واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مدیرکشوری برنامه مشترک سازمان ملل متحد در زمینه ایدز ایران: بیماری ایدز در ایران عمدتا متاثر از اعتیاد تزریقی است تهران -ایرنا- مدیر کشوری برنامه مشترک سازمان ملل متحد در زمینه ایدز ایران گفت: با توجه به رشد بیماری ایدز در خاورمیانه، عمده این بیماری در ایران متاثر از اعتیاد تزریقی است.
"فرداد درودی" روز دوشنبه در حاشیه سفر خود به رودهن در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: رشد بیماری ایذر به جز مناطق خاورمیانه و شمال آفریقا رو به کاهش است و این موضوع نیازمند توجه و بررسی جدیدی است.
وی ضمن اشاره به ارتقا سطح آگاهی مردم توسط رسانه ها در خصوص بیماری ایدز و راههای پیشگیری از آن وهمچنین توانمندسازی بیماران در برابر آسیب های اجتماعی، افزود: ایدز در ایران عمدتا متاثر از اعتیاد تزریقی است و به همین دلیل یکی از اصلی ترین راهبردها، برنامه کاهش آسیب در کشور ، مقابله با اعتیاد است.
وی با بیان اینکه علاوه درمان، پیشگیری در دستور کار قرار دارد، تصریح کرد: با توجه به تغییرات همه گیرشناسی و رشد مبتلایان از راه انتقال مقاربت جنسی، راهبردهای جدیدی به این منظور نیز در نظر گرفته شده است که در برنامه چهارم در صدد افزایش کیفی ارایه خدمات در حوزه های فعلی و همچنین گسترش آن به تمام لایه های جمعیتی هستیم.
مدیر کشوری برنامه مشترک سازمان ملل متحد در زمینه ایدز ایران به اقدامات صورت گرفته در طی سال های اخیر اشاره کرد و افزود: در سال 2003 میلادی، بیش از سه میلیون نفر بیمار جدید طی یکسال به جمعیت بیماران ایدز اضافه شد، ولی در سال 2013 میلادی این میزان به بیش از یک میلیون نفر در یکسال کاهش پیدا کرده است.
درودی گفت: براساس مدل ریاضی و براساس آمار تخمینی حدود 80 هزار بیمار مبتلا به ایدز در کشور وجود دارد اما براساس سیستم پایش و رصد ایران که از حدود 15 سال پیش آغاز شده، حدود 27 هزار بیمار مبتلا به ایدز در ایران ثبت شده است.
وی تصریح کرد: در آمار تخمینی بیمارانی هستند که هنوز شناسایی نشدند و در جامعه حضور دارند و احتمال این وجود دارد که بیماری های خود را به دیگران منتقل کنند.
به گفته وی، یکی از اقدامات صورت گرفته توسط سازمان ملل متحد، قرار گیری داروهای خط 2 و 3 و داروهای بیماران مقاوم به درمان در اختیار وزارت بهداشت در آینده ایی نزدیک است چرا که داروهای جدید به میزان فراوانی سطح خون را کاهش می دهد.
لازم به ذکر است، روز جهانی ایدز، اول دسامبر (برابر 10 آذر)، از سال 1988 نه تنها به خاطر افزایش بودجه ها بلکه برای افزایش آگاهی، آموزش و مبارزه با تبعیض ها تعیین شد، همچنین اهمیت روز جهانی ایدز در این است که به عموم مردم یاد آور می شویم که HIV از بین نرفته و هنوز کارهای زیادی است که باید انجام شود.
شعار روز جهانی ایدز در سالهای 2011 تا 2015، "به صفر رساندن موارد جدید آلودگی و همچنین مرگ ناشی از اچ آی وی" است.
تهرام/7246/1724/ 605
10/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]