تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نشانه منافق اين است كه بدى اش ناراحتش نمى كند و خوبى اش او را خوشحال نمى سازد. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827567969




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

راز درمان جوش‌های سرسیاه برملا شد


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی:
راز درمان جوش‌های سرسیاه برملا شد
آکنه بخشی از دردسر‌های دوران نوجوانی است که گاهی ادامه‌دار می‌شود و خلاصی از آن غیرممکن. طبق آمار، 20 درصد افراد بعد از 25 سالگی دچار جوش می‌شوند و این ضایعات ریز جلدی ممکن است بر اعتماد به‌ نفسشان تأثیرگذار باشد.



  پیامبر (ص) فرمودند: هر جوانى که در آغاز جوانى زن بگیرد ، شیطان وى بانگ بر آورد : اى واى ! دین خود را از دستبرد من محفوظ داشت .   به گزارش سرویس خانواده جام نیوز، 20 درصد افراد دچار آکنه هرگز به پزشک مراجعه نمی‌کنند و دست به خود‌درمانی می‌زنند. خارج کردن چربی از جوش‌های سرسیاه یا مصرف خودسرانه راکوتان از همین خود‌درمانی‌هاست.
دراین مطلب با دکتر زهره تهرانچی، متخصص پوست و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره دلایل بروز آکنه و جوش‌های سرسیاه و روش‌های درمان آنها پرسیده‌ایم.   چرا دچار جوش سرسیاه می‌شویم؟
جوش‌های سرسیاه یا کمودون یکی از تظاهرات آکنه است که بیشتر در صورت دیده می‌شود. علت پیدایش این کمودون با علل پیدایش آکنه متفاوت نیست. البته برخلاف آکنه که منشأ هورمونی دارد، جوش‌های سرسیاه به‌دلیل ترشح زیاد چربی زیر پوست بروز می‌کند و دلیل سیاهی سر آن، اکسیدشدن چربی در معرض هواست. آکنه به دلایل مختلفی بروز می‌کند؛ ترشح سبوم از غدد پیلو سباسه، ترشح آندروژن‌ها و هورمون تستوسترون، استرس، دستکاری زیاد پوست، مصرف زیاد کربوهیدرات‌ها، بسته‌شدن منافذ پوست و زمینه ژنتیکی مثبت. نوعی عامل باکتریایی هم روی پوست وجود دارد که بی‌آزار است ولی وقتی شرایط مساعد ایجاد می‌شود، می‌تواند بیماری‌زا شود و آکنه ایجاد کند. شاید مهم‌ترین علت از بین این علل، پرکاری غدد سباسه و ترشح زیاد چربی باشد. غدد سباسه کنار ریشه موها قرار گرفته‌اند و در حالت عادی وظیفه محافظت از پوست را دارند اما فعالیت بیش از حد آنها، باعث بسته شدن منافذ پوست می‌شود و تجمع چربی زیر پوست، فضایی مناسب برای رشد باکتری‌ها به وجود می‌آورد. تجمع باکتری‌ها در این ناحیه، التهاب و بروز کیست‌های ریز زیر پوستی را در پی دارد.   برای رفع این جوش‌ها درمان‌های زیادی پیشنهاد می‌شود. کدام‌یک بهتر است؟
درمان‌ها شامل تجویز داروهایی است که با پوسته‌ریزی باعث باز شدن منافذ و راه پیدا کردن سبوم به خارج می‌شود. مصرف داروهای ضدباکتریایی و آنتی‌بیوتیک‌ها یا مصرف صابون‌ها و داروهای حاوی پراکسید بنزول و ایزوترتینویین موضعی توصیه می‌شود اما باید با تجویز پزشک باشد زیرا مصرف نامرتب آن بی‌تاثیر است و گاهی عامل بروز حساسیت می‌شود. پزشک ممکن است آنتی‌بیوتیک خوراکی هم تجویز کند که حداکثر 6 هفته باید مصرف می‌شود. درمان‌های هورمونی با استروژن و پروژسترون نیز می‌تواند تاثیر تستوسترون را که باعث بروز آکنه می‌شود، خنثی کند. در نهایت ترکیب‌های ایزوترتینویین تجویز می‌شود که قرص آن با نام راکوتان معروف است و فقط باید به صلاحدید متخصص پوست در انواع مقاوم به درمان و سخت و مخصوصا برای خانم‌ها کاملا با احتیاط مصرف شود. این دارو بعد از مصرف وارد خون می‌شود و به غدد چربی می‌رسد و جلوی ترشح چربی را می‌گیرد در نتیجه پوست خشک می‌شود و آکنه فروکش می‌کند.   این دارو چه عوارضی دارد؟
خانم‌هایی که این دارو را مصرف می‌کنند باید از بارداری پیشگیری کنند و هر ماه تست بارداری دهند زیرا در صورتی كه خانمی باردار شده باشد، این دارو باعث بروز نقص‌های جنینی می‌شود. ضمنا برای خشکی پوست و مو که عارضه این دارو است، متخصص پوست باید درمانی جدا تجویز کند و نمی‌شود بدون تجویز مصرفش کرد.   خیلی‌ها جوش‌های سرسیاه را با ناخن تخلیه می‌كنند. آیا این كار درست است؟
فشار دادن کمودون به تخلیه و بهبود آن کمک می‌کند اما بهتر است این کار را انجام ندهید زیرا احتمال دارد قارچ‌ها و باکتری‌های موجود روی دستان شما از منافذ باز، زیرپوست نفوذ کنند و باعث عفونت شوند. عفونت کیست ایجاد می‌کند و باعث می‌شود جای جوش باقی بماند. می‌توانید صورتتان را چند لحظه‌ای روی بخار آب گرم بگیرید و بعد با دستمال آن را تمیز کنید. اگر برای خارج کردن محتویات کمودون‌ها اصرار دارید، می‌توانید به متخصص مراجعه کنید تا با سوزن‌های ریز و مخصوص این کار را انجام دهد.   چسب‌های رفع جوش سرسیاه موثرند؟
در بازار برای رفع آکنه و جوش‌های سرسیاه محصولات فراوانی هم از ژل و صابون و چسب وجود دارد اما نمی‌توان تا ترکیب‌های آنها شناسایی‌نشده در مورد تاثیرگذاری آنها نظر داد. بیشتر کرم‌ها، ژل‌ها و لوسیون‌هایی که وجود دارند حاوی ویتامین A و پراکسید بنزول هستند، باعث کاهش ترشح سبوم می‌شوند و نقش ضدالتهاب موضعی دارند.   خبر نو / 2020



۰۸/۰۹/۱۳۹۳ - ۲۱:۱۵




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن