واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: قطراتی که زندگی می بخشند یاسوج- ایرنا- اهدای خون از کار های پسندیده ای است که علاوه بر سلامت شخص اهدا کننده موجب حیات دوباره برای نیازمندان به این فراورده حیاتی می شود.
بخشیدن و اهدا کردن در فرهنگ ایرانی دارای سابقه ای به درازای تاریخ است یکی از این فرهنگ های نهادینه شده در جامعه ما فرهنگ اهدائ خون است.
آشکارترین فایده اهدای خون، احساس رضایت قلبی ناشی از بخشیدن چیزی به کسی که به شدت به آن نیاز دارد اما فواید آن بر سلامتی اهداکننده فراتر از اینهاست.
بر اساس تحقیقات انجام شده مردهایی که خون اهدا می کنند معمولاً کمتر در خطر ابتلا به بیماری های قلبی قرار دارند.
ازآنجا که بیماری های قلبی شایع ترین علت مرگ و میر در بین مردان است می تواند یکی از مهمترین فواید اهدای خون بر سلامتی آنها باشد.
با در نظر گرفتن فوایدی که اهدای خون بر سلامتی افراد درکنار فواید معنوی آن دارد ترویج این فرهنگ می تواند روزانه افراد زیادی را به مراکز انتقال خون بکشاند.
با توجه به آمار های مرکز انتقال خون کهگیلویه و بویراحمد به نظر می رسد فرهنگ اهدای خون به صورت مطلوبی در استان نهادینه شده است.
مدیر کل انتقال خون کهگیلویه و بویراحمد در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: این استان در میان سایر استان های کشوراز نظر شاخص اهدای مستمر(یعنی کسانی که در یک سال بیش از دو بار خون اهدا می کنند) طی سه سال اخیر رتبه های اول و دوم را داشته است.
رستم حسن زاده افزود: در تاسوعا و عاشورای امسال میزان اهدای خون در کهگیلویه و بویراحمد نسبت به مدت مشابه پارسال بیش ار 18 درصد افزایش داشت.
وی با بیان اینکه فرهنگ اهدای خون به خوبی بین جوانان کهگیلویه و بویراحمد نهادینه شده است گفت: بیشترین سن مراجعه کنندگان به مراکز اهدائ خون این استان بین 25 تا 30 سال است.
حسن زاده اظهار کرد: در کهگیلویه و بویراحمد علاوه بر تامین خون و فراورده های خونی مورد نیاز بیماران استان،مابقی به استان های تهران، خوزستان و فارس انتقال داده می شود.
وی عنوان کرد: به علت بارور های غلط در جامعه ما تعداد اهدا کنندگان خون در بین خانم ها بسیار پایین است.
حسن زاده با بیان اینکه بیشترین میزان خون در کهگیلویه و بویراحمد در مناسب ها اهدا می شود گفت: به مناسبت هفته بسیج گروهای زیادی از ادارات و نهاد های این استان با حضور در این مرکز مقداری از خون خود را اهدا کردند.
ابوالقاسم راستیان اهدا کننده خون هم گفت: با توجه به اینکه در بیمارستان کار می کنم به خوبی از فواید اهدای خون آگاهم و به همین خاطر هر دو ماه یک بار خون اهدا می کنم.
اما نقش رسانه ها در ترویج فرهنگ اهدائ خون در جامعه نقشی اثرگذار است و به گفته
مدیر کل انتقال خون کهگیلویه و بویراحمد سالانه به طور میانگین پنج تا 10 درصد بر تعداد اهدا کنندگان خون در این استان افزوده می شود که این مرهون تلاش های اصحاب رسانه است.
رستم حسن زاده افزود: بیش از 60 درصد از اهداکنندگان خون به صورت مستمر خون اهدا می کنند و 40درصد بقیه بار اولی هستند.
وی اظهار کرد: خون های اهدایی در کشور ما به علت داوطلبانه بودن افراد از سلامت بالاتری نسبت به سایر کشور ها برخوردار است.
7529/566
08/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]