تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):چه بسیارند دانشمندانی که جهلشان آنها را کشته در حالی که علمشان با آنهاست، اما به حالش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830447914




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

درمان اچ آی وی همه گیری را مهارمی کند، پیشگیری کنید،درمان کنید،زندگی کنید


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: به بهانه روزجهانی مبارزه با ایدز درمان اچ آی وی همه گیری را مهارمی کند، پیشگیری کنید،درمان کنید،زندگی کنید زنجان - ایرنا - همه ساله از سوی سازمان بهداشت جهانی(who) شعاری برای حمایت از بیماران ایدزی در سراسر جهان نامگذاری می شود، امسال نیز شعار روزجهانی مبارزه با بیماری ایدز "درمان اچ آی وی همه گیری را مهار می کند، پیشگیری کنید، درمان کنید، زندگی کنید" اعلام شده است.


به گزارش ایرنا، ایدز را اکنون همه با روبان قرمز می شناسند، روبانی که ساخته و پرداخته پاتریک اوکانل در سال 1991 است، او که خود نیز مبتلا به ایدز بود، بعد از آنکه بر اثر داشتن این بیماری یک به یک دوستانش را از دست داد، گروه تجسمی ایدز را تشکیل داد و پس از آن روبان قرمز را نمادی از این نوع بیماری معرفی کرد.

*****
باهزاران امید و آرزوی نیک بختی و روزهای خوش ازدواج و زندگی مشترک خود را آغاز کرد،اما روزهای بی دغدغه و سرشار از نشاط و شادابی او دیری نپایید.
رفتارهای غیرمتعارف همسرش حکایت از قدم گذاشتن او و خانواده اش در تاریکی داشت، حال باور نمی کرد که همسرش سال های سال اعتیاد به مواد مخدر داشته است و اکنون به مرحله تزریق رسیده است.
خواهش و التماس های او و اطرافیان تاثیر چندانی در رویه ی پیش روی مرد زندگی اش که قرار بود تکیه گاه او و فرزندانش باشد، نداشت.
سستی، بی رمقی، تب و لرز و رعشه های دنباله دار توان ادامه زندگی و رسیدگی به فرزندانی که اکنون از پدر فقط نامش را داشتند را از او گرفته بود اما باید یک تنه بار این زندگی را به دوش می کشید و کودکان بی پناهش را که تنها امیدشان به مادر بود، سر و سامان می داد.
روزی که برای تشخیص و درمان بیماری ناشناخته خود راهی درمانگاه شد تصور نمی کرد این راه بسیار پرفراز و نشیب و گاه بی بازگشت است.
پس از بستری دریکی از مراکز بیمارستانی و آغاز درمان، نتایج آزمایش های انجام شده از زندگی مشقت بارتری برای او و خانواده اش حکایت داشت و تنها ارمغان زندگی مشترک او با همسر معتادش بیماری به نام ایدز بود که اکنون ناخواسته گریبان او را گرفته است.
این سرگذشت زن جوان 38 ساله ای است که به ویروس اچ آی وی مبتلا شده است و درتوضیح چگونگی ابتلای خود به این بیماری می گوید: پس از بستری همسرم احتمال اینکه خودم نیز به این بیماری دچار باشم زیاد بود و به توصیه متخصصان آزمایش های متعدد را انجام دادم که نتیجه آن تایید ابتلا به این نوع بیماری بود.
وی اضافه می کند: پس از شنیدن این خبر، دیگر زندگی برایم معنا و مفهومی نداشت، نمی توانستم باور کنم به ویروس اچ آی وی آلوده شده ام.
این بیمار ادامه داد:پس ازاین واقعه ازهمسر معتادم طلاق گرفتم وبرای انجام درمان های لازم تحت نظر متخصص مربوطه معرفی شدم.
وی با بیان اینکه نوع نگاه افراد و عموم جامعه به مبتلایان اچ آی وی و بیماران ایدزی بسیار منفی و ناراحت کننده است، تصریح می کند: فقط پدر و مادرم از بیماری خودم اطلاع دارند و پذیرش این موضوع برایشان بسیار سخت بود اما اکنون از حمایت های نه چندان زیاد آنها برخوردارم.
این بیمار اظهار می کند: برای مبارزه با این بیماری و امرار معاش تصمیم گرفتم برای خودم کاری دست و پا کنم و به جای خیالبافی کاری موثر انجام دهم.
وی می افزاید: هم اکنون به کار بافندگی روپشتی در منزل مشغول و علاوه بر اینکه به طور منظم تحت درمان و کنترل هستم، داروهای تجویز شده را به موقع مصرف می کنم چون معتقدم می توان با این بیماری مبارزه کرد.
این بیمار اضافه می کند: طی مراجعه منظم به متخصص مربوطه وضعیت بهتری دارم و امیدوارم با ادامه همین روند این بیماری را شکست دهم.
با آنکه تنها سه دهه از شناخت بیماری ایدز در جهان می گذرد، حدود 40 میلیون نفر با این ویروس زندگی می کنند و حدود 30 میلیون نفر نیز بر اثر این بیماری جان خود را از دست داده اند.
فقدان دسترسی به آموزش و خدمات پیشگیری یکی از عوامل گسترش این بیماری اعلام شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان، با اشاره به اینکه همه ساله از سوی سازمان بهداشت جهانی(who) شعاری برای حمایت از بیماران ایدزی در سراسر جهان نامگذاری می شود، می گوید: امسال شعار روز جهانی مبارزه با بیماری ایدز" درمان اچ آی وی همه گیری را مهار می کند، پیشگیری کنید، درمان کنید، زندگی کنید" اعلام شده است.
دکتر "محمدرضا صائینی" می افزاید: آمارهای کنونی درکشور بیانگر آن است که موارد افزایش اچ آی وی ازطریق روابط جنسی ناسالم افزایش یافته و این درحالی است که بیماری ایدز در جهان جزء بیماری منتقله آمیزشی به شمار می رود.
وی با اشاره به اینکه بر اساس آمارهای ارائه شده در کشور هم اکنون 28 هزارو 357 نفر در کشور به ویروس HIVمبتلا هستند که 88.5 درصد آنان به تعداد 25 هزار و 108 نفر مرد و سه هزار و 249 نفر زن (11.5درصد) هستند. وی اظهار می کند: از این تعداد 83.4 درصد مردان و 16.6 درصد را زنان تشکیل می دهند، که وارد مرحله بیماری شده‎اند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان ادامه می دهد: پنج هزار و 564 نفر (معادل 94.6 درصد) مرد و 319 نفر (معادل 4/5 درصد) زنان بر اثر این بیماری فوت شده اند که بیشتر این افراد نیز در گروه سنی فعال 25 تا 34 سال قرار دارند.
وی بیان می کند: براساس تحقیقات انجام گرفته در کشور پیش بینی شده 90 هزار نفر درجامعه آلوده به ویروس اچ آی وی باشند که این رقم براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی 96 هزار نفر برآورد شده است.
صائینی شمار مبتلایان به ویروس اچ آی وی در استان زنجان را 162 نفر عنوان می کند و می گوید: از این تعداد 25 نفر وارد مرحله بیماری ایدز شده و 61 نفر دیگر فوت شده اند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زنجان با اشاره به اینکه امسال نیز سه مورد جدید ابتلا به این بیماری در استان شناسایی شده است، ادامه می دهد: در مجموع 85 درصد افراد آلوده به ویروس اچ آی وی را مردان و 15 درصد را زنان تشکیل می دهد.
وی با بیان اینکه هزینه های دارویی بیماران ایدزی در ماه سه ونیم میلیون تومان است، می افزاید: با اقدامات دارویی امید به زندگی در این نوع بیماران به مراتب افزایش یافته است.
صائینی با اشاره به اینکه اغلب افراد آلوده به اچ آی وی از بیماری خود اطلاع چندانی ندارند، اظهار می کند: آموزش و اطلاع رسانی های لازم می تواند علاوه بر تشخیص موارد جدید اقدامات درمانی موثرتری را انجام و به لحاظ اقتصادی نیز مسائل ناشی از آن را کاهش داد.
یک متخصص بیماری های عفونی بیمارستان ولی عصر(عج) استان زنجان نیز با اشاره به اینکه ایدز یک بیماری کشنده است که توسط ویروس HIV ایجاد می شود، می افزاید: با ورود این ویروس به بدن، قدرت دفاعی بیمار روز به روز کاهش و هر میکروبی فرصت بیمار کردن فرد را پیدا می کند.
دکتر "احمدرضا مبین" با بیان اینکه بسیاری از مردم تفاوت بیمار ایدزی و مبتلا به ویروس اچ آی وی را نمی دانند، تصریح می کند: از زمانی که فرد به ویروس مولد ایدز (اچ آی وی) مبتلا می شود تا شروع بیماری ایدز که ممکن است بیش از 10 سال طول بکشد، فرد در ظاهر سالم بوده و می تواند به کار و فعالیت خود ادامه دهد ولی احتمال انتقال ویروس به دیگران وجود دارد.
مبین بااشاره به اینکه ابتلا به HIV در ظاهر مشخص نمی شود، مهمترین راههای انتقال اچ آی وی افراد را تماس جنسی حفاظت نشده، استفاده مشترک از وسایل تزریق و یا سایر ابزار تیز و برنده مانند تیغ و سوزن و خالکوبی بیان و اضافه می کند: دریافت خون و فراورده های خونی آلوده، انتقال از مادر به نوزاد طی حاملگی، زایمان و شیردهی به ویژه کسانی که سابقه رفتارهای پر خطر دارند از جمله راههای انتقال این ویروس است.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان تصریح می کند: بر خلاف تصور عموم مردم بیماری ایدز از روابط عادی افراد و راههایی مانند هوایی، غذا، آب، دست دادن، حرف زدن،روبوسی، تماس و روابط عادی اجتماعی سرایت نمی کنند.
مبین می افزاید : معمولا بیماری HIV با یک حالت شبیه سرماخوردگی که بلافاصله بعد از عفونت در مدت سه هفته رخ می دهد، همراه است و از این حالت گاهی اوقات تحت عنوان حالت seroconversion یاد می شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه می دهد: علایمی نظیر تب، گلودرد، بزرگی غدد لنفاوی، درد مفاصل و عضلات، سر درد، ضعف و بی حالی، بی اشتهایی، تهوع و استفراغ، کاهش وزن، اسهال و گاهی دانه های جلدی یا تظاهرات عصبی نشانه هایی است که در فرد مبتلا بروز می کند.
مبین اضافه می کند: بسیاری از بیماران ایدزی ناخواسته به این بیماری مبتلا شده اند و متاسفانه برای انجام کارهای متداول خود مانند دندانپزشکی با مشکلات جدی روبرو هستند.
وی یادآوری می کند: بیماران ایدزی و اچ آی وی بیشترین معضلات و مشکلات خود را ترس از تنهایی، طرد شدن از اطرافیان خود عنوان می کنند که این موضوع بسیار دردناک است و در نتیجه به ناچار بیماری خود را پنهان می کنند.
مبین تاکید می کند: ترس و تنهایی بیماران ایدزی منشا بیرونی دارد، چرا که افراد جامعه شناخت و آگاهی لازم از این نوع بیماری ندارند و این در حالی است در صورتی که بیمار مبتلا به اچ آی وی به موقع تشخیص و داروی مورد نیاز آن ارائه و به موقع مصرف شود مشکلی پیش نمی آید.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان ادامه می دهد: متاسفانه روابط جنسی ناسالم در جامعه منجر به افزایش انتقال ویروس اچ آی وی از طریق این روابط شده است و این زنگ خطری جدی است که نباید نادیده گرفته شود.
وی تصریح می کند: متاسفانه افزایش سن ازدواج و عدم خویشتن داری در زمان تجرد موجب شده افراد به رفتارهای پر خطر گرایش پیدا کنند، بدون آنکه از ابتلا به بیماری خطرناکی مانند ایدز با خبر باشند.
مبین اضافه می کند: خانواده های معتادان و در مواقعی فوت یکی از زوجین نیز احتمال شیوع و انتقال این نوع بیماری را در جامعه افزایش می دهد که انجام اقدامات حمایتی و درمانی از این افراد امری لازم وضروری است.
وی یادآوری می کند: درصورت تشخیص به موقع بیمار HIV انجام حمایت ها و درمان های لازم بیمار می توانند مانند انسانهای دیگر عمر طبیعی داشته باشد.
مبین در ادامه به وضعیت نامطلوب اطلاع رسانی بیماری اچ آی وی در جامعه اشاره می کند و می افزاید: باوجود آنکه اطلاعات زیادی در قالب کتاب و در فضای مجازی دراین خصوص وجود دارد، متاسفانه مصرف کننده ندارد.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زنجان اظهار می کند: احساس نیاز به آگاهی و حساسیتی که در مورد بیماری ایدز باید در جامعه وجود داشته باشد، نیست و رفع این مهم در گرو بهره گیری از آموزش های غیرمستقیم در میان مخاطبان و گروههای هدف است.
مبین تاکید می کند: در روش های غیر مستقیم می توان از طریق ارائه پیامهای پیشگیرانه و هشدار دهنده و در قالب فیلم، سریال و حتی در لابه لای پیام های تبلیغاتی به عموم مردم اطلاع رسانی انجام شود که این راهکار نتایج مثبتی را بر جای می گذارد و اکنون در کشورهای پیشرفته بسیار مورد استفاده قرار می گیرد.
وی خاطر نشان می کند: تغییر نگرش عموم مردم به این نوع بیماری مسیر بهتری را در پیشگیری، مبارزه و انجام اقدامات درمانی مناسب پیش روی متولیان امر قرار می دهد.
به گزارش ایرنا، یکم دسامبر برابر با 10 آذر روز جهانی مبارزه با ایدز در جهان نامگذاری شده است.
596/1352/7320


10/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن