واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: شرایط زندگی در روستای آبماهیک سد گتوند هر روز برای روستاییان سخت تر می شود اهواز-ایرنا- شرایط زندگی برای روستاییان آبماهیک که به دلیل آبگیری سد گتوند مجبور به مهاجرت شدند، و با سرد شدن هوا در چند ماه گذشته، به روستاهای خود بازگشته اند، به دلیل نبود امکانات هر روز سخت تر از گذشته می شود.
نماینده روستاییان آبماهیک گفت: بیش از 33 ماه است که روستاییان در سخت ترین شرایط و بدون هیچ گونه امکاناتی در روستاهای آبماهیک زندگی می کنند.
"علی یوسفی"دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در این مدت تمامی امکانات رفاهی روستاییان مانند آب و برق قطع شده، و مراکز آموزشی و بهداشتی روستاییان نیز به واسطه آبگیری سد گتوند تعطیل شده، و روستاییان مجبور شده اند برای ادامه تحصیل فرزندانشان را به شهرها بفرستند و یا بدون داشتن شغل در حاشیه شهرها ساکن شوند.
وی بیان کرد: روستاییان آبماهیک که یک جا نشین بودند به دلیل آبگیری سد گتوند مجبور شدند بدون دریافت بهای زمین هایشان، روستاها را به مقصد مناطق ییلاقی ترک کنند و حال به دلیل کاهش دمای هوا در این مناطق، به روستاها بازگشته اند.
یوسفی گفت:بیش از 30 خانوار که تعداد آنها به حدود 200نفر می رسد به روستاهای گلزاری، پابرافتو، گندم ریز و رگ هلیل بازگشته اند و در شرایطی بسیار اسفباری زندگی می کنند.
وی بیان کرد: با شروع فصل سرما یکی از مشکلات اصلی روستاییان تامین سوخت است که به دلیل نبود پوشش گیاهی مناسب در منطقه روستاییان حتی قادر به استفاده از گیاهان برای گرم نگه داشتن خانه های خود نیز نیستند.
وی افزود: به دلیل به زیر آب رفتن پل ارتباطی روستا، ساکنان مجبورند از قایق های ساخته شده توسط خودشان (کلک)برای عبور از عرض دریاچه سد استفاده کنند و از این طریق نیاز خود را که از شهر تهیه کرده اند به روستا منتقل می کنند.
وی از مسوولان مربوطه خواست به روستاییان آبماهیک کمک کنند تا به گرفتن حق و حقوق و بهای واقعی زمین هایشان از شرکت آب و نیرو متولی ساخت سد گتوند مشکلاتشان را حل کنند.
فرماندار لالی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: با آبگیری سد گتوند، تمامی امکانات در روستای آبماهیک قطع شده و امکان زندگی در روستا برای روستاییان وجود ندارد.
"خسرو کیانی "افزود:برخی از روستاییان که در روستا زندگی می کردند به دلیل آبگیری سد گتوند و قطع تمامی امکانات در منطقه به مناطق ییلاقی رفتند و اکنون برخی از این روستاییان به منطقه بازگشته اند.
وی اظهار کرد: به دلیل آبگیری سد، خطرات بسیاری در منطقه وجود دارد که هر لحضه ممکن است اتفاقی ناخوشایند برای روستاییان رخ دهد.
فرماندار لالی بیان کرد: مشکل روستاییان از طریق استانداری خوزستان در حال پیگیری است تا بار دیگر قیمت زمین های روستاییانی که هنوز در منطقه بوده و بهای زمین خود را دریافت نکرده اند، ارزیابی شود.
کیانی افزود:با مبالغی که شرکت آب و نیرو برای زمین های روستاییان در نظر گرفته، روستاییان حتی نمی توانند یک خانه اجاره کنند.
وی بیان کرد: باید از بروز حادثه سد کارون سه جلوگیری کرد، زیرا هر لحظه ممکن است حادثه ای مشابه برای روستاییانی که هنوز در آبماهیک زندگی می کنند اتفاق افتد.
تعداد 220 خانوار از روستاییان آبماهیک در پشت سد گتوند هنوز پول خود را از شرکت آب و نیرو متولی ساخت سد گتوند دریافت نکرده اند.
روستاییان در اعتراض به قیمت پایین اعلام شده زمین هایشان در آبماهیک ، از دریافت وجه اجتناب کرده، و برخی آنها به دلیل نداشتن مکان برای زندگی با آغاز فصل سرما به روستاهای خود که هیچ گونه امکانات رفاهی ندارد بازگشته اند.
/7161/640
10/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]