واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: تهران؛ مرکز کنونی دنیای ارتباطی جهان اسلام تهران- ایرنا- هتل آزادی تهران این روزها فضای متفاوتی را تجربه می کند زیرا سران رسانه ای کشورهای اسلامی برای دهمین بار میهمان جمهوری اسلامی هستند تا درباره مهمترین موضوع های همپیوند با حوزه خبر و اطلاع رسانی هماهنگ شوند.
«تهران» پایتخت جمهوری اسلامی ایران، این روزها میزبان نشستی درباره همگرایی رسانه ای و همکاری های اطلاعاتی در فضای ناعادلانه خبری است.
آسمان ایران که تا چند روز پیش ابری بود اینک میزبان هواپیماهایی است که طی این مدت از فرودگاه های 57 کشور اسلامی به هوا برخاسته اند.
در نخستین روز از دهمین نشست وزرای اطلاع رسانی کشورهای اسلامی، کارشناسان ارشد درباره پیش نویس قطعنامه های ارایه شده به دبیرخانه بحث کردند.
این قطعنامه ها در 9 بند دسته بندی شده است.
1- نقش رسانه های کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در پشتیبانی از قدس شریف و مسجد مقدس الاقصی
2- فعالیت رسانه ای داخلی و خارجی در همکاری با موسسات رسانه ای کشورهای عضو همکاری اسلامی و موسسات رسانه ای بین المللی
3- پشتیبانی از کار موسسات اقدام رسانه ای مشترک اسلامی، خبرگزاری بین المللی اسلامی (آی. آی. ان. آ)، اتحادیه رادیو و تلویزیون های اسلامی (آی. بی یو)، مجمع ناظر بر رادیو و تلویزیون های کشورهای سازمان همکاری اسلامی، گروه پاسخ اضطراری رایانه ای سازمان همکاری اسلامی و کمیته دایمی اطلاعات و امور فرهنگی (کمیاک)
4- پشتیبانی از اجرای یک برنامه رسانه ای ویژه برای آفریقا با هدف طراحی و تبیین جایگاه و نقش این قاره در جهان اسلام و انتشار این برنامه به سایر مناطق
5- همکاری و هماهنگی رسانه ای میان موسسات سازمان همکاری اسلامی در خدمت به آرمان ها و اهداف امت اسلامی
6- تحولات مرتبط با طرح شبکه ماهواره ای سازمان همکاری اسلامی
7- پشتیبانی از افزایش حضور رسانه ای سازمان همکاری اسلامی در پیشتازی تبادل فرهنگی، توسعه، گفت و گو و موضوع های فرهنگی
8- پشتیبانی از افزایش ظرفیت و تولیدهای خبرنگاران و موسسات رسانه ای سازمان و تقویت زمینه های همکاری میان آنها
9- راه اندازی یک واحد انتشاراتی در دپارتمان اطلاع رسانی دبیرخانه
کارشناسان ارشد کشورهای اسلامی پیشنهادهای گوناگونی درباره گنجاندن انواع رسانه های نوین مانند تلویزیون های کابلی داشتند.
آنان همچنین گسترش دامنه همکاری های رسانه ای به حوزه های اجتماعی مانند آموزش نهاد خانواده و آماده سازی برای رویارویی با بلایای طبیعی را پیشنهاد کردند.
موضوع فلسطین یکی از بحث برانگیزترین و در عین حال، همگراسازترین موضوع های مطرح در این نشست است.
«صلاح الزواوی» سفیر فلسطین در تهران، در این نشست حضور داشت و با تشریح وضع کنونی فلسطینیان، فضای جلسه را دگرگون کرد.
الزواوی گفت: هر سلاحی به گلوله و مهمات و هر آرمانی به رسانه و اطلاعات نیاز دارد.
وی همچنین از سکوت برخی کشورهای اسلامی در قبال فلسطین به ویژه توهین تازه رژیم صهیونیستی به قدس و مسجدالاقصی گلایه کرد و گفت: واکنش کشورهای اسلامی در این موضوع کمتر از انتظارها بود و مقاومت فلسطینی از این امر متاثر است.
سفیر فلسطین در تهران با تاکید بر اینکه «ایجاد اسراییل بزرگ پروژه استکبار است»، افزود: برای تغییر وضع فلسطین از عضو ناظر به عضو کامل و تحقق از نیل تا فرات، باید قطعنامه ای بین المللی داشت بنابراین از همه کشورهای اسلامی می خواهیم از آرمان فلسطین پشتیبانی کنند.
از این سخنان سفیر فلسطین کشورهای گوناگونی مانند عربستان سعودی پشتیبانی کردند.
«صالح بن عبدالعزیز المغیلیث» معاون رسانه ای وزیر فرهنگ عربستان، تاکید کرد «فلسطین مهمترین مساله برای ما است که توجه جهانیان را به خود جلب می کند».
وی گفت: همه نمایندگان باید به ویژه در موضوع قدس و مسجدالاقصی متحد باشند و نباید فقط به ابراز پشتیبانی بسنده کرد بلکه باید خود را به عنوان بخشی از خواهران و برادران فلسطینی ببینیم.
هیات مغرب نیز بر پشتیبانی از «آژانس حمایت از قدس» برای بازگرداندن حومه مسجدالاقصی به مسلمانان تاکید کرد.
نماینده ارشد کشور بنگلادش نیز پیشنهاد کرد کمیته ای به منظور تدوین برنامه عمل برای رسانه ها تشکیل شود تا همسو با آرمان فلسطین به تولید محتوا و انتشار اخبار اقدام شود.
مقام های رسانه ای ارشد حاضر، پس از تصویب قطعنامه ها، پیش نویس نهایی را برای بررسی در نشست وزرای اطلاع رسانی آماده می کنند که دوازدهم و سیزدهم آذرماه (چهارشنبه و پنجشنبه) به بحث گذاشته و در قالب بیانیه پایانی تدوین خواهد شد.
بر پایه اطلاعات دبیرخانه نشست، برخی مقام ها و مسوولان که به یقین در نشست حضور خواهند داشت و برخی از آنان هم اکنون در ایران به سر می برند، عبارتند از:
از آسیا: «علی حسن اف» مدیر نهاد ریاست جمهوری و رییس امور رسانه ای جمهوری آذربایجان، «حسن الحق اینو» وزیر اطلاع رسانی بنگلادش و «شمس الدین آروم بیک زاده» وزیر فرهنگ تاجیکستان
از بخش آسیایی خاورمیانه: «زیاد ابوعمر» معاون نخست وزیر و وزیر اطلاع رسانی فلسطین و «بندر بن محمد حجار» وزیر فرهنگ و اطلاع رسانی عربستان
از بخش آفریقایی خاورمیانه: «عمرحسن عبدالسلام القویری» وزیر اطلاع رسانی، فرهنگ و آثار باستانی لیبی، «عبدالحمید قرینه» وزیر ارتباطات الجزایر و «مصطفی الخلفی» وزیر اطلاع رسانی و سخنگوی دولت مغرب
از آفریقا: «حسن سیلا باکاری اندورا امینه» وزیر ارتباطات چاد،«بالاگاربا جاهومپا» وزیر امورخارجه گامبیا، «ازید بیه ولد محمد محمود» وزیر روابط پارلمانی و جامعه مدنی و سخنگوی دولت موریتانی، «الحسین ماکانرا کاکه» گینه کوناکری، «احمد بلال عثمان» وزیر اطلاع رسانی سودان و «سادیسو یاهوزا» وزیر ارتباطات نیجر
همچنین «ایاد امین مدنی» دبیرکل سازمان همکاری اسلامی، نیز برای شرکت در این نشست به ایران آمده و امروز برای دیدن از آثار باستانی اصفهان به این شهر رفته است.
برای دوازدهم آذرماه یک نشست خبری برای دبیرکل سازمان همکاری اسلامی در نظر گرفته شده است.
شعار این دوره «همگرایی رسانه ای برای صلح و آرامش در جهان اسلام» است.
یکی از ویژگی های دوره کنونی این است که برای پیگیری بیانیه پایانی دهمین نشست وزرای اطلاع رسانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی کمیته ای در سطح وزیران تشکیل و در پایان تاریخ و مکان دور بعدی نشست تعیین شود.
از مریم مسعود- گروه تحقیق و تفسیر خبر
پژوهشم**1961**1358
10/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]