تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بنگر در چه (لباسى) و بر چه (چيزى) نماز مى گزارى، اگر از راه صحيح و حلالش نباشد، قبول ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842218769




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آغازی بر پایان کنگره جهانی جریان های تکفیری از دیدگاه علمای اسلام


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: آغازی بر پایان کنگره جهانی جریان های تکفیری از دیدگاه علمای اسلام قم - ایرنا - کنگره جهانی جریان های تکفیری از دیدگاه علمای اسلام در حالی دوشنبه شب در قم پس از دو روز بحث و تبادل نظر میان 315 عالم شیعه و سنی حاضر در این مجمع بزرگ دینی پایان یافت که خود به عنوان نماد عملی نقش تقریب مذاهب اسلامی در حل مشکلات جهان اسلام آغاز فصلی تازه است.


به گزارش ایرنا، مدرسه علمیه امام کاظم(ع) و سالن همایش بین المللی رسول اعظم(ص) این مدرسه، روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته جاری میزبان یکی از بزرگترین اجتماعات علمی و دینی با حضور علما، اندیشمندان و شخصیت های برجسته سیاسی و مذهبی ایران و جهان اسلام بود.
در این کنگره که ریاست آن را یک مرجع تقلید بر عهده داشت و دبیری آن را نیز مرجع تقلیدی دیگر سامان می داد، مباحث مربوط به ریشه های پیدایش جریان های تکفیری و افراطی و همچنین راههای مقابله با آنها با تکیه بر وحدت میان مذاهب اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
یکی از مسایل مهمی که در سخنرانی های صحن عمومی کنگره و مصاحبه های اختصاصی میهمانان خارجی با خبرنگاران ایرنا مورد اشاره قرار گرفت لزوم تداوم برگزاری چنین نشست هایی میان علمای برجسته مذاهب مختلف اسلامی در کشورهای مختلف به منظور حل مسایل و مشکلات جهان اسلام بود.

* کنگره ای برای هم اندیشی اندیشمندان دانشگاهی و علمای دینی
این کنگره که با هدف ایجاد اجماعی جهانی علیه جریان های تکفیری ترتیب یافته بود و 315 تن از علمای ارشد و مفتیان اعظم مذاهب مختلف شیعه و سنی و سایر فرق اسلامی و همچنین تعدادی از شخصیت های برجسته دانشگاهی از 83 کشور در آن حضور داشتند.
در این کنگره چهار کمیسیون علمی تخصصی با عنوان های "تبارشناسی"، "عقاید" ، "سیاست و جریان های تکفیری" و "راه های مقابله یا برون رفت از خطر جریان های تکفیری" برگزار شد.
نزدیک به یک هزار چکیده مقاله و 700 مقاله کامل علمی و دینی در جریان این کنگره مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید ، ریاست این کنگره را بر عهده داشت و دبیری علمی آن را نیز آیت الله جعفر سبحانی از دیگر مراجع تقلید بر عهده گرفته بود.

* سخنرانان از راههای مبارزه با جریان های تکفیری گفتند
صحن عمومی کنگره جهانی گروه های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام در سه نوبت میزبان سخنرانان برجسته ای از داخل و خارج از ایران بود و مراسم افتتاحیه آن نیز با حضور حجت الاسلام و المسلمین محمد محمدی گلپایگانی رییس دفتر رهبر معظم انقلاب برگزار شد.
حضرات آیات ناصر مکارم شیرازی و جعفر سبحانی از مراجع تقلید، ابراهیم الجعفری وزیر امور خارجه عراق، آیت الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری مدیر حوزه های علمیه، آیت الله محمد علی تسخیری مشاور رهبر معظم انقلاب در امور جهان اسلام از سخنرانان ویژه کنگره بودند.
مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی امام جمعه اهل سنت زاهدان، مولوی عبدالرحمن سربازی امام جمعه اهل سنت شهرستان چابهار و ملاقادر قادری امام جمعه اهل سنت شهرستان پاوه نیز از علمای اهل تسنن بودند که در صحن عمومی کنگره سخنرانی کردند.
محمد العاصی امام جمعه سابق واشنگتن، تاج الدین هلالی عالم برجسته مصری، شیخ ابراهیم امین رییس دفتر حزب الله لبنان، الله شکور پاشازاده مفتی اعظم کشور آذربایجان، مولوی قاضی نذیر احمد نماینده پارلمان افغانستان و محمد علی اوغلو عضو مجلس نمایندگان کشور ترکیه نیز از جمله میهمانان خارجی بودند که ایراد سخن کردند.

* اثبات بیگانگی اسلام با روش تکفیر و جذب فریب خوردگان
آیت الله ناصر مکارم شیرازی به عنوان ریاست کنگره در سخنرانی افتتاحیه اثبات بیگانی اسلام با روش تکفیری ها را نزد افکار عمومی جهان وظیفه ای بر عهده عموم علمای اسلام دانست و جذب جوانان فریب خورده و اسیر در تفکر تکفیررا از دیگر وظایف علما برشمرد.
وی یافتن راهکاری برای حل مشکل شوم تکفیری ها که به اسلام و مسلمین و به جهان بشریت ضربه می زنند را از اهداف اصلی این کنگره خواند.

* تکفیر مسئله عقیدتی و دینی نیست بلکه موضوعی سیاسی است
دبیر شورای نگهبان از جمله افرادی بود که در سخنرانی خود، تکفیر را نه یک مسنله عقیدتی و دینی بلکه یک موضوعی سیاسی خواند که در حال حاضر به عنوان ابزاری با اسم اسلام، برای ضربه زدن به اسلام و مسلمانان ایجاد، ترویج و مدیریت می شود.
تکفیری ها به اعتقاد آیت الله احمد جنتی اساس اسلام و همه هستی جهان را تهدید می کنند و کار آنها باعث به خطر افتادن بنیان اسلام شده است.
جنتی از جمله علمای حاضر بود که گفت و گوی اندیشه ورزان هر تفکری را برای حل اختلاف کارآمد فرض کرد و گفت: کاش تکفیری ها هم در این کنگره می آمدند تا در کنگره بزرگ جهانی حرف خود را بزنند ، اما آنها حاضر نیستند در کنار علمای اسلامی بنشینند.

* شناخت از اسلام ناب راهکار مقابله با اسلام جعلی تکفیری ها
وزیر امور خارجه عراق دیگر سخنران کنگره تکفیری ها را تهدید جهان اسلام دانست و دلیل خود را به ارایه اسلام جعلی از سوی این جریان بنا کرد و بر این باور بود که باید همه مسلمانان شناخت صحیحی از گروه های تکفیری داشته باشند.
ابراهیم جعفری به سرآغاز بازآفرینی جریان های تکفیری در جهان از حرکت تروریستی 11 سپتامبر و گسترش روزافزون این تحرکات اشاره کرد و این اقدامات را یک بدعت به نام اسلام خواند که تا وقتی به نام اسلام ادامه دارد وظیفه علماست که در این زمینه روشن گری کنند.
وی به حمله معنا دار تکفیری ها به مناطق اهل سنت اشاره کرد و موصل را منطقه ای سنی نشین در عراق برشمرد که مورد تهاجم تکفیری ها و گروهک داعش قرار گرفت و این حرکت را دلیل روشنی برای متفاوت نبودن برخورد تکفیری ها با همه مذاهب دانست.

* نقش منتسب ها به اهل علم در ایجاد پدیده تکفیری ها
آیت الله تسخیری مشاور رهبر معظم انقلاب در امور جهان اسلام هم به نقش برخی افراد که خود را منتسب به اهل علم می دانند به عنوان عاملان ایجاد پدیده تکفیری ها اشاره کرد و مهمترین اهداف اقدامات گروه های تکفیری را جدا کردن ملت های مسلمان از یکدیگر خواند.

* گسترش اسلام هراسی هدف پشت پرده مدیران جریان های تکفیری
مدیر حوزه های علمیه سراسر کشور در این کنگره اقدامات تروریستی تکفیری ها را باعث گسترش دامنه اسلام هراسی دانست و این امر را بهانه ای برای مجوز افزایش اقدامات سرکوب گرانه و تبعیض آمیزعلیه مسلمانان در سایر نقاط جهان خواند.
آیت الله حسینی بوشهری به قلیل بودن جریان های تکفیری و افراطی در میان امت اسلام اشاره کرد و رفتار آنها را ناشی از عدم شناخت درست شان از اسلام دانست.
او تکفیری ها را دچار تحجر فکری خواند و بی توجهی آنها را به متون اصلی اسلام به عنوان دلیل این سخن خود اقامه کرد.
به اعتقاد بوشهری؛ پای بندی به یک متن بدون توجه به سایر متون فقهی نمی تواند باعث صدور حکم گردد و این مساله باعث شده است که تکفیری ها به چند آیه قرآن پای بند شده و به سایر آیات قرآنی توجه نکنند.

* وحدت نظر علمای اسلام مبنی بر بیگانگی تفکر تکفیری با مبانی اسلام
در این مجمع دینی از سوی علی اکبر ولایتی بیان شد که همه علمای جهان اسلام که در این کنگره شرکت کرده اند اقدامات تکفیری ها را خارج از مبانی اسلامی و مضر برای مسلمانان می دانند و معتقد هستند همه مسلمانان باید به وحدت برسند تا این مشکل ریشه کن شود.

* اثر فتوای علمای اسلام در مقابله با تکفیر
آیت الله جعفر سبحانی از مراجع تقلید و دبیر کنگره از افرادی بود که درآیین اختتامیه فتواهای علمای اسلام در مقابله با تکفیری ها را بسیار موثر دانست و وحدت و اجماع علما را در این خصوص موثر تر خواند.
وی ارایه طرح های اساسی برای ریشه کن کردن این معضل را جمله نیازهای امروز جهان اسلام برشمرد و مساله تکفیر را با تمام معنا محکوم و با قواعد اسلام نا سازگار خواند.

*امید به روشنگری علمای اسلام
دبیر شورای عالی حوزه های علمیه هم از جمله سخنرانی بود که در کنگره قم ابراز امیدواری کرد علما و اندیشمندان جهان اسلام زمینه آگاهی بخشی مسلمانان و نجات فریب خوردگان گروه های تکفیری را فراهم آوردند و ریشه گروههای افراطی و داعشی را از میان بردارند.
آیت الله مرتضی مقتدایی هم اقدامات و جنایات تکفیری ها و گروههای افراطی را بی ارتباط با اسلام و مسلمین خواند و اجماع مسلمانان بر این نگاه را مشهود دانست.

* تقویت گفتمان تمدن اسلامی راهکار مقابله با تکفیری ها
رییس جامعه المصطفی العالمیه احیا و تقویت گفتمان تمدن اسلامی را برای حل و فصل فاجعه تکفیری ها کارآمد خواند و تجدید تمدن اسلامی بر اساس اصول اصیل اسلامی را محصول احیا این گفتمان دانست.
حجت الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی ابراز داشت: اگر می خواهیم مشکل تندروی و تکفیر را بررسی کنیم باید در همه چالش های جهان اسلام دقت کنیم، امت اسلامی به رغم آمادگی هایی که اکنون دارد دچار مصیبت های زیادی است که مهمترین آنها تهاجم فرهنگی و اخلاقی به جوامع اسلامی است.

* علمای اهل سنت ایران: تکفیری ها دشمن مشترک مسلمانان و انسانیت
مولوی عبدالحمید اسماعیل زهی امام جمعه اهل سنت زاهدان از جمله سخنران این کنگره بود که به ماهیت وابسته تکفیری ها به نظام فکری صهیونیست ها اشاره کرد و گفت: امروز این گروههای افراطی با دسیسه دشمنان برای تامین امنیت رژیم صهیونیستی در منطقه بوجود آمده اند.
وی با بیان اینکه برگزاری این کنگره به ویژه در شهر مقدس قم مایه نگرانی و غم و اندوه دشمنان شده است، خاطر نشان کرد: امروز جهان اسلام در شرایط بسیار حساسی قرار گرفته و به شدت از افراط گرایی و تکفیر رنج می برد.
وی گفت: امروز می توان با تکیه بر جایگاه علمای اسلام در همه کشورها، کسانی را که در دام تکفیری ها گرفتار شده اند را نجات دهیم.
مولوی عبدالرحمن سربازی امام جمعه اهل سنت شهرستان چابهار نیز پدیده شوم تکفیر را ثمره تلخ حب ریاست، شهوت و ثروت ذکر کرد و گفت: پدیده تکفیر ثمره تلخ نفی تقلید است؛ با احیای تفکر اهمیت تقلید فردی از مجتهد و مرجع تقلید واجد الشرایط و با حرکتی تدریجی می توان ریشه های تفکر تکفیری، افراطی، غیر شرعی و انسانی را خشکاند.
ملا قادر قادری امام جمعه اهل سنت شهرستان پاوه نیز در این مجمع به زندگی مسالمت آمیز شیعه و سنی در پهنه ایران اسلامی اشاره کرد و گفت: این امر به دلیل عقلانیت روحانیت اهل تشیع و تسنن و همفکری آنها، مشارکت مسوولانه مردم در همه صحنه ها و وجود رهبری آیت الله خامنه ای است.
مدیر سنی مذهب حوزه علمیه اخناف خواف خراسان رضوی از دیگر علمای حاضر در این کنگره بود که به خبرنگار ایرنا گفت: نباید اندیشه وهابیون افراطی را به اهل سنت نسبت دهیم چرا که ما هیچ کدام از مذاهب اسلامی اندیشه های افراطی و تکفیری را قبول نداریم.
مولوی مطهر حبیب الرحمان افزود: بخش زیادی از اهل تسنن بویژه در کشورهای عراق و سوریه قربانی تروریست ها و گروه های تکفیری شدند، بنابراین کلیت اهل سنت با این گروه ها بیگانه است.
وی ادامه داد: اهل سنت از خشونت و افراط و تفریط بیزاز هستند ولی وهابیت و داعشی ها دنبال تکفیر و خشونت هستند بنابراین میان اینها رابطه ای وجود ندارد.

* وحدت و ترویج اصول اسلام ناب راهکار پیشنهادی علمای اسلام برای مقابله با تکفیر

جمعی دیگر از سخنرانان را میهمانان خارجی کنگره تشکیل می دادند که آنان نیز علاوه بر مرور راه های مقابله با پدیده شوم تکفیر بر نقش برجسته جمهوری اسلامی ایران در منطقه تاکید کردند.
- الله شکور پاشازاده مفتی اعظم کشور آذربایجان در این کنگره گفت:راهکار اصلی در ایجاد راهبرد وحدت در میان جوامع اسلامی با تکیه بر جمهوری اسلامی ممکن است و این تفکر مدیون بنیانگذار انقلاب اسلامی است.
وی گفت: تکفیریها در کشورهای مختلف از جمله عراق و سوریه فتنه انگیزی می کنند و جهان کنونی با وحشتی به نام داعش تهدید می شود و مسلمانان نباید در برابر این تهدیدها بی تفاوت بمانند و دولت های مسلمان باید از خرید نفت و گاز در اختیار داعش دست بردارند تا پول یک بشکه نفت نیز در اختیار داعش قرار نگیرد.

- امام جمعه سابق واشنگتن گفت: امت اسلامی باید به مقابله همه جانبه با گروه های تکفیری بپردازد.
"محمد العاصی" افزود:در شرایط کنونی بسیاری از گروه های اسلامی به این واقعیت رسیده اند که تکفیریها زمینه ساز پروژه اسلام هراسی که از سالهای گذشته آغاز شده ، هستند.
وی به این نکته اشاره کرد که تکفیریها در حقیقت به مقابله با مستضعفان پرداخته اند.

- تاج الدین هلالی عالم برجسته مصری نیز ضمن تقدیر از ابتکار عمل آیت الله مکارم شیرازی در برپایی این کنگره بیان داشت: با حضور در این جلسه اعلام می کنیم که با تمام توان در برابر کسانی که با شعار الله اکبر به جنگ با مقدسات اسلامی آمده اند مقاومت می کنیم.
- رییس دفتر حزب الله لبنان نیز در این کنگره گفت: حمایت کشورهای استعمارگر از گسترش تکفیری ها برای به آشوب کشاندن جهان اسلام است و این حمایت باعث شده است تا تکفیری ها بتوانند اقدامات خود را توسعه دهند.
شیخ ابراهیم امین افزود: تکفیریها با حمایت دشمنان اسلام درصدد از بین بردن وحدت و تضعیف کشورهای مسلمان نشین هستند اما خوشبختانه مراجع تقلید در مقابله با اندیشه های تکفیری مواضعی بسیار ارزشمند اتخاذ کرده اند.
رییس دفتر حزب الله لبنان بیان داشت: امروز مسلمانان بیش از هر چیز به وحدت نیاز دارند و در عین حال تکفیری ها هم تلاش می کنند این وحدت را از بین ببرند و در این مسیر از حمایت های دشمنان اسلام هم بهره مند هستند.

- مولوی قاضی نذیر احمد نماینده پارلمان افغانستان نیز گفت:افراطی که بین تکفیریها می بینیم به دلیل عدم وجود وحدت مناسب در بین مسلمانان است و جنگ در ممالک اسلامی مفسده ای بزرگ است که مایه سوء استفاده دشمنان امت اسلامی می شود و ایجاد این کنگره کار بسیار مثبتی برای دفع مفسده ای به نام تکفیر است.
وی افزود: باید بر اساس اصول و مبانی اسلامی اتحاد داشته باشیم و ریختن خون مسلمانان در حقیقت آب به آسیاب دشمن است و همه ما باید در اقتصاد و سیاست با یکدیگر اتحاد داشته باشیم.
- محمد علی اوغلو عضو مجلس نمایندگان کشور ترکیه نیز در صحن عمومی گنگره گفت:غرب می خواهد مسلمانان را با استفاده از جنگ های مذهبی فرسوده کند و تغییر مرزهای منطقه خاورمیانه از نقشه های غربی است.
وی ابراز داشت: کشورهای اروپایی برای جلوگیری از بیداری اسلامی سعی کردند تحولات سیاسی را در سوریه تغییر دهند اما با توجه به نقش ایران، حزب الله لبنان و روسیه به هدف خود دست نیافتند.

- یکی از علمای کشور عراق با تاکید بر اقدام عملی اندیشمندان جهان اسلام در مقابل گروه های تکفیری گفت: جنایات گروههای تکفیری و داعشی ها در کشور مظلوم عراق، بسیار هولناک و وصف ناپذیر است.
شیخ "خالد ملا" گفت: متاسفانه امروز دنیای پرمدعای غرب در برابر کشتار بی رحمانه ملت عراق و سوریه و تخریب مساجد و کلیساها سکوت کرده است.

-یکی از علمای کشور افغانستان نیز گفت: امروز متاسفانه به جای آنکه در اندیشه آزادی قدس شریف و مقابله با رژیم اشغالگر صهیونیستی باشیم، باید نیروی خود را صرف نجات جهان اسلام از گروههای تکفیری کنیم.
مولوی "عبدالرئوف توانا" افزود: جنایات تکفیری ها در حالی که مسجد الاقصی و مردم مظلوم و بیگناه فلسطین تحت شدیدترین بی حرمتی ها و جنایات رژیم صهیونیستی قرار گرفته اند، صورت می پذیرد.
وی با بیان اینکه امروز عده ای جاهل تحت عنوان تکفیری ها می خواهند مساله مسجد ضرار را در کشورهای اسلامی تکرار کنند، اظهار داشت: گروههای تکفیری و افراطی ریشه در کشورهای غربی داشته و از سوی مستکبران حمایت مالی می شوند و در این شرایط بحرانی و حساس، نباید در برخی کشورهای اسلامی شاهد اتفاقاتی بر خلاف منافع امت اسلامی باشیم.

-دبیر کل جنبش التوحید الاسلامی لبنان گفت: با وجود جمعیت میلیاردی مسلمانان در سراسر جهان ولی متاسفانه حتی یک کرسی در شورای امنیت نداریم و از حق وتو نیز محروم هستیم.
شیخ بلال سعید شعبان خاطرنشان کرد: وقتی ما خداوند، کتاب، دین، قبله و حج واحد داریم چرا باید چنان همدیگر را تضعیف نماییم که در سازمان های بین المللی جایگاه محکمی نداشته باشیم؟
وی ادامه داد: اگر کشورهای اسلامی با هم اتحاد و وحدت داشتند امروز وضعیت فلسطین اینگونه نبود و رژیم صهیونیستی بی رحمانه به مردم مظلوم عزه و فلسطین هجمه نمی کرد.

-رهبر شیعیان مغرب گفت: باید در همه کشورهای اسلامی علمای دین با اندیشه و فتنه تکفیر به همان شیوه و روش پیشینیان مبارزه و نقشه های آنان را در سراسر جهان خنثی کنند.
دکتر ادریس هانی افزود: حضرت علی(ع) در زمان خود بسیار هوشمندانه با فتنه خوارج مبارزه کرده به گونه ای که دیگر قدرت ظهور و بروز نداشتند.
وی ادامه داد: روش خردمندانه و اندیشمندان حضرت علی (ع) در برابر خوارج صدر اسلام، می تواند الگویی مناسب برای برخورد ما با جریان های تکفیری باشد.

* بررسی راهکارهای برخورد با جریان های تکفیری

جمعی از میهمانان خارجی کنگره نیز در گفت و گو با خبرنگاران ایرنا اقدام به بیان راهکارهای برخورد با جریان های تکفیری و ریشه های پیدایش آنها کردند.
- آیت الله حافظ سید ریاض حسین نجفی رییس وفاق العلمای پاکستان ابراز داشت:علمای سلام با اتحاد و همدلی و تبار شناسی جریان های تکفیری از رشد داعش وگروه های تروریستی جلوگیری کنند.
وی ادامه داد: در صدر اسلام علمای شیعه و سنی کتابهای همدیگر را مطالعه و به صورت عالمانه نقد می کردند و امروز نیز باید ما به همان دوران برگردیم و نقدهای خود را به صورت علمی به هم وارد کنیم نه با سلاح کشتار و تکفیر.
- ارطور سلیمانوف جانشین امور دینی مسلمانان کشور روسیه و مدرس حوزه های دینی در این کشور نیز گفت:ریشه تحولات خاورمیانه هیچ ارتباطی با اسلام ندارد، پیامبر اسلام(ص) با کشتار بی رحمانه مردم ولو دشمنان مخالف بودند و باید علما نسبت اسلام با این گروه های افراطی را برای جهانیان تشریح کنند.
این استاد حوزه های دینی کشور روسیه از جهانیان خواست اقدامات داعش و تکفیریها را به پای اسلام حساب نکنند و بدانند اینها فرسنگ ها با اسلام فاصله دارند.
سلیمانوف گفت: خوب است کنگره مقابله با تکفیر هر سال در یکی از کشورهای اسلامی برگزار و آحاد مردم با پیامدهای این پدیده شوم آشنا شوند.
- محقق و استاد برجسته دانشگاه های ژاپن نیز در گفت و گو با ایرنا بیان داشت:اقدامات تروریست ها بویژه داعش در کشور عراق و سوریه تهدیدی برای تمام جهان بشریت است و همه برای کنترل آنها وظیفه مهمی بردوش دارند.
پرفسور تومیتا افزود:مقابله با داعش و جریانهای تکفیری یک وظیفه همگانی است و تنها به مسلمانان مربوط نیست چرا که آنها انسانها، و محیط زیست و حیات انسانی را به مخاطره انداخته اند.
استاد دانشگاه های ژاپن گفت: بهترین راهکار برای مقابله با داعش آگاهی انسان ها خصوصا جوانان برای عدم همراهی با آنان است و در این زمینه علما بیشترین وظیفه را دارند.
وی از ابتکار آیت الله مکارم شیرازی تقدیر کرد و گفت: چنین فراخوان هایی برای مهار تکفیر و تروریسیم بسیار اثرگذار است.
- شیخ یاسین ابوجعفر مدرس حوزه علمیه نجف و مدیر قناة الأهواز الفضائیه عراق نیز گفت: داعش با یک قدرت رسانه ای و نظامی با حمایت استکبار جهانی آمده بود که تمام عراق و برخی کشورهای همسایه را تصرف کند ولی جمهوری اسلامی با مقابله جدی با داعش، پاسخ کوبنده ای به دشمنان وارد کرد.
- یک عالم دینی اهل بورکینافاسو نیز به ایرنا گفت: متاسفانه با وجودی که در غرب آفریقا اندیشه وهابیت و ترویج تفکر سایر ادیان و فرقه ها با سرمایه گذاری های کلان دنبال می شود ولی شیعیان از همه امکانات محروم هستند، بنابراین حوزه قم نباید شیعیان این مناطق را تنها بگذارد.
صالح توره خاطرنشان کرد: حوزه علمیه قم امکاناتی مانند کتاب، محتوای درسی، منابع و مبلغ مذهبی در اختیار شیعیان این مناطق قرار دهد و آنها را در زمینه تبلیغات رسانه ای تقویت کند.
- سید متین علیشاه قادری رییس آکادمی کشور هند و امام جمعه لاهور باید پیام کنگره جهانی مقابله با تکفیر به تمام مردم سراسر جهان برسد تا همگان بدانند تکفیرکنندگان مسلمان نیستند و علمای شیعه و سنی با آنها مخالف هستند.
شخصیت دینی و عضو مجمع ملی دعوت الاسلامی کشور کنیا نیز به ایرنا گفت: علمای اسلام باید هر سال در یک کشور اسلامی گردهم آمده و آسیب شناسی درستی از جریان های تکفیری و چرایی گرایش برخی جوانان به گروه ها داشته باشند و به صورت علمی با این معضل مقابله کنند.
- ابوبکر عمر علی که به گفته خود از فعالان علمی و سیاسی کشور کنیا می باشد، گفت: در این کنگره اعلام می کنم تروریست های داعش و تکفیری ها چهره اسلام ناب را مخدوش کردند و علما باید در این زمینه با جدیت بیشتری وارد عمل شده و با وحدت و همدلی به مبارزه با این گروه ها بپردازند.
- یک عالم دینی اهل کشور عربستان سعودی گفت: ظهور جریان های تکفیری و تروریستی مانند داعش و القاعده نتیجه حمایت های گسترده آمریکا و رژیم صهیونیستی از تروریسم است.
"شیخ علی مدنی" خاطر نشان کرد: اگر اندیشه منجمد وهابیت با سیاست پیوند زده شود خروجی آن داعش و القاعده خواهد بود و از این فضا تنها آمریکا و اسرائیل غاصب سود می برند.
وی ادامه داد: امروز فضای تکفیر و خشونت کیان جهان اسلام را تهدید می کند و علمای اسلام باید با اجماع و وحدت، در مقابل این فتنه ها بایستند.
- عالم برجسته دانشگاه الزیتونه تونس گفت: تصاویری که جریانهای تکفیری از اسلام به نمایش می‏ گذارند ،مسخ شده، دروغین و سرشار از شبهاتِ باطل است.
محمد خلیل افزود: با بررسی جریانهای تکفیری و نقش استعمارگران و غربی ها در ترویج و تحکیم این جریان‏ها به یهودی بودن فکر تکفیری ها باید اشاره کرد.
وی ادامه داد: صهیونیسم در راستای اختلاف افکنی و تحریک مسلمانان علیه یکدیگر، در پی تقویت جریان‏های تکفیری‏ است.
کنگره جهانی جریانهای تکفیری از دیدگاه علمای اسلام به ابتکار آیت الله مکارم شیرازی درحالی دوشنبه شب به کار خود پایان داد که مسلمانان جهان امیدوارند که این کنگره راهگشای مقابله با حرکتهای تکفیری و تروریستی باشد که از یک سو کشتار فجیع مسلمانان در کشورهای مختلف اسلامی از جمله عراق و سوریه را درپی داشته و از سوی دیگر چهره اسلام را در میان ملل جهان زشت جلوه داده است.
تداوم نشست ها میان علمای اسلام در کشورهای مختلف و اعلام برائت از حرکتهای تروریستی تکفیریها و اعلام اینکه این حرکتها با اساس اسلام منافات دارد و تلاش برای وحدت مسلمانان و توجه به موضوع فلسطین سرخط سخنان علما و اندیشمندان اسلامی از کشورهای مختلف جهان بود که بارها به آن تاکید داشتند و اعلام کردند که مسلمانان جهان مشترکات فراوانی از جمله دین و کتاب واحد دارند که باید با تکیه بر آن اتحاد خود را در مقابل دشمنان اسلام و توطئه های گوناگون آنان حفظ کنند و زمینه های تفرقه را که با هدف درهم شکستن سربلندی مسلمانان می باشد را از میان بردارند.
7408/ 550/


04/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن