واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: توضیح سازمان استاندارد درباره برنج مصنوعی، آب معدنی و روغن پالم
نیره پیروزبخت، رئیس سازمان ملی استاندارد توضیحات کاملی درباره نگرانیهای مصرف کنندگان از استاندارد محصولات خوراکی و غیر خوراکی و کیفیت خدمات ارائه کرد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، خبرگزاری ایسنا بخش هایی از سخنان پیروز بخت را منتشر کرده است که با هم می خوانیم:
- اگر روشهای تولید خمیر مرغ اصلاح شود، امکان استفاده آن در فرآوردههای گوشتی خواهد بود، اما اکنون استفاده از خمیرمرغ با ماهیت کنونی ممنوع است،زیرا خمیر مرغ ویژگیهای خاصی دارد که اگر تغییری نکند، استفاده از آن در فرآوردههای گوشتی مجاز نیست.
- اگر وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی و سازمان استاندارد به تفاهمی برسند که روشهای تولید خمیر مرغ اصلاح شود، امکان ساماندهی در استفاده از فرآوردههای گوشتی خواهد بود؛ اما اکنون خمیر مرغ با ماهیت کنونی که سازمان ملی استاندارد آن را شناسایی کرده، مجاز به استفاده در فرآوردههای گوشتی نیست.
- نکته قابل توجه این است که برخلاف نظر وزارت بهداشت از سه سال پیش سازمان ملی استاندارد اعلام کرده بود که استفاده از خمیر مرغ در فرآوردههای گوشتی به طور کلی ممنوع است.
- پس از مذاکرات و بررسی ها استفاده از خمیرمرغ در سوسیس و کالباس و فرآوردههای گوشتی به طور کامل ممنوع اعلام شده و فعالیت چندین واحد تولیدی متوقف شد که از جمله آن یک واحد در قم را میتوان مثال زد و این مطلب که گفته میشود در کالاهایی که دارای نشان استاندارد هستند خمیر مایه یافت میشود می توان اعلام کرد که این موضوع از سمت ما کاملا منتفی است.
- درباره روغن پالم طبق آخرین اعلام، از اول مهر، لبنیات پالم دار از سراسر کشور جمع آوری شد و این قول را به مردم میدهیم که هیچ نگرانی درباره لبنیات نداشته باشند.
- سازمان ملی استاندارد پیگیریهای خوبی در این راستا کرده است؛ به طوری که در سه ماه اخیر ۳۰۰ نمونه از بازار، ارزیابی شد.
- به طور کلی میتوان این اطمینان را به مردم داد که از مصرف لبنیات هیچ نگرانی نداشته باشند، زیرا سازمان استاندارد همه هوش و حواس خود را معطوف این موضوع کرده است.
- از سوی دیگر طبق پیگیریهای سازمان ملی استاندارد، استفاده از روغن پالم در خمیر خامهای نیز ممنوع شده است. مواردی که درباره استاندارد اجباری در نظر گرفته شده است از سوی سازمان ملی استاندارد به طور جدی پیگیری میشود و هیچ نگرانی در این باره نباید وجود داشته باشد.
- استاندارد آب معدنی به دلیل این که اجباری شده است، سازمان ملی استاندارد نظارت ویژهای بر آن دارد. وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو نیز نظارت خوبی در این باره دارد و به طور کلی نظارت دو جانبه روی آب معدنی است که مورد تائید است و هیچ نگرانی در این باره وجود ندارد.
- از آنجا که در استاندارد، هیچ درجه بندی بالاتر و پایین تری وجود ندارد، نمیتوان برای آن ایرادی گرفت،زیرااستاندارد همان استاندارد است و این مساله که کالایی بالاتر باشد، منوط به کیفیت و استاندارد آن است که آب از جمله آن است و اگر مواد مضر نداشته باشد و ویژگیهای لازم را داشته باشد، استاندارد است.
- درباره تولید برنجهای صنعتی و عسل صنعتی در کشور میتوان گفت که تاکنون طبق بررسیها هیچ برنج صنعتی در ایران تولید نشده است و درباره عسل نیز مسئولیت نظارت آن بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است و سازمان ملی استاندارد نقش و اطلاعی ندارد.
- از آنجا که برنج در سه نهاد دولتی وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت و سازمان استاندارد کنترل می شود، میتوان اطمینان در مصرف برنج را به مردم داد.
شنبه ۸ آذر ۱۳۹۳ - ۲۳:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]