واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۸ آذر ۱۳۹۳ (۱۱:۴۴ق.ظ)
معاون امور دهياري ها: اساسنامه شركت هاي تعاوني دهياري ها بازنگري شد معاون امور دهياريهاي سازمان شهرداريها و دهياريهاي كشور از بازنگري اساسنامه شركتهاي تعاوني دهياريها پس از هفت سال با همكاري اين سازمان و معاونت تعاون وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، محسن كوشش تبار با بيان مطلب فوق اظهار كرد: تا كنون بيش از 800 شركت تعاوني دهياريها در سطح كشور تاسيس شده است كه در چارچوب قوانين و مقررات بخش تعاوني در 21 محور مطابق با اساسنامه مصوب مشغول به فعاليت ميباشند. پراكنش آنها در كشور به مثابه شبكه گستردهاي است كه دهياريها را در انجام وظايف محوله و خدمترساني بيشتر به روستاييان ياري ميرساند.
وي افزود: از سوي ديگر پيشبرد بهينه امور و تحقق اهداف مورد نظر مستلزم نظارت قانوني و هدايت و راهبري تعاونيها است كه اين امر از طريق پشتيباني حقوقي و قانوني و همچنين رفع مشكلات اجرايي آنها ميسر ميباشد.
كوشش تبار همچنين گفت: بهرهگيري صحيح از ظرفيت تعاوني دهياريها ميتواند، زمينهساز افزايش توليدات روستايي، ايجاد اشتغال براي روستاييان و ايجاد درآمد پايدار براي دهياريها باشد. از اين رو اصلاح و تصويب قوانين و مقررات كارآمد و بهروز، نقش موثري در هموار شدن زمينههاي فعاليت و ميزان كسب موفقيت آنها خواهد داشت.
معاون امور دهياريهاي سازمان شهرداريها و دهياريهاي كشور افزود: تصويب «قانون اصلاح موادي از قانون بخش تعاوني اقتصاد جمهوري اسلامي ايران» در تاريخ 17/2/93 توسط مجلس شوراي اسلامي، فرصت مغتنمي را فراهم نمود كه اساسنامه شركتهاي تعاوني دهياريها پس از 7 سال مورد بازنگري و اصلاح قرار گيرد. اين موضوع در قالب همكاري مشترك حوزه معاونت امور دهياريها و معاونت تعاون وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي دنبال شد.
كوشش تبار همچنين گفت: پس از تشكيل جلسات متعدد كارشناسي، اساسنامه جديد ملهم از تغييرات قانوني انجام شده در قوانين و مقررات جديد بخش تعاون تدوين و براي اعمال تغييرات قانوني و تصويب در مجامع شركتهاي تعاوني دهياريها ابلاغ شد.
وي در خصوص اصلاحاتي مهمي كه به اين اساسنامه اضافه شده است، گفت: به منظور توانمندسازي و افزايش سطح كارآمدي شركتهاي تعاوني دهياريها و بهرهگيري از افراد متخصص در انجام امور، در اساسنامه جديد از جمله شرايط احراز پست مديرعامل و بازرسان تعاوني دارا بودن تحصيلات دانشگاهي با حداقل مدرك فوق ديپلم است كه گرايش مرتبط با مديريت و امور مالي براي بازرسان الزامي ميباشد.
كوشش تبار افزود: همچنين اعضاي هيأت مديره، مديرعامل و بازرسان تعاوني بايد آشنايي كافي با قوانين و مقررات بخش تعاون و دهياريها را نيز داشته باشند.
وي در ادامه گفت: براي تقويت مالي شركتهاي تعاوني دهياريها بر اساس ماده 9 اساسنامه، حداكثر سقف سهام هر عضو از 15 به 30 درصد افزايش يافت.
كوشش تبار افزود : همچنين محدوديت عضويت دهياريها واقع در سطح بخش و يا شهرستان برداشته شد و دهياريهاي هر استان ميتوانند در حوزه جغرافيايي استان در يكي از تعاونيهاي ثبت شده در همان استان عضو باشند.
وي اضافه كرد :از ديگر تغييرات انجام شده در اساسنامه ميتوان به تبصره ذيل ماده 35 اشاره نمود كه بر اساس ماده 126 قانون تجارت، هيچكس نميتواند در يك زمان به عنوان مديرعامل در بيش از يك شركت تعاوني مشغول به فعاليت باشد.
كوشش تبار در پايان با بيان اينكه حوزه معاونت امور دهياريهاي سازمان شهرداريها و دهياري هاي كشور طي سالهاي اخير تلاش نموده با بهرهگيري از ظرفيتهاي قانوني، راهكارهاي اجرايي و مناسب را براي كاهش هزينههاي جاري دهياريها و نيل به سمت خودكفايي و استقلال مالي دهياريها ارائه دهد، ابراز اميدواري نمود طي سالهاي آتي شاهد عمران و آباداني بيشتر روستاها و استقرار نظام مديريت محلي توانمند و اثربخش در روستاها باشيم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]