محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832215144
روزهای سخت ظریف در کوبورگ؛ توافق بزرگ ممکن
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: روزهای سخت ظریف در کوبورگ؛ توافق بزرگ ممکن وین - ایرنا- امیر ساکس - کوبورگ و گوتا روزی که سفارش ساخت قصرش را می داد گمان نمی کرد که چند قرن بعد اقامتگاهش به محل رفت و آمدهای سیاستمداران و دیپلمات های ارشد جهان برای رسیدن به توافقی بزرگ تبدیل شود.
از زمستان سال 92 پله (قصر) کوبورگ وین، محل رفت و آمدهای بلندپایه ترین دیپلمات های جهان شده تا بتوانند با مدیریت یک بحران به ابتکار دولت تدبیر و امید، روابط میان دو قدرت در جهان و خاورمیانه را «بازتعریف» کنند.
«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران و همکارانش در هفت روز اخیر سخت ترین روزهای کاری خود را در دستگاه دیپلماسی در این قصر تجربه کردند؛ قصری که در سالهای 1840 تا 1845 میلادی برای خانواده پرنس فردیناند، امیر ساکس - کوبورگ و گوتا از ژنرال های ارتش اتریش و اقوام ملکه ویکتوریا انگلیس ساخته و در دهه 1970 فروخته و تبدیل به هتلی با بالاترین ضریب امنیتی شد.
ظریف که برای آخرین دور از مذاکرات جامع هسته ای تا مهلت تعیین شده 24 نوامبر / سوم آذر ماه جاری با «دستور العمل مذاکراتی مشخصی 27 آبان وارد وین شد، روز جمعه (30 آبان) برایش سخت ترین روز مذاکره بود چرا که به گفته منابع آگاه، مذاکرات حتی روی خط «تمدید» نبود.
تصمیم ظریف برای سفر به تهران جهت پاره ای مذاکرات و مشورت ها قطعی و البته طبیعی بود و حتی مقدمات سفرش نیز فراهم شده بود اما او بلافاصله متوجه سناریوی تبلیغاتی غرب شد.
دستگاه تبلیغاتی غرب برای توجیه اقدامات سردمدارانش و انداختن تقصیرها به گردن ایران در صورت شکست مذاکرات به دلیل زیاده خواهی هایش که در چهارمین روز مذاکرات به اوج خود رسیده بود، چنین وانمود می کرد که ظریف حامل طرح ها و پیشنهاداتی است که قصد مطرح کردن آن را در سفر به تهران با مقامات عالی رتبه و شخص رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران دارد.
به گفته یک منبع آگاه، در این سناریوی ساختگی، غرب می خواست تقصیر شکست مذاکرات را به گردن مسوولان نظام به ویژه مقام معظم رهبری بیندازد تا چنانچه ظریف بازگردد و مذاکرات همچنان متوقف و یا به شکست بینجامد، مقصر رهبر نظام جمهوری اسلامی ایران قلمداد شود.
این در حالی بود که طرح و پیشنهاد مشخصی که ارزش انتقال به تهران را نیز داشته باشد، از سوی طرف مقابل مطرح نشده بود. از این رو؛ ظریف به رغم آنکه طبیعی بود مقامات نظام را از مسیر امنی در جریان روند مذاکرات قرار دهد، این سفر را شخصا لغو کرد تا مانع اجرای سناریو ساختگی و مغرضانه طرف مقابل شده و اجازه ندهد آنها حتی به ذره ای از نیاتشان دست یابند .
با بر هم خوردن سناریوی غرب، کری که قرار بود به پاریس برود و سپس برای پایان مذاکرات دوباره به وین بازگردد تا تنها وزیر از گروه 1+5 نباشد که در اتریش مانده، سفر به فرانسه را لغو کرد
*** چرا تمدید؟
تیم مذاکره کننده هسته ای ایران گرچه برای رسیدن به توافق جامع به مذاکرات وین 8 آمده بود و برای رسیدن به توافق نیز آمادگی داشت اما ظاهرا طرف های مقابل به رغم آنکه در پایان مذاکرات هفت روزه پیشرفت ها را «عالی و خوب» توصیف کرد اما این آمادگی را نداشت و نیاز به مشورت بیشتر با پایتخت های خود داشتند.
ظریف با اختیارات تام به وین آمده بود، اجازه تمدید مذاکرات را هم داشت و تیم مذاکره کننده هسته ای نیز مخالف تمدید نبود.
در واقع، تمدید هفت ماهه مذاکرات تا اول جولای 2015 / 10 تیرماه 1394 فرصتی به غرب است تا صداقت خود را نشان دهد و تیم مذاکره کننده هسته ای نیز به دنبال سنجش عیار صداقت طرف مقابل است.
به گفته ظریف، بر اساس توافق وزیران خارجه ایران و 1+5 از مدت زمان 7 ماهه مهلت تمدید مذاکرات، 4 ماه آن یعنی تا ماه مارس 2015 برای رسیدن به توافق سیاسی یا همان توافق کلی در نظر گرفته شده است و سه ماه بعدی برای تدوین جزییات توافق.
وزیر امور خارجه ایران می گوید که ما مذاکرات را قطع نکرده ایم و پس از جشن شکرگزاری بلافاصله آن را از سر می گیریم.
به گفته ظریف، اگر اراده کافی وجود داشته باشد حتی ظرف چند روز می توان به تفاهم سیاسی یا همان توافق کلی دست یافت و چارچوب کلی را تعیین کرد و سپس جزییات را تدوین کرد.
همزمان با این مهلت دوباره مذاکراتی، توافق ژنو نیز تمدید شده و ماهانه مبلغ 700 میلیون دلار از درآمدهای مسدود شده ایران آزاد می شود.
به گفته منابع آگاه ، در این دوره از مذاکرات تمام هیات های مذاکره کننده حتی کشورهایی که این روزها نقش شان به پررنگی روابطشان با تهران و سودشان از شرایط موجود نیست، راه حل هایی ارائه کرده اند .
در واقع هیات ها به جای ارائه مواضع، راه حل ارائه کرده اند تا شاید راه حلی برای حل اختلافات میان طرفین موثر واقع افتد.
*** «زمان»، تحریم ها و غنی سازی از اختلافات اساسی
میزان و مدت زمان غنی سازی اورانیوم ایران، نحوه برداشته شدن تحریم ها و مدت زمان توافق جامع همچنان از عمده ترین اختلافات میان طرفین به ویژه ایران و آمریکا است .
تهران برای مدت زمان توافق و نیز مدت زمان رسیدن به مرحله 190 هزار سو که نیاز صنعتی ایران به غنی سازی اورانیوم برای تامین سوخت نیروگاه بوشهر بوده و لغو تحریم ها ، مدت زمانی یک رقمی را پیشنهاد کرده و طرف مقابل همچنان بر زمان های دو رقمی تاکید دارد.
در این میان، با توجه به پیشنهادات منطقی و سازنده تهران به ویژه در مذاکرات مسقط که پیش از وین رخ داد، رسیدن به تفاهم بر سر میزان و جزییات غنی سازی اورانیوم ایران در مقایسه با لغو تحریم ها آسانتر باشد اما هنوز میان طرفین اختلافات اساسی وجود دارد.
درباره برداشتن تحریم ها که بر 4 دسته تحریم های شورای امنیت سازمان ملل، اتحادیه اروپا و تحریم های رییس جمهوری و کنگره آمریکا تقسیم شده اند، برای تهران نحوه برداشتن آن و نیز زمان حائز اهمیت است چرا که بر اساس توافق ژنو گام ها باید متوازن باشد یعنی اقدامات برگشت پذیر در قبال اقدامات برگشت پذیر و اقدامات برگشت ناپذیر در قبال اقدامات برگشت ناپذیر.
با برداشته شدن تحریم های شورای امنیت و لغو 6 قطعنامه تحریمی علیه برنامه صلح آمیز هسته ای کشورمان، جمهوری اسلامی ایران نخستین کشوری خواهد بود که از ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد از طریق مذاکره خارج شده است.
در چنین شرایطی دیگر لابی های صهیونیستی آیپک و دیگر لابی های صهیونیستی از جمله در کنگره و سنای آمریکا نخواهند توانست به راحتی تحریم هایی را علیه کشورمان وضع کنند چرا که شرایط بین المللی مطلوب را برای وضع چنین تحریم هایی نخواهند داشت.
*** گروههای فشار و ناخرسندان از توافق
از این رو؛ گرچه همچنان که رییس هیات مذاکره کننده هسته ای ایران نیز بیان کرد دستیابی به توافق سیاسی در چند روز میسر است اما نباید از شیطنت ها و کارشکنی های گروههای فشار و برخی مخالفان دستیابی به توافق که این روزها خوشحال هم نیستند؛ غافل ماند .
نمونه بارز این رفتار علاوه بر دشمنی های دیرینه رژیم صهیونیستی، سفر داوطلبانه، بدون دعوت و استقبال «سعود الفیصل» وزیر خارجه عربستان سعودی به وین در میانه مذاکرات وین 8 و دیدار وی با «جان کری» وزیر امور خارجه در هواپیمای شخصی اش در فرودگاه وین بود که نشانه ای از رفتارهای غیردیپلماتیک این کشور است .
اکنون ظریف و تیم مذاکره کننده هسته ای ایران و نیز سایر هیات های مذاکره کننده به پایتخت های خود بازگشته اند تا تجدید قوا کرده و پس از جشن شکرگزاری بلافاصله دور بعدی مذاکرات را در ماه دسامبر یعنی یکی دو هفته دیگر برگزار کنند.
باید دید با همت والای دیپلمات های ارشد جمهوری اسلامی ایران و حمایت های رهبر معظم انقلاب و رییس جمهوری و مردم، در کدامین روز توافق بزرگ به وقوع خواهد پیوست ؟
گزارش از: زهرا هژبری
04/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]
صفحات پیشنهادی
ایستگاه پایانی توافق ژنو/ ظریف: اینکه در روزهای آینده چطور پیش ببریم بستگی به میزان اراده سیاسی برای رسیدن به
ایستگاه پایانی توافق ژنو ظریف اینکه در روزهای آینده چطور پیش ببریم بستگی به میزان اراده سیاسی برای رسیدن به نتیجه داردوزیر خارجه کشورمان گفت به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به وین محمد جواد ظریف وزیر خارجه کشورمان 93 08 27 - 17 21چه کسانی نمیخواهند توافق بزرگ هستهای به نتیجه برسد؟/ فرانس 24 گزارش میدهد
چه کسانی نمیخواهند توافق بزرگ هستهای به نتیجه برسد فرانس 24 گزارش میدهد نمایندگان ایران و 6 قدرت جهانی شامل آمریکا چین روسیه انگلیس فرانسه و آلمان امروز سه شنبه با هدف دستیابی به توافق نهایی برای محدود کردن برنامه هستهای ایران در آستانه ضربالاجل 24 نوامبر در وین گردهمایستگاه پایانی توافق ژنو/28 ظریف به تهران بازنمیگردد
ایستگاه پایانی توافق ژنو 28ظریف به تهران بازنمیگرددیک منبع نزدیک به تیم مذاکره کننده اظهار داشت ما از مسقط تاکنون طرحهای مختلف داده ایم هنوز این ایده ها به مرحله ای نرسیده که دکتر ظریف به تهران ببرد و لذا ایشان به تهران نمی رود و مذاکرات ادامه می یابد به گزارش گروه بینالمللظریف: در نهایت پیشرفت خواهیم کرد/کری: به سختی در تلاش هستیم
ظریف در نهایت پیشرفت خواهیم کرد کری به سختی در تلاش هستیموزیر امور خارجه ایران درباره پیشرفت در مذاکرات گفت که در نهایت پیشرفت خواهیم کرد و وزیر خارجه آمریکا نیز عنوان کرد که به سختی در تلاش هستیم به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان عایستگاه پایانی توافق ژنو/66 پایان نشست معاونان ظریف و کری
ایستگاه پایانی توافق ژنو 66پایان نشست معاونان ظریف و کرینشست معاونان وزرای خارجه ایران و آمریکا پایان یافت به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به وین نشست عراقچی- روانچی و برنز - شرمن معاونان وزرای خارجه ایران و آمریکا پایان یافت انتهای پیام 93 09 02 - 21 56ظریف: در نهایت پیشرفت می کنیم/ کری: سخت در حال کار کردن هستیم
ظریف در نهایت پیشرفت می کنیم کری سخت در حال کار کردن هستیم وزیر خارجه ایران عصر دوشنبه همزمان با برگزاری مذاکرات سه جانبه در مسقط اعلام کرد که در نهایت پیشرفت میکنیم به گزارش نامه نیوز محمد جواد ظریف در دومین روز مذاکراتش با جان کری در مسقط در صفحه توییتر خود نوشت در نهظریف: برای توافق به اراده سیاسی بستگی دارد
سهشنبه ۲۷ آبان ۱۳۹۳ - ۱۷ ۲۲ رییس تیم مذاکراتی ایران با 1 5 تاکید کرد که برای رسیدن به توافق به اراده سیاسی بستگی دارد به گزارش خبرنگار انرژی هستهای خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا اعزامی به وین محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران پس از مذاکرات دو جانبه با کاترین اشتون در جمع خبرایستگاه پایانی توافق ژنو/19 پایان رایزنی سه جانبه ظریف، اشتون و برنز
ایستگاه پایانی توافق ژنو 19پایان رایزنی سه جانبه ظریف اشتون و برنزرایزنی سه جانبه وزیر خارجه ایران هماهنگ کننده 1 5 و عضو تیم مذاکره کننده آمریکا در وین پایان یافت به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به وین رایزنی سه جانبه محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران کاترین اشتون هماهنمظلومی از نظر رفتار و اخلاق برای همه چهرهای بزرگ بود افشارزاده: فکر نمیکنم کار سختی در دربی داشته باشیم/ مشک
مظلومی از نظر رفتار و اخلاق برای همه چهرهای بزرگ بودافشارزاده فکر نمیکنم کار سختی در دربی داشته باشیم مشکلمان با بازیکنان خارجی تا حدودی برطرف شدمدیرعامل استقلال اعتقاد دارد تیمش در روز دربی مقابل پرسپولیس دیدار سختی نخواهد داشت چرا که بازیکنان همه تلاششان را میکنند تا بازایستگاه پایانی توافق ژنو/74 آغاز دیدار دوجانبه ظریف و کری
ایستگاه پایانی توافق ژنو 74آغاز دیدار دوجانبه ظریف و کریوزرای خارجه ایران و آمریکا برای بار دوم طی 7 روز گذشته دیدار میکنند به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری فارس به وین محمد جواد ظریف و جان کری وزرای خارجه ایران و آمریکا برای دومین بار طی 7 روز گذشته با یکدیگر دیدار و گفتوگوایستگاه پایانی توافق ژنو/ نشست کارشناسی ایران و آمریکا با حضور اشمیت/ظریف،کری و اشتون برای چهارمین بار دیدار
ایستگاه پایانی توافق ژنو نشست کارشناسی ایران و آمریکا با حضور اشمیت ظریف کری و اشتون برای چهارمین بار دیدار میکنندامروز در پنجمین روز رایزنیها در وین در چارچوب چهارمین دور مذاکرات جامع هستهای قرار است کارشناسان ایران و آمریکا با حضور اشمیت به گفتوگو بپردازند و به احتمال زیبیانیه کمیته سازمان ملل به نفع ایران/ بهترین فرصت برای توافق بزرگ
بیانیه کمیته سازمان ملل به نفع ایران بهترین فرصت برای توافق بزرگ ۲۶ ۰۸ ۱۳۹۳ - ۰۷ ۵۶توافق هسته ای در حاشیه رود دانوب؛ ماموریت ممکن
توافق هسته ای در حاشیه رود دانوب ماموریت ممکن تهران– ایرنا- عقربه های ساعت به سمت پایان ضرب الاجل توافق شده در ژنو حرکت می کند اما هنوز جدال بیم و امید و ممکن و ناممکن بودن ماموریت دیپلمات ها تنها بازتابی است که از میان حجم اخبار منتشر شده از هتل کوبورگ وین دیده می شود جدالی سروزهای سخت پادشاه تایلند/ از روزهای پرآشوب تا بستر بیماری
روزهای سخت پادشاه تایلند از روزهای پرآشوب تا بستر بیماری کوالالامپور – ایرنا – بهومیبول آدولیادج پادشاه 86 ساله تایلند که طی بیش از یکسال گذشته روزهای پرآشوبی را در این کشور جنوب شرق آسیا تجربه کرد روزهای خوبی را نمی گذارند به گزارش ایرنا مردم تایلند طی یک ماه گذشته هر روزظریف: در نهایت پیشرفت خواهیم کرد/کری: سخت در تلاش هستیم
ظریف در نهایت پیشرفت خواهیم کرد کری سخت در تلاش هستیم وزیر امور خارجه ایران درباره پیشرفت در مذاکرات جاری در مسقط گفت که در نهایت پیشرفت خواهیم کرد و وزیر خارجه آمریکا نیز عنوان کرد سخت در تلاش هستیم آفتاب به گزارش خبرگزاری فارس محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان عصر امروال استریت ژورنال: رسیدن به توافق نهایی تا مهلت دوشنبه تقریباً غیرممکن است
وال استریت ژورنال رسیدن به توافق نهایی تا مهلت دوشنبه تقریباً غیرممکن استیک روزنامه آمریکایی گزارش کرد با رسیدن مهلت ۲۴ نوامبر رسیدن به توافق نهایی هستهای بین ایران و ۱ ۵ امکانپذیر نیست و احتمال تمدید مذاکرات وجود دارد به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس آمریکا و دیگر قدرشیخ السلام: اسرائیل با سوء استفاده از بحران خاورمیانه به دنبال یهودی کردن منطقه است/ توافق هستهای شکستی بزرگ
شیخ السلام اسرائیل با سوء استفاده از بحران خاورمیانه به دنبال یهودی کردن منطقه است توافق هستهای شکستی بزرگ برای رژیم صهیونیستی نماینده اسبق مجلس بر این عقیده است که مردم کرانه باختری و غزه از ظرفیت بالایی برای مبارزه با تهاجمات رژیم صهیونیستی هستند و سخن مقام معظم رهبری مبنی ب-
سیاسی
پربازدیدترینها