واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: صبحگاه مشترک نیروهای مسلح در پایگاه دریایی خرمشهر برگزار شد آبادان- ایرنا- به مناسبت روز نیروی دریایی صبحگاه مشترک نیروهای مسلح آبادان و خرمشهر روز شنبه در پایگاه دریایی خرمشهر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا فرمانده پایگاه دریایی ارتش خرمشهر در این آیین گفت: راز پیروزی نیروهای مسلح در زمان جنگ تحمیلی تبعیت همه جانبه از ولی فقیه زمان خود بود.
ناخدا یکم عرشه "نادر حمودی" با گرامیداشت 129 شهید پایگاه دریایی خرمشهر در هشت سال دفاع مقدس افزود:حضور نیروهای مسلح شهرستان های آبادان و خرمشهر در صبحگاه مشترک تجدید بیعت با رهبری انقلاب و آرمان های شهدای هشت سال دفاع مقدس است.
معاون استاندار و فرماندار ویژه آبادان نیز با گرامیداشت یاد شهدای ناوچه "پیکان" در هفتم آذرماه 1359 گفت:رزمندگان اسلام با شجاعت و از خود گذشتگی خود در برابر دشمن بعثی کارهایی انجام دادند که در تاریخ ماندگار شده است.
"عزیزا... شهبازی" افزود:پس از جنگ تحمیلی جوانان ایران اسلامی در حوزه های علمی، فن آوری نوین و دفاعی به جاهایی رسیده اند که دشمن فکر تعرض به کشور را نخواهد کرد.
وی ادامه داد:امروز کشور با رهبری رهبر معظم انقلاب و شجاعت نیروهای مسلح در اوج قدرت است و اجازه تجاوز به دشمن را نخواهد داد.
در این آیین هدایایی به خانواده های معظم شهدا، جانبازان و برخی کارمندان نیروی دریایی خرمشهر اهدا شد.
هفتم آذر سال 59 دشمن بعثی با تمام قوا از هوا و دریا درصدد بازپس گیری پایانه های نفتی "البکر" و "الامیه" برآمد که روز پیش از آن توسط دریادلان نیروی دریایی ارتش تصرف شده بود.
در یک مصاف نابرابر، ناوچه "پیکان" به تنهایی توانست تعدادیاز کشتی ها و هواپیماهای عراقی را از صحنه عملیات خارج کند؛ پس از ساعت ها نبرد بی امان، هنگام ظهر هفتم آذر 59، در حالیکه دلاورمردان این ناوچه، آخرین گلوله های خود را به سوی دشمن نشانه می رفتند، ناوچه پیکان مورد اصابت موشک قرار گرفت و با خدمه شجاع و فداکار خود در آب فرو رفت.
نتیجه این مصاف، انهدام بزرگترین پایانه صدور نفت منطقه و از کار انداختن بیش از 50 درصد از توان رزمی نیروی دریایی عراق بود. این نبرد آنچنان در روحیه دشمن بعثی اثر گذاشت که تا پایان جنگ تحمیلی حرکت چندان مهمی در دریا از آنها مشاهده نشد.
7102/640
08/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]