تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 9 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):زكاتِ رفاه، نيكى با همسايگان و صله رحم است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802688679




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بی بی سی: مردم عربستان سعودی پس از اتمام نفت چه می‌کنند؟


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


بازار نفت؛
بی بی سی: مردم عربستان سعودی پس از اتمام نفت چه می‌کنند؟
پس از پایان ذخایر نفت عربستان سعودی و کویت چه بر سر مردم آن کشورها خواهد آمد؟ هشتگی به زبان عربی بیش از یک میلیون بار برای بیان این نگرانی در شبکه‌های اجتماعی استفاده شده است.




به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، سایت بی بی سی در خبری با عنوان" مردم عربستان سعودی پس از اتمام نفت چه می‌کنند؟" نوشت: "چندی پیش (اواسط نوامبر) جریان استفاده از هشتگ عربی با عنوان "شغل شما پس از تمام شدن ذخایر نفت... " ابتدا در عربستان سعودی و سپس در کویت به راه افتاد. شهروندان این دو کشور با استفاده از آن جوک و لطیفه می‌ساختند. اما در کنار شوخی اظهار نظرهای جدی هم در مورد آینده آنها پس از پایان ذخایر بزرگ نفت دو کشور مطرح می‌شد.

برخی از شهروندان سعودی بازگشت به یک زندگی ساده‌تر و احتمالا کار چوپانی را پیش بینی می‌کردند. برخی در مورد آینده کشورشان چندان خوشبین نبودند. به عنوان مثال یکی از کاربران شبکه‌های اجتماعی نوشته بود: "من بیکارم و یک میلیون نفر دیگر هم مثل من بیکارند. وقتی که نفت تمام شود از این که هست چقدر بدتر خواهد شد؟"

در عربستان سعودی با وجود ذخایر عظیم نفت بیکاری یک مشکل قدیمی است.

شاید یکی از دلایل تشدید حس بی اطمینانی به آینده در میان مردم عربستان سعودی، کاهش اخیر بهای جهانی نفت باشد که در ماه‌های اخیر به نازلترین قیمت در چهار سال گذشته سقوط کرده است.

البته این نکته به خودی خود روی میزان تولید و درآمد حاصل از نفت تاثیر نخواهد داشت و حقیقت این است که اگر زمانی ذخایر نفت به طور جدی رو به اتمام باشند بهای این محصول حتما افزایش خواهد یافت.

در سال ۲۰۱۱ موسسه مالی سیتی گروپ در گزارشی هشدار داد که ذخایر نفت عربستان سعودی احتمالا تا سال ۲۰۳۰ به پایان خواهند رسید. بسیاری در خود این کشور معتقدند که عربستان سعودی برای مواجه شدن با این شرایط آمادگی ندارد.

یک شهروند عربستان سعودی در توییت خود نوشت: "می‌ترسم در آینده بگوییم که همه ثروت نفت را برای تجمل و رفاه مصرف کردیم و از آن برای پیشرفت‌های علمی که به نفع ما و نسلهای آینده باشد استفاده نکردیم."

صندوق بین المللی پول اخیرا از دولت عربستان سعودی خواست که کمتر هزینه کند و از ثروت خود به نحو بهتری برای دورانی که ذخایر نفت به پایان می‌رسند بهره برداری کند. طی چند سال اخیر دولت عربستان سعودی بودجه بیشتری را به خدمات و رفاه اجتماعی اختصاص داده و اکنون در حال اجرای طرح‌های بزرگ و پر هزینه‌ای برای گسترش و نوسازی زیرساخت‌های کشور است.

برخی از اظهارنظرها کمک‌های خارجی "سخاوتمندانه" حکومت عربستان سعودی را به باد انتقاد گرفتند. یکی از معدود زنانی که در این مباحث شرکت کرده است نوشت: "به نظر من تمام کمک‌های مالی را که ما به کشورهای گوناگون داده‌ایم باید پس بگیریم. مردم عربستان برای استفاده از این پولها حق بیشتری دارند."

مردم عادی عربستان سعودی با وجود ذخایر عظیم نفت در این کشور در مورد وضعیت اقتصادی سالهای اخیر اظهار نگرانی کرده‌اند. در ماه ژوئیه ۲۰۱۴ مردم با استفاده از هشتگ "حقوق ما کفاف مخارج و هزینه‌ها را نمی‌دهد" دشواری‌های اقتصادی بعضی از خانواده‌ها برای تامین زندگی خود در این کشور ثروتمند را به بحث گذاشتند.

هراس و نگرانی از دورانی که نفت به پایان برسد به کشور همسایه یعنی کویت نیز سرایت کرده، هر چند جمعیت این کشور بسیار کمتر است. کویتی‌ها نیز با استفاده از این هشتگ روی شبکه‌های اجتماعی نگرانی‌های مشابهی را مطرح کرده اند. یکی از شهروندان کویتی نوشت :"از خدا می‌خواهم که چنین روزی را نبینم چون نسل فعلی نمی‌تواند خودکفا باشد."/110
 



۰۸/۰۹/۱۳۹۳ - ۱۴:۳۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن