تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 2 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):غيبت كردن در (نابودى) دين مسلمان مؤثرتر از خوره در درون اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832220856




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نبود رونق اقتصادی در کشورهای توسعه یافته یکی از دلایل کاهش قیمت نفت است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک کارشناس اقتصادی: نبود رونق اقتصادی در کشورهای توسعه یافته یکی از دلایل کاهش قیمت نفت است تهران - ایرنا - یک کارشناس مسائل اقتصادی معتقد است: نبود رونق اقتصادی در کشورهای توسعه یافته از جمله چین که در سال های گذشته رشد اقتصادی بالایی نداشته یکی از دلایل کاهش قیمت نفت است.


ابراهیم رزاقی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا در خصوص دیگر دلایل موثر در کاهش قیمت نفت، افزود: بی حسی اوپک در کاهش سقف تولید و تضاد کشورهای غربی با روسیه بر سر مسائل اوکراین نیز از دیگر عوامل کاهش قیمت نفت در بازار جهانی است.
وی با بیان آنکه با کاهش قیمت نفت، کشورهایی که اقتصادشان وابسته به درآمدهای نفتی است، آسیب خواهند دید، اظهار داشت: کشورهای توسعه یافته به طور معمول در چنین شرایطی(قیمت پایین) نفت را ذخیره می کنند و زمانی که قیمت نفت به کف رسید، ذخایر خود را پر می کنند.
به گفته این کارشناس اقتصادی، جهان کنونی به نفت وابسته است و تولید همه کالاها به نوعی وابسته به این ماده می باشد.
وی در خصوص تولید نفت از سوی کشورهای توسعه یافته، گفت: هم اکنون امریکا نیمی از مصرف خود را تولید می کند، کشورهای اروپایی فاقد نفت هستند و کشورهایی نظیر چین، نفت اندکی دارند اما مصرف کننده بالایی می باشند.
رزاقی ادامه داد: متاسفانه کشورهای تولیدکننده نفت وابسته ترین کشورها به کالاهای دیگر کشورها هستند زیرا این دسته از کشورها فقط نفت تولید و با درآمد حاصل از آن کالاهای مورد نیاز خود را وارد می کنند.
وی در خصوص کشورهای تولیدکننده نفت(نظیر کشورهای عربی)، گفت: در این کشورها تولیدات صنعتی شکل نمی گیرد و حاکمان بر آنها به گونه ای هستند که سرسپرده قدرت های خارجی می باشند.
وی با اشاره به دوره جنگ هشت ساله در ایران، افزود: قیمت نفت در آن دوره هفت تا هشت دلار بود زیرا این محصول در آن دوره اهرمی برای فشار علیه ایران بود.
وی توضیح داد: متاسفانه در 25 سال گذشته اقتصاد خود را از وابستگی به نفت رها نکردیم به طوری که وقتی قیمت نفت پایین می آید و درآمد کشور تحت تاثیر قرار می گیرد، کاری نمی توانیم بکنیم. زمانی که قیمت نفت بالا بود می توانستیم سرمایه گذاری و خود را از وابستگی به نفت رها کنیم.
رزاقی اظهار داشت: هم اکنون قیمت یک گالن نفت 60 سنت و این در حالی است که یک بشکه نفت که 160لیتر حجم دارد هم اکنون حدود 70 دلار بفروش می رسد لذا قیمت نفت کمتر از آب و یا نوشابه است.
وی معتقد است: با نفت مفت نه تنها محیط زیست آسیب می بیند بلکه شرایط برای سرسپردگی کشورهای تولیدکننده نفت نیز افزایش می یابد.
این اقتصاددان در خصوص وابستگی به درآمدهای نفتی، گفت: وابستگی به نفت ما را دچار شکنندگی می کند چرا که بودجه کشور باید 60 تا 70 درصد به درآمدهای نفتی وابسته باشد.
رزاقی اظهار داشت: هم اکنون واردات وابسته به درآمدهای نفتی است، فضای صنعتی وابسته به واردات است حتی 40 درصد مواد اولیه صنایع غذایی وابسته به نفت است.
وی با این سئوال که چرا در سه دهه گذشته راهکاری برای ضربه پذیری انجام نداده ایم؟ گفت: قانون اساسی بر عدم وابستگی به نفت تاکید دارد و مسئولان بارها در خصوص عدم وابستگی تاکید کرده اند اما در عمل هیچ اتفاقی نیفتاده است.
وی در خصوص موضوع تحریم های اقتصادی ایران از سوی دیگر کشورها، ادامه داد: سه سال است که در معرض تحریم قرار داشتیم، در این سه سال برای رهایی از وابستگی به نفت بخصوص از سال 90 که درآمدهای نفتی خوب داشتیم، چه کردیم. آیا 100 تا 120 میلیارد دلار کالا و انواع خدمات به کشور وارد نکردیم.
وی گفت: می توانستیم بسیاری از کالاها را خود تولید کنیم و در این امر هم دولت می توانست سرمایه گذاری کند که بعد از ایجاد زیرساختها بخش خصوصی را به میدان بیاورد.
رزاقی با انتقاد از توسعه فرهنگ دلالی در کشور، تصریح کرد: متاسفانه در سالهای اخیر فرهنگ دلالی در کشور رشد کرده و منافع ملی فدای سیاستهای نادرست شده است.
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: برای رشد اقتصادی باید وابستگی خود را بتدریج به درآمدهای نفتی کم کنیم زیرا با تداوم این وابستگی همواره اقتصاد کشورمان در معرض آسیب است. جدایی تدریجی از وابستگی به درآمدهای نفتی می تواند تولید و اشتغال را در کشور رونق دهد.
اقتصام(4)9123 **1558


10/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن