واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ساخت و سازهای بی رویه نظام مهندسی ساختمان مازندران را بلعیده است ساری-ایرنا- رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مازندران با بیان اینکه هر کسی در ساخت ساز ها در استان بیشتر تخلف کند در ماده 100شهرداری کمتر جریمه می شود، گفت: ساخت و سازهای بی رویه و بدون مجوز نظام مهندسی ساختمان مازندران را بلعیده است.
به گزارش ایرنا، " تورج نائیج پور " شامگاه شنبه در جلسه شورای اشتغال مازندران افزود: درحالی که در تمام دنیا هزینه مهندسی ساختمان سرمایه گذاری محسوب می شود و درواقع حفاظت از منابع ملی است ،اما در مازندران هر کسی بیشتر تخلف کند در ماده صد کمتر جریمه می شود.
وی با اشاره به اینکه سالانه بیش از هشت میلیون متر مربع مجوز ساخت از سوی نظام مهندسی ساختمان صادر می شود، اظهار داشت: این درحالی است که چندین برابر بیشتر از این آمار در خارج از محدوده شهری ساخت و ساز می شود.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران با بیان اینکه شهر ساری از سال 90 تاکنون از 300هکتار به یک هزار و 200هکتار افزایش یافته است، ادامه داد: تمامی ساختمان های حاشیه شهر مرکز استان مازندران با پرداخت جریمه در قالب ماده صد به شهرداری و بدون دخالت نظام مهندسی ساختمان ساخته شده است.
نائیج پور با بیان اینکه نظام مهندسی ساختمان می تواند در ایجاد اشتغال فارغ التحصیلان بیکار نقش آفرینی کند، گفت: از آنجاییکه بخشی از سهم مجوز و پروانه ساخت به مهندسان کارمند دولت داده می شود ، می توان این سهمیه را به مهندسان عضو اما بیکار اختصاص داد.
وی با بیان اینکه بسیاری از مهندسان عضونظام مهندسی ساختمان کارمندان دولت و شهرداری های استان مازندران هستند، بیان داشت: می توان با کم کردن سهمیه مجوز پروانه ساخت این افراد که ماهانه حقوق دریافت می کنند و وقت کمتری برای نظارت و تعهدات خود نسبت به پروژه دارند، به افراد جدید و بیکار تخصیص داد.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران در بخش دیگری از تولید غیر استاندارد شن و ماسه و تیرچه بلوک در استان انتقاد کرد و گفت: با توجه به اینکه پس از آب شرب , بتون بیشترین مصرف در زندگی انسان دارد، لذا اهمیت تولید شن و ماسه کیفی و استاندارد بسیار حایز اهمیت است.
وی به فعالیت 60واحد شن وماسه مازندران اشاره کرد و بیان داشت: فقط یک واحد دارای پروانه استاندارد است.
نائیج پور از بالا رفتن عمر سازهای مختلفی که در مازندران ساخته می شود به عنوان حفاظت از منابع ملی یاد کرد و گفت: در حال حاضر با رایزنی های مختلفی که صورت گرفت، مقرر شد تا آزمایشگاه بتون در پروژه های سرمایه ای ایجاد شود.
وی به مقوله ایمنی و بهداشت کارگاه ساختمان سازی در مازندران اشاره کرد و ادامه داد: درسه سال گذشته 40 نفر کارگر ساختمانی جانشان را از دست دادند که اجرای صحیح طرح ایمنی و بهداشت کارگاه عامل بازدارنده ای خواهد بود.
وی بر لزوم آموزش دراین خصوص تاکید کرد و گفت :وضعیت دفع فاضلاب خانگی در ساخت سازهای که بدون نظارت سازمان نظام مهندسی ساختمان ساخته می شود بسیار نامناسب و سامانه سیپتینگ آن به درستی عمل نمی کند و بیشتر حالت صوری دارد.
وی بر لزوم سامانه جمع آوری فاضلاب شهری در استان مازندران تاکید کرد و گفت: در حال حاضر 45هزار کارگر ساختمان ماهر دارای کارت فنی و حرفه ای در مازندران فعال هستد.
نائیج پور روند افزایش تعداد مهندسان ساختمان به نسبت کاردانان این حوزه را مخالف با استانداردهای سازمان نظام مهندسی دانست و گفت: به ازای هر 20 مهندس پنج کاردان باید باشد اما در کشور به ازای هر 20 مهندس حتی یک کاردان نیز وجود ندارد.
وی تعداد اعضای سازمان نظام مهندسی ساختمان مازندران را 25هزار و 722نفر اعلام کرد.ک/2
2585/506
08/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]