واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دانش آموزان اتیسم زیر چتر خدمات آموزشی و توانبخشی گرگان - ایرنا- رییس اداره آموزش و پرورش استثنایی گلستان گفت: 45 دانش آموز اتیسم (درخود ماندگی) در مقطع ابتدایی مدارس استثنایی استان مشغول تحصیل بوده و از خدمات آموزشی و توانبخشی بهره مند هستند.
"عباس خانعلی" روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: این دانش آموزان شامل 10 نفر دختر و 35 نفر پسر هستند.
وی همچنین به افتتاح مدرسه غیر انتفاعی پرورش برای این کودکان طی سال جاری در گرگان اشاره کرد و افزود: دانش آموزان اتیسم استان در این واحد آموزشی و دیگر مدارس استثنایی گلستان مشغول به تحصیل هستند.
به گزارش ایرنا در خصوص مشخصات دانش آموزان اتیسم می توان به رفتارهای آنان همچون "اصرار به یکسانی داشته و در مقابل تغییر مقاوم هستند، مشکلات شدید تکلمی دارند، در بیان نیازها مشکل داشته و و بجای استفاده از کلمات از اشارات و حرکات استفاده می کنند" اشاره نمود.
همچنین مبتلایان به این مشکل "کلمات و جملات دیگران را تکرار می کنند، خنده وگریه بی دلیل داشته و یا بدون علت مشخص نگران و مضطرب می شوند، سرو صدا (قشقرق) به پا می کنند و برای دلائلی که برای دیگران آشکار نیست شدیدا پریشان می شوند، قادر نیستند با دیگران رابطه برقرارکنند، دوست ندارند در آغوش گرفته شوند و یا دیگران را در بغل گیرند، تماس چشمی ندارند یا تماس آنها اندک است".
این گروه از دانش آموزان به روش آموزش معمول پاسخ نمی دهند، با اسباب بازی درست بازی نمی کنند ، چرخیدن و تاب خوردن را خیلی دوست دارند، احساس درد کمتر یا بیشتر از حد دارند، از خطرات نمی ترسند، پرتحرک یا کم تحرک هستند، نسبت به اطرافیان واکنش عاطفی نشان نمی دهند، به صحبت ها ویا صداها پاسخ نمی دهند بطوریکه بنظر می آید ناشنوا هستند اگر چه حس شنوایی سالم است".
از سوی دیگر 70 درصد کودکان اتیسم ناتوانی هوشی دارند و در برخی از آنان توانایی های خاص وجود دارد.
مشاور برنامه غربال، تشخیص و مداخله در اختلالات طیف اتیسم "درخودماندگی" کشور در این خصوص می گوید: با تشخیص زودهنگام و آموزش والدین و آگاه سازی اجتماعی هزینه های وارد شده به جامعه در زمینه اتیسم کاهش می یابد.
"سیدعلی صمدی"با بیان این که اتیسم در پسران چهار برابر دختران است، اظهار کرد: اتیسم یک نوع تفاوت در برقراری ارتباط با دیگران، میزان، سطح و شدت اجتماعی بودن است و بیماری نیست و با شناخت زودهنگام والدین به شرط این که آموزش های لازم را فراگیرند می توانند این اختلالات را کنترل کنند.
اکنون دو پایگاه ثابت تشخیص اتیسم در شمال کشور در گرگان و لاهیجان و دو پایگاه در جنوب در بوشهر و زاهدان مستقر است که به گفته صمدی استان های همجوار در این پایگاه ها آموزش می بینند.
وی همچنین از پیش بینی اجرای طرح غربالگری بچه های دو تا پنج سال برای تشخیص اتیسم درکل کشور طی سال جاری خبر داده است تا با تشخیص بموقع آن که در دوره طلایی دو تا پنج سال است و آموزش والدین از پیچیدگی این اختلال در دوره های دیگر سنی جلوگیری شود.
601
10/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]