببندد و هوشمندانه از فرصت های باقی مانده برای حصول یک توافق جامع هسته ای استفاده کند.
جنیفر لوونستین روزنامه نگار وتحلیلگر مسائل سیاسی خاورمیانه در گفت و گو با ایرنا درخصوص پیروزی جمهوریخواهان درکنگره آمریکا و اثرات این پیروزی درسرنوشت مذاکرات هسته ای گفت: درابتدا باید این نکته را بگویم که به نظر من پیروزی حزب جمهوریخواه درکنگره آمریکا به معنی یک تغییر فاحش در سیاست های آمریکا نیست و هر دوحزب حاکم بر این کشور در نهایت یک هدف را دنبال می کنند و آن هم حفظ منافع سلطه جویانه آمریکا درجهان است .
وی افزود:منتهی هر کدام از این دو حزب شیوه و استراتژی خاصی را برای رسیدن به اهداف خود دنبال می کند.
لوونستین در ادامه با اشاره به این که آمریکا با گذشت بیش از 3 دهه هنوز نتوانسته است کینه و عصبانیتی را که به خاطر از دست دادن منافع خود در ایران در اثر پیروزی انقلاب دارد، فراموش کند؛ گفت همه تلاش رهبران آمریکایی بازگشت این کشور به دوران سلطه سیاسی بر ایران مانند قبل از پیروزی انقلاب است.
این تحلیلگر سیاسی خاور میانه افزود :از طرفی نفوذ وقدرت ایران درمنطقه وحمایت گسترده جهانی از موضع به حق این کشوردر رابطه با برنامه های هسته ای، رهبران دموکرات آمریکایی را ناگزیر کرده است تا راهی برای راضی نگاه داشتن ایران پیدا کنند.
لوونستین درمورد به درازا کشیدن گفت و گو های هسته ای به این نکته اشاره کرد که رهبران امریکایی در طول دهه های گذشته برای نفوذ در ایران و دسترسی دوباره به منافع خود از دوشیوه استفاده کرده اند، افزود که یکی از این دو راه تحت فشار قرار دادن ایران از طریق اعمال تحریم ها و اقداماتی از این قبیل است که دردوره ریاست جمهوری جورج بوش تجربه شد و با گذشت نزدیک به 10 سال شکست چنین شیوه ای را به اثبات رسیده است.
به گفته این پژوهشگر آمریکایی، راه دوم راهی است که دموکرات های آمریکایی در صدد تجربه آن هستند و آن هم جلب رضایت ظاهری مردم و نشان دادن چهره ای مردم دوستانه و دموکراتیک برای دستیابی به منافع ازدست رفته است.
وی افزود :هیچ یک از این دوشیوه چیزی جز منافع سلطه جویانه این کشور بخصوص در منطقه خاورمیانه را نخواهد بود،بنا بر این تنها انتظاری که از پیروزی جمهوریخواهان در کنگره این کشور باید داشت، این است که شاهد رویکرد تازه ای در جهت کسب همان منافع باشیم.
لوونستین پیروزی اوباما در انتخابات ریاست جمهوری سال 2008 این کشور را یک باز سیاسی از طرف طراحان اصلی سیاست های آمریکایی توصیف کرد و گفت: رهبران آمریکایی در دو دهه اخیر علاوه بر چالش هایی که درعرصه بین المللی با آنها روبرو بوده اند،در داخل کشور نیز با مشکلات و پیچیدگی زیادی از جمله مسئله تبعیض نژادی نهادینه شده در این کشور و تنش های داخلی ناشی روبه رو هستند.
وی افزود به همین دلیل دستیابی اوباما به مقام ریاست جمهوری در کشوری که تبعیض نژادی تا مغز استخوان آن ریشه دوانده یک سناریوی سیاسی برای اهداف دیگر است.
این کنشگر سیاسی آمریکایی درادامه گفت که سوال این است که آیا پیروزی اوباما در انتخابات سال 2008 تحول مثبتی در فضای سیاسی این کشور بود،یا صرفا نمایش حساب شده عناصر اصلی سیاست های آمریکایی محسوب می شود، اما به هر دلیلی که بود اوباما با خوش باوری و با اتکا به این پیروزی در ابتدا سعی کرد حرف های زیبایی به زبان بیاورد و وعده های امید بخشی به مردم کشورش و جهان بدهد که دیدیم با گذشت شش سال هیچ یک از آنها عملی نشده است.
به گفته این استاد آمریکایی، یکی از این وعده ها دراز کردن دست آشتی ودوستی به سوی ایران واحترام به حقوق مردم این کشور بود که بی درنگ با واکنش شدید گردانندگان اصلی سیاست در آمریکا یعنی شبکه های پنهان تصمیم گیری دراین کشور مواجه شد.
این واکنش موجب شد تا اوباما به تدریج همه آن حرف های زیبا را فراموش کند و در مسیر همیشگی رویکرد های سیاسی واشنگتن قرار گیرد.
استاد دانشگاه مینه سوتا از سخنان خود اینطور نتیجه گیری کرد که با توجه به ساز و کارهای سیاسی جاری در آمریکا نباید انتظار داشت که اوباما و یا حزب دموکرات با برخوردی منطقی به منافع ملت ایران بیاندیشند و در جریان این گفت و گو ها همه کینه های گذشته و منافع از دست رفته خودشان را فراموش کنند.
لوونستین درنهایت به این نکته نیز اشاره کرد که با همه تردید هایی که در حسن نیت سران آمریکایی وجود دارد، درصورتی که روزنه امیدی به از میان برداشتن بهانه ها و دستیابی به یک توافق جامع برسر برنامه های هسته ای ایران وجود داشته باشد، رهبران سیاسی ایران نباید با از دست دادن چنین فرصتی بگذارند تا اختلاف سلیقه های سیاسی در داخل ایران جلو تحقق چنین توافقی را بگیرند.
اروپام-3-541 **1917
11/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]