محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832463620
شیخ مفید؛ پایه گذار اندیشه ی کلام شیعه
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: به بهانه ی روز بزرگداشت شیخ مفید شیخ مفید؛ پایه گذار اندیشه ی کلام شیعه تهران- ایرنا- نهم آذر روز بزرگداشت اندیشمند بزرگ شیعه، شیخ مفید است، او که با اثرهای ماندگارش همچون مشعلی فروزان هدایتگر راه متکلمان، فقیهان و دیگر دانش پژوهان شد و نام خود را به عنوان پایه گذار اندیشه ی کلام شیعه جاودانه کرد.
تاریخ اسلام همواره سرشار از افتخارات بزرگی است که عالمانی متعهد و اندیشمندانی بزرگ به دست آورده اند. ابوعبدالله محمد ابن نعمان حارثی عکبری مشهور به شیخ مفید، از نوادر علم کلام و فقه و پرچمدار عرصه های علمی، فکری و فرهنگی مسلمانان، از جمله ی این عالمان محسوب می شود.
وی در یازدهم ذی القعده 336 هجری قمری در جیل منطقه یی در 10 فرسنگی بغداد دیده به جهان گشود، او از همان اوان کودکی به همراه پدر راهی بغداد شد و از محضر بیش از 70 تن از بزرگان علمی بهره برد.
این عالم برجسته، علوم زمان خود را نزد استادانی چون مظفر بن محمد، ابویاسر، ابن جنید اسکافی، حسین بن علی بصری و علی بن عیسی رمانی، جعفربن محمد بن قولویه، محمد بن عمران مرزبانی،ابن حمزه طبری، این داود قمی، صفوان و شیخ صدوق فراگرفت.
هوش و ذکاوت سرشار وی سبب شد تا او به همه ی علوم و فنون رایج زمان خویش، مسلط شود و در علم کلام و مناظره مهارتی بسیار کسب کند، چنانکه پس از چند سال او را «بزرگ متکلم شیعه» نامیدند.
وی در دوره یی زندگی می کرد که شهر بغداد نماد علم و تمدّن اسلامی بود و مکتب های مختلفی در آنجا حضور داشتند که هر کدام برای اثبات حقانیت خود تلاش بسیاری می کردند اما شیخ مفید در این شرایط با تکیه بر هوش و ذکاوت بسیار خود و معارف شیعه علاوه بر این که بر مکتب های دیگر غلبه کرد، از طرف خلیفه ی آن زمان، کرسی درسی را که مختص به علمای طراز اول بغداد بود، به خود اختصاص داد و چنان موقعیتی پیدا کرد که سلاطین دیلمی به حضورش می رسیدند.
این اندیشمند برجسته با دانش فراوان خود پای به میدان نبرد علمی و فرهنگی گذاشت و با بهره بردن از مبانی علم کلام و اصول فقه، راهی هموار و روشن را در بحث و استدلال به روی شیعیان باز کرد.
وی با پشتکار فراوان مجلس های درس بسیاری را برای دوستداران علم فقه و کلام تشکیل داد و توانست گروه بی شماری از دانشمندان مذاهب مختلف را آموزش دهد.
وی با قلم روان و دلپذیر خویش فلسفه غیبت امام زمان (ع) را به زیبایی توضیح داد و زندگی نامه ی ائمه معصومین(ع) را در کتاب های گوناگون نوشت. از این فقیه عالم بیش از 200 اثر برجای مانده که از آن جمله می توان به الکلام فی دلائل القرآن، وجوه اعجاز القرآن، النصرة فی فضل القرآن و البیان فی تـالـیف القرآن در زمینه ی علوم قرآنی و آثار اوائل الـمقالات، نقض فضیله المعتزله، الافصاح الایضاح و الارکان درباره ی عـلـم کـلام و عـقـائد اشاره کرد.
اثرهای ارزشمند شیخ مفید نشان دهنده ی اخلاص وی در نوشتار، آگاهی از دین ها و مذهب های گوناگون، توجه و تاکید بر فلسفه سیاسی در اسلام، شناخت مقتضیات زمان، مختصر گویی و روان نویسی است.
شیخ مفید را می توان پایه گذار فقه مقارن دانست، فقهی که میان نظرهای فقهی شیعه و سنی مقایسه ی عالمانه انجام می دهد.
در کتاب های بسیاری از جایگاه و موقعیت بالای شیخ مفید و ارتباط ویژه ی وی با امام زمان(عج) سخن گفته شده، به گونه ای که او مورد اعتماد خاص حضرت ولی عصر(عج) بوده و نامههایی از جانب امام (عج) برای شیخ فرستاده شده است تا جایی که نام وی در صحیفههای سبز مهدوی(عج) از جانب حضرت ولی عصر، برادر گرامی و استوار خوانده شده بود.
این ویژگی های بارز سبب شد تا دانشمندان بسیاری زبان به تمجید وی بگشایند، چنانکه دانشمندان اهل تسنن ابن ندیم، ابن جوزی، ابن حجر عسقلانی و... او را پاسدار علم، فروتن، دارای جایگاهی والا و صاحب نظر در فقه و کلام و روایت دانسته و ریاست امامیه را به او نسبت داده اند.
جایگاه بالای شیخ در میان دیگر اندیشمندان، او را بنیانگذار سلسله جنبان نهضت فکری و رنسانس علمی در قرن چهارم کرد و لقب «مفید» را به این عالم فقیه نسبت داد.
سرانجام شیخ مفید این رادمرد علم و عمل و اسوه ی تقوا و فضیلت در سوم رمضان ۴۱۳ هجری قمری در ۷۷ سالگی دیده از جهان فرو بست و در کاظمین عراق به خاک سپرده شد. گرچه این عالم فرزانه از دنیای فانی رخت بربست اما پس از قرن های متمادی هنوز هم کلام وی بر بلندای تاریخ پدیدار است، چنانکه به مناسبت هزارمین سالگرد این دانشمند فرهیخته کنگره ای جهانی در بیست و هشتم فروردین 1372 هجری خورشیدی در قم برپا و تمامی اثرهای ارزنده ی وی تجدید چاپ و نام و یاد او بر زبان ها جاری شد.
پژوهشگر گروه اطلاع رسانی ایرنا به مناسبت روز بزرگداشت شیخ مفید با محمد جاودان عضو هیات علمی دانشکده ادیان و مذاهب اسلامی و معاون پژوهشی این دانشکده به گفت و گو پرداخته است.
محمد جاودان با بیان اینکه شیخ مفید یکی از مهم ترین علمای شیعه در طول تاریخ حیات تشیع بوده، عنوان کرد: وی در عصری زندگی می کرد که فضا برای شیعه باز و برای بالیدن، تفکر کردن، فعالیت و نشاط علمی فراهم شد. شیخ مفید در دوره یی به دنیا آمد که آل بویه در بغداد مستقر بود و در این زمان به دلیل فضای باز فکری حکومت شیعه دوام فراوانی یافت.
عضو هیات علمی دانشکده ادیان و مذاهب اسلامی شیخ مفید را باهوش، زیرک و با نبوغ دانسته که شخصیتی پرکار بوده و بیشتر وقت خود را صرف تفکر، تامل و نوشتن سپری می کرد و بسیار فرد حاضر جواب و قوی در مناظره ها و مجادله های علمی بوده است.
شیخ مفید مناظره های بسیاری داشته که تعداد زیادی از آن ها ثبت شده اند. وی در حضور ارباب ادیان و مذهب های مختلف اسلامی و غیر اسلامی به مناظره می پرداخت و با قدرت تمام وارد بحث علمی می شد.
محمد جاودان شیخ مفید را سرآمد چند رشته ی علمی دانست و بیان کرد: وی فقیهی توانمند و متکلمی بسیار برجسته به شمار می رود. در کنار این صفات، تاریخ نگاری بزرگ بوده که در زمینه ی تاریخ، اثرهای معروفی دارد که کتاب «الارشاد» او نسبت به آراء و دیدگاه های مذهب های کلامی و فرقه های مختلف تسلط داشته است. شیخ مفید در کتاب بسیار مشهور خود به نام «اوائل المقالات» چالش آراء و عقاید اسلامی را به صورت تطبیقی نگاشته است. وی در قرن چهارم کتابی با همین رویکرد نوشت که دیدگاه خودش را به عنوان یک مجتهد صاحب نظر در مسایل اعتقادی، دیدگاه شیعه امامی و معتزله بیان کرد.
این عضو هیات علمی دانشکده ادیان و مذاهب اسلامی تسلط شیخ مفید بر مذهب های اسلامی را نشان از تسلط وی در این زمینه عنوان کرد و ادامه داد: «محمد بن احمد مشهور به ذهبی» عالم و مورخ سنی به فضل، متانت، بزرگی و برجستگی شیخ مفید اعتراف کرد و این ویژگی های وی سبب شد تا در بغداد شهری که تمام جریان های فکری و اسلامی حضور داشتند، شیعه جایگاه ویژه یی پیدا کند و چون شیخ مفید سرآمد دیگر اندیشمندان آن دوره شود و اندیشه های او در کانون موضوع های فکری و مجادله های کلامی استفاده شود.
معاون پژوهشی دانشکده ادیان و مذاهب اسلامی شخصیت شیخ مفید را آنقدر مهم ارزیابی کرد که حاکمانی چون عضدالدوله دیلمی که حاکم آل بویه بود، به دیدار وی رفت.
رویکرد شیخ مفید در مجموعه ی اندیشه هایش عقل گرایانه محسوب می شود، وی در قرن چهارم که اوج تمدن اسلامی و شکوفایی علوم اسلامی بود، با رویکرد عقلایی توانست جریان فکری شیعه را با قدرتی کامل وارد جامعه کند. شیخ مفید تلاش کرد از نظر عقلی آموزه های دینی را در عرصه های مختلف فقه و اصول کلام و تاریخ، تفسیر و رشته های دیگر به خوبی تبیین و از آن دفاع کند.
محمد جاودان آثار شیخ مفید را بیش از 200 اثر دانست و بیان کرد: شیخ طوسی که یکی از شاگردان وی به شمار می رود، بیش از 150 اثر را از وی نام برده و نجاشی شاگرد دیگر او 170 اثر را به او نسبت داده است. بسیاری از این آثار کوتاه و تنها در حد یک مقاله بوده، یک سری از آثار شیخ مفید پر حجم بوده که کتاب الجمل و الارشاد وی شامل آن می شود اما اوائل المقالات کتاب کم حجمی است. یکی از ویژگی های قلمی شیخ مفید این بود که خیلی گزیده می نوشت. وی محققی برجسته، گزیده گو، مختصر نویس محسوب می شود و یکی از دلیل های اینکه آثارش متعدد شده این است که خیلی مفصل نویس نیست.
این عضو هیات علمی دانشکده ادیان و مذهب های اسلامی درباره ی ارتباط ویژه ی شیخ مفید با امام زمان(عج) تاکید کرد و گفت: امام زمان در طول زندگی وی نامه هایی با نام «توقیعات» برای شیخ مفید می فرستاد که این لقب شیخ مفید از نامه های امام زمان با عنوان «الاخ السدید الشیخ المفید» به وی نسبت داده شده البته یک روایت دیگر وجود دارد که او در همان دوره ی جوانی که به علم آموزی می پرداخت، از طرف استادش به دلیل تیزهوشی و نبوغی که داشت، لقب مفید را از آن خود کرد.
معاون پژوهشی دانشکده ادیان و مذاهب اسلامی شیخ مفید را شخصیت فوق العاده ای عنوان کرد و گفت: شاگردهای وی چون شیخ طوسی، نجاشی و... هرکدام یک عالم دینی بودند اما هیچ کدام تا وقتی که شیخ مفید در قید حیات بود، از مرتبه ی وی بالاتر نرفتند، وی در این دوره به رییس الروسای شیعه مشهور شد.
شیخ مفید کتاب اوائل المقالات را به صورت یک کلام مقارن یعنی کلام تطبیقی در جهان اسلام نوشته است. در دوره ی شیخ مفید، بغداد بزرگ ترین مرکز علمی بشر بوده و همه ی مذهب های اسلامی حضور داشتند، بنابراین این شهر مکانی برای تطبیق و مقایسه میان اندیشه ها و آراء بود. وی در ادامه ی کتاب اوائل المقالات مطلبی درباره ی علم کلام نوشت که در زمینه ی فقه میان اندیشه های فقهی شیعه و مذهب های دیگر اسلامی به مقارنه، تطبیق و مقایسه پرداخت.
این عضو هیات علمی دانشکده ادیان و مذهب های اسلامی شخصیت شیخ مفید را از نظر خانوادگی به یعربن قحطان از روسای و قبایل اصیل عرب نسبت داد و گفت: شیخ مفید با وجود چنین خانواده ای وارد علم آموزی می شود و از محضر بزرگانی چون ابن قولوی و شیخ صدوق بهره می برد و می تواند در رشته های مختلف علمی تخصص پیدا کند و در دوره ی جوانی چنان شهرت و جایگاهی می یابد که همه با احترام و بزرگی با او برخورد می کنند و در 34 سالگی شهرت فراوانی به دست می آورد. او اهل تقوا و زهد بود. هنگامی که او از دنیا رفت 80 هزار تن در تشییع پیکر وی شرکت کردند که تعداد بسیار زیادی است که در بغداد آن روز چنان جمعیت بزرگی حضور داشتند که بسیاری از آن ها علمای فرهیخته ی مذاهب دیگر بودند و بر پیکر وی نماز خواندند و در کاظمین او را به خاک سپردند.
معاون پژوهشی دانشکده ادیان و مذاهب اسلامی در پایان سخنانش افزود: تاثیر فراوانی که شیخ مفید برتفکر شیعه داشت نکته ی مهمی است که در واقع در صدر قرار گرفته و بیانگر این موضوع است که او موسس حوزه ی کلام به خصوص کلام شیعه به شمار می رود. این چنین می توان گفت که او پایه گذار اندیشه ی کلام شیعه محسوب می شود و اندیشه های وی در تاریخ کلام شیعه باقی مانده و این نشان از جایگاه، شخصیت و محوریت فکری بزرگ ترین عالم جهان اسلام در قرن چهارم هجری قمری دارد.
از:فاطمه مهدوی
گروه اطلاع رسانی
پژوهشم**9128**9131
09/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 219]
صفحات پیشنهادی
گزارش فارس از زندگانی آیتالله شیخ عیسی قاسم رهبر قیام مردم بحرین کیست؟/ کسی که رهبر انقلاب او را «ستاره آسمان
گزارش فارس از زندگانی آیتالله شیخ عیسی قاسمرهبر قیام مردم بحرین کیست کسی که رهبر انقلاب او را ستاره آسمان شیعه میدانندرهبر انقلاب عالمی را ستاره آسمان شیعه می خوانند که حضورش در بحرین تنها پناه مردم بی دفاعی است که هر روز مورد هجوم نظامیان آل خلیفه و آل سعود قرار می گیرندشریعتی: فرهادی از پایهگذاران مدیریت آموزش عالی در کشور است
سهشنبه ۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱ ۰۱ یک فعال سیاسی اصلاح طلب گفت آقای فرهادی از پایهگذاران مدیریت آموزش عالی در کشور قلمداد میشود سعید شریعتی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در بیان ویژگیهای دکتر فرهادی وزیر پیشنهادی علوم گفت آقای دکتر فرهادی یکی از مدیربسیج، جایگزین خوبی برای مستشاران غربی شد/ امام خمینی پایه گذار رهایی از نیاز متخصصین خارجی -
استاندار مرکزی بسیج جایگزین خوبی برای مستشاران غربی شد امام خمینی پایه گذار رهایی از نیاز متخصصین خارجی اراک- خبرگزاری مهر استاندار استان مرکزی گفت پیروزی انقلاب اسلامی زمینه ای را فراهم کرد تا کشوری که سال ها توسط مستشاران غربی و آمریکایی اداره می شد به وسیله متخصصان داخلیبصیرت اسلامی سلاح تأثیرگذاری در برابر تکفیریها است/ اعتراض به حکم اعدام شیخ نمر -
مولوی عبدالرئوف توانا بصیرت اسلامی سلاح تأثیرگذاری در برابر تکفیریها است اعتراض به حکم اعدام شیخ نمر قم - خبرگزاری مهر رئیس شورای اخوت بلخ با بیان اینکه گروههای تکفیری و تروریستی از سوی غرب حمایتهای مالی میشوند گفت بصیرت اسلامی میتواند در برابر اقدامات تکفیریها سلاح تایادداشت/ علیرضا کریمی مختصات «اختیار محدود» دولت آمریکا در پرتو اندیشههای بنیانگذاران ایالات متحده
یادداشت علیرضا کریمیمختصات اختیار محدود دولت آمریکا در پرتو اندیشههای بنیانگذاران ایالات متحدهقدرت اجرایی در آمریکا وجهه ثابت ندارد و هم با بندهای قانون اساسی و هم با بندهای سیاسی محدود میشود سیستمهای کنترل و توازن قانون اساسی تعیین میکنند که قدرت سیستم فدرال چگونه بین دستغضنفرآبادی در گفتوگو با فارس: حمله به منزل شیخ عیسی قاسم پایههای حکومت آلخلیفه را متزلزل کرد
غضنفرآبادی در گفتوگو با فارس حمله به منزل شیخ عیسی قاسم پایههای حکومت آلخلیفه را متزلزل کردعضو فراکسیون روحانیت مجلس گفت حمله به منزل شیخ عیسی قاسم پایههای حکومت آل خلیفه را متزلزل کرد و حکومت بحرین با این کار بیش از پیش مقبولیت خود را در میان مردم این کشور از دست خواهد دادنقش فیاض لاهیجی در فلسفی شدن کلام شیعه
نقش فیاض لاهیجی در فلسفی شدن کلام شیعهعبدالرزاق لاهیجی م 1072 یکی از بزرگترین فیلسوف ـ متکلمان تاریخ کلام اسلامی بود که درصدد برآمد با نگارش عالمانه و محققانه آثار کلامی به دفاع از عقاید تشیع و تقویت ایمان دینی مردم بپردازد بخش دوم و پایانی نقش فیاض لاهیجی در فلسفی شدن علمبرگزاری لیگ جهانی می تواند ایران را در کانون توجهات قرار دهد خادم: قدرتهای کشتی جهان دوست ندارند اثرگذار باشی
برگزاری لیگ جهانی می تواند ایران را در کانون توجهات قرار دهدخادم قدرتهای کشتی جهان دوست ندارند اثرگذار باشیم امیدوارم ایران پایهگذار خوبی برای لیگ جهانی باشدرئیس فدراسیون کشتی گفت خیلی از رقبای ما تمایل ندارند که ایران اثرگذاری بیشتری در کشتی جهان داشته باشد اما این شروع خیجایگاه قانونگذاری و شورا در فقه سیاسی شیعه بررسی میشود
جایگاه قانونگذاری و شورا در فقه سیاسی شیعه بررسی میشودبه مناسبت روز مجلس شورای اسلامی به همت مرکز فرهنگ و سیاست سازمان جهاد دانشگاهی تهران نشست علمی جایگاه قانونگذاری و شورا در فقه سیاسی شیعه برگزار میشود به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به مناسبت روز مجلس شورای اسلامیبا زیر عنوان کلیات امامت کتاب «معارف کلامی شیعه» منتشر شد
با زیر عنوان کلیات امامتکتاب معارف کلامی شیعه منتشر شدمدیر انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب از چاپ کتاب معارف کلامی شیعه با زیر عنوان کلیات امامت خبر داد محمد روحانی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در قم با اشاره به کتاب معارف کلامی شیعه با زیر عنوان کلیات امامت اظهار کرد این کتمعاون طرح و برنامه ناجا: شهدا پایهگذار امنیت و آرامش جامعه هستند
معاون طرح و برنامه ناجا شهدا پایهگذار امنیت و آرامش جامعه هستندمعاون طرح و برنامه ناجا گفت شهدا پایهگذار امنیت و آرامش جامعه و ضامن استقلال و آزادی نظام اسلامی هستند به گزارش خبرگزاری فارس از لاهیجان اصغر محبی عصر امروز در دیدار با خانواده شهید عارف یعقوبی در این شهرستان پزیباکلام: بگذارید به مردم بگوییم در آن ۸ سال چه بلایی سر مملکت آمد
زیباکلام بگذارید به مردم بگوییم در آن ۸ سال چه بلایی سر مملکت آمد طرفداران آقای احمدی نژاد همچون آقای بذرپاش و دوستان ایشان در جبهه پایداری باید به ملت ایران توضیح بدهند در هشت سالی که قدرت را در اختیار داشتند چه اقدامی برای بازکردن گره هسته ای از دست و پای کشور انجام داده اندنظام جمهوری اسلامی بر اساس اصل خدمت به مردم پایه گذاری شد
فرماندار میانه نظام جمهوری اسلامی بر اساس اصل خدمت به مردم پایه گذاری شد تبریز - ایرنا - فرماندار ویژه شهرستان میانه با تاکید بر دستگیری مستمر مردم از سوی مسوولان گفت نظام جمهوری اسلامی ایران بر اساس اصل خدمت به مردم پایه گذاری شده است اسماعیل حیدری آزاد روز چهارشنبه در جلسه شجایگاه قانونگذاری و شورا در فقه سیاسی شیعه بررسی میشود -
به مناسبت روز مجلس شورای اسلامی جایگاه قانونگذاری و شورا در فقه سیاسی شیعه بررسی میشود شناسهی خبر 2431619 تاریخ مخابره شنبه ۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۱ دین و اندیشه > همایش ها و میزگردها نشست علمی جایگاه قانونگذاری و شورا در فقه سیاسی شیعه در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه ته48 تفاهم و قرارداد سرمایه گذاری در همدان منعقد شد
48 تفاهم و قرارداد سرمایه گذاری در همدان منعقد شد همدان - ایرنا- سرپرست معاونت برنامه ریزی استانداری همدان گفت در روز نخست همایش بین المللی فرصت های سرمایه گذاری همدان 48 فقره تفاهم نامه و قرارداد با سرمایه گذاران در بخش های مختلف منعقد شد خسرو سامری روز پنجشنبه در حاشیه دومینماینده مجلس: همایش بین المللی سرمایه گذاری همدان الگوی ملی شود
نماینده مجلس همایش بین المللی سرمایه گذاری همدان الگوی ملی شود همدان- ایرنا- نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس شورای اسلامی گفت همایش بین المللی سرمایه گذاری همدان باید به عنوان الگوی ملی در تمامی استان ها اجرایی شود ابراهیم کارخانه ای روز پنجشنبه در حاشیه همایش بین المللیواگذاری غرفه ها در سازمان میادین بر اساس مقررات و مصوبات قانونی انجام می شود
پنجشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۴ مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار شهرداری تهران تاکید کرد واگذاری غرفه ها در سازمان میادین بر اساس مقررات و مصوبات قانونی انجام می شود به گزارش سرویس شهری خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا سید احمد صفوی مدیرعامل سازمان میادین میوه و تره بار شهرد-
اجتماع و خانواده
پربازدیدترینها