واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: کارشناس ایدز: فقدان دسترسی به آموزش وخدمات پیشگیری یکی ازعوامل اصلی گسترش ایدز است شهر ری - ایرنا- کارشناس ایدز شبکه بهداشت و درمان شهرستان ری گفت: فقدان دسترسی به آموزش و خدمات پیشگیری یک از عوامل اصلی گسترش بیماری ایدزاست.
"میرآقا صادقی" روز سه شنبه در گفت وگو با ایرنا اظهارداشت: فقدان دسترسی به آموزش و خدمات پیشگیری یک از عوامل اصلی گسترش این بیماری است و برای کاهش روند ابتلا به ایدز باید همه افراد را از حق دسترسی به اطلاعات صحیح، پیشگیری و درمان بهره مند ساخت.
وی با اشاره به اینکه تنها سه دهه از شناخت بیماری ایدزمی گذرد ولی همچنان حدود40 میلیون نفر درجهان به ویورس اچ آی وی آلوده بوده و با آن زندگی می کنند، افزود: ایدز بیماری است که توسط ویروسی به نام " اچ ای وی " منتقل می شود و این ویروس به تدریج قدرت دفاعی بدن فرد مبتلا را ضعیف می کند بطوری که انواع عفونت و در نهایت سرطان گریبان افراد بیمار را گرفته و منجر به مرگ آنان می شود.
کارشناس شبکه بهداشت ری تصریح کرد: از زمانی که فرد به ویروس مولد ایدز مبتلا می شود تا شروع بیماری ایدز ممکن است بیش از 10 سال طول بکشد که در این مدت فرد در ظاهرسالم بوده و می تواند به کار و فعالیت خود ادامه دهد و احتمال انتقال ویروس به دیگران وجود دارد و نمی توان از ظاهر فرد بیماری را تشخیص داد.
صادقی راههای عمده انتقال ویروس به دیگران را شامل تماس جنسی با فرد مبتلا بدون استفاده از کاندوم، استفاده مشترک از وسایل تزریقی یا سایرابزار تیز و برنده مثل تیغ و سوزن خالکوبی، مادرمبتلا ویورس به نوزاد در طی دوران حاملگی، زایمان و شیردهی عنوان کرد.
وی افزود: شایع ترین راه شناخته شده ابتلا به اچ ای وی در جهان تماس جنسی نامطمئن است و در ایران نیزاستفاده مشترک از وسایل تزریق در بین مصرف کنندگان مواد مخدر برشمرد.
وی گفت:عواملی که خطر ابتلا به ویروس را از راه جنسی بیشتر می کند تماس های جنسی حفاظت نشده، وجود یک بیماری آمیزشی درمان نشده (زخم، ترشح یا سوزن دستگاه تناسلی) می تواند از علائم آن است.
صادقی با بیان اینکه مصرف مواد مخدر، الکل و اکستاسی (قرص ایکس) در افراد مبتلا به ایدز کاهش قدرت تصمیم گیری برای پرهیز از رابطه جنسی حفاظت نشده در بین آنان را مختل می کند، اظهار داشت: ویروس مولد ایدز از طریف تماس های معمولی مثل دست دادن، در آغوش کشیدن، روبوسی، عطسه و سرفه کردن، استفاده از توالت و حمام مشترک، استخر عمومی و نیش حشرات منتقل نمی شود.
کارشناس شبکه بهداشت ری افزود: اگر از ابتلای خود یا همسر به ویورس اچ ای وی نگران هستیم می توان به مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری که از سوی مراکز شبکه بهداشت مشخص شده مراجعه و در این مراکزعلاوه بر آموزش، مشاوره و ارایه وسایل پیشگیری، آزمایش اچ آی وی به صورت رایگان با حفظ رازداری انجام و افراد مبتلا یا بیماری تحت مراقبت و درمان قرار می گیرند.
وی درباره درمان این بیماری گفت: هم اکنون درمان قطعی که ویروس را از بین ببرد وجود ندارد و درمانهای موجود می تواند طول عمر بیمار را افزایش داده و از طرفی کیفیت زندگی را بهتر کند.
صادقی اظهارداشت: خویشتنداری در زمان تجرد، وفاداری به همسر، پرهیز از مصرف مواد خوراکی یا محرک، خودداری از مصرفی تزریقی مواد مخدر، عدم استفاده از وسایل برنده و تیز به صورت مشترک از جمله راههای حفاظتی برای ابتلا به ویروس اچ آی وی است.
کارشناس ایدز شبکه بهداشت ری ضمن تقدیر از اصحاب رسانه در راستای اطلاع رسانی شفاف و صحیح برای شناخت شهروندان از این بیماری ، افزود: همدلی و همیاری مرهمی برای آسیب دیدگان ایدز بوده و بایستی تلاش کرد تا در اطلاع رسانی برای تحقق اهداف مقابله با ایدز گام های مطلوبتری برداشت.
1417/1724
27/08/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]