واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نوزادان باید در بدو تولد معاینه چشم پزشکی شوند تهران- ایرنا- متخصص قرنیه و بیماری های سطح چشم گفت: نوزادان باید در بدو تولد تحت معاینات چشم پزشکی قرار گیرند تا در صورت ابتلا به بیماری های چشمی به موقع بتوان آنها درمان کرد.
به گزارش گروه علمی ایرنا از انجمن چشم پزشکی ایران، دکتر علیرضا برادران رفیعی افزود: این معاینات مختصر و در حد بررسی رفلکس چشم به نور، قرمزی و معاینات سطحی است اما همین معاینات بسیار کمک کننده است و می توان بیماری های چشمی را از طریق آنها تشخیص داد.
وی گفت: اگر نوزاد زودرس باشد و زودتر از موعد مقرر به دنیا بیاید، مشورت سریع با چشم پزشک متخصص شبکیه برای پیشگیری از بیماری رتینوپاتی (ROP) لازم است.
متخصص قرنیه و بیماری های سطح چشم افزود: اما اگر نوزاد به موقع متولد شده باشد، تا حدود سن چهار سالگی باید تحت معاینه چشم از نظر میزان بینایی قرار گیرد. معاینه چشمی در این سن کمک می کند تا عیوب انکساری زودتر تشخیص داده شود و نسبت به درمان تنبلی چشم اقدام شود.
برادران رفیعی ادامه داد: به طور کلی بهتر است پیش از ورود کودک به دوران تحصیل و مدرسه، یک معاینه چشمی کامل انجام و دید او اندازه گیری شود.
وی گفت: اگر چشم کودک سالم باشد و مشکلی نداشته باشد، معاینه چشم در هر سه تا چهار سال یکبار کافی است اما اگر زمینه خانوادگی بیماری های چشمی وجود داشته باشد، فاصله معاینات باید کمتر شود.
برادران رفیعی ادامه داد: همچنین کودکی که از عینک استفاده می کند لازم است بیشتر از سایر کودکان تحت معاینات چشم پزشکی قرار گیرد و کودکانی که دچار انحراف چشم هستند باید تحت معاینات مکرر قرار گیرند.
وی در مورد عیوب انکساری گفت: در مورد عیوب انکساری پیشگیری خاصی وجود ندارد و فقط می توان آن را تشخیص به موقع داد. اما اگر والدین یا فرزندان اول خانواده از عینک استفاده می کنند، احتمال ابتلای این کودکان به عیوب انکساری بیشتر است و باید با دقت بیشتری تحت معاینه قرار گیرند.
برادران رفیعی ادامه داد: تماشای تلویزیون تاثیری در ضعف بینایی ندارد و اگر کودکی از نزدیک تلویزیون تماشا کند، ممکن است دچار خستگی چشم شود اما تاثیری در کاهش دید او نخواهد داشت.
وی با بیان اینکه در ابتلا به عیوب انکساری عوامل محیطی موثر نیست و بیشتر عوامل ژنتیکی در ابتلای فرد به این عیوب تاثیر دارد، افزود: البته برخی تئوری ها مانند اینکه فردی که بیشتر مطالعه می کند بیشتر دچار این عارضه شود، وجود دارد همچنین تاثیر مواد غذایی در برخی مطالعات مطرح شده است اما اینها مطالعات ثابت شده ای نیستند.
برادران رفیعی گفت: شایع ترین مشکلات قرنیه در کودکان آسیب های چشمی است چراکه کودکان یک گروه آسیب پذیر هستند که بیشتر از دیگران دچار آسیب های چشمی مانند برخورد جسم خارجی یا سوختگی سطحی قرنیه می شوند.
وی در مورد شیوع بیماری های مادرزادی چشمی در کودکان اظهار داشت: شیوع این بیماری ها بسیار کم است. مثلا در مورد بیماری آب مروارید کمتر از یک هزارم کودکان به این بیماری مبتلا می شوند.
برادران رفیعی گفت: آب مروارید در اطفال درجات مختلفی دارد؛ ممکن است کاملا رسیده باشد و بلافاصله پس از تولد در نوزاد دیده شود یا ممکن است در سنین بالاتر تشخیص داده شود.
وی افزود: این بیماری می تواند زمینه ارثی داشته باشد. عوامل محیطی نیز در ابتلای فرد به این بیماری تاثیر دارد.
مسوول برنامه چشم پزشکان جوان بیست و چهارمین کنگره سالانه انجمن چشم پزشکان ایران گفت: برنامه چشم پزشکان جوان در روز پیش کنگره برگزار و طی آن چهار برنامه مختلف در مورد بیماری های شبکیه، قرنیه، انحرافات چشمی و گلوکوم ارایه می شود.
برادران رفیعی افزود: این برنامه برای چشم پزشکان جوان جنبه آموزشی دارد و سایر چشم پزشکان نیز می توانند در آن شرکت و از مطالب آموزشی آن استفاده کنند.
وی ادامه داد: مدت هر برنامه یک ساعت و نیم است و از همکاران صاحب نظر در این زمینه برای ارایه مطالب دعوت شده است.
برادران رفیعی گفت: برنامه های فوق تخصصی نیز در پنج گروه رتین، قرنیه، گلوکوم، استرابیسم و جراحی های پلاستیک چشم برگزار می شود.
وی همچنین برگزاری 12 کارگاه، 4 سمپوزیوم و 3 جلسه مقالات آزاد را از دیگر برنامه های بخش قرنیه کنگره بیست و چهارم عنوان کرد.
برادران رفیعی ادامه داد: سمپوزیومی نیز به منظور ارایه آخرین دستاوردها در مورد سیگمان قدامی و کارگاهی با حضور اساتید چشم پزشکی به منظور بررسی مقایسه ای برنامه های آموزشی و کارگاهی نیز با عنوان محاسبه لنز داخل چشمی برگزار می شود.
این کنگره به همت انجمن چشم پزشکی ایران و با همکاری گروه چشم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مشارکت چشم پزشکان داخل و خارج از کشور10 تا 13 آذرماه جاری در سالن همایش های رازی برگزار می شود.
علمی 1834**1440
08/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]