واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس در گفت و گو با پانا: وزارت جهاد کشاورزی مسئول هدر رفت آب در کشاورزی است خبرگزاری پانا: سخنگوی کمیسیون کشاورزی، گفت: بخش عمده هدر رفت آب کشاورزی در شبکه های فرعی است و بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است.
۱۳۹۳ جمعه ۷ آذر ساعت 08:31
عباس پاپی زاده در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی پانا، با اشاره به نصب کنتور هوشمند بر پنجاه هزار حلقه چاه مجاز در سراسر کشور برای کاهش مصرف منابع آب خوان ها، اظهار کرد: متأسفانه کاهش شدید منابع سفره های زیر زمینی یکی از مهمترین مشکلات کشور ما محسوب می شود که در حال حاظر دچار بحران شدید شدند.
وی با بیان اینکه از 609 دشت کشور بالغ بر 300 دشت دچار مشکل هستند، افزود: برداشت بی رویه آب از چاه ها بحرانی فعلی را به وجود آورده است و از مجموع 500 میلیارد متر مکعب آب های زیر زیمینی قسمت بیشترش برداشت شده است.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی به نداشتن مجوز در بسیاری از چاه های حفر شده، اشاره کرد و گفت: از آنجایی که بسیاری از چاه های حفر شده فاقد مجوزهای قانونی است، می توان گفت که نصب کمتور چند ویژگی خوب دارد اول آنکه برداشت آب را کنترل می کند و با این روش برداشت آب حساب می شود همچنین رصد مصرف آب های زیر زمینی ممکن خواهد بود.
وی پایش عملکرد شناسنامه چاه ها را از دیگر فواید نصب کنتور بر چاه ها عنوان کرد و افزود: گزارش صادر شده برای اعمال مدیریت در محصول کشت شده نیز قابل استفاده است و برنامه ریزی در این حوزه کاری مشخص می شود.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس با اعلام اینکه سرشماری کشاورزی در حال انجام است و جمع بندی آن تا اوایل سال 94 به طول می انجامد، اظهار کرد: هم اکنون مصرف آب کشاورزی 90 درصد از منابع آب کشور را به خود اختصاص داده است در حالیکه این موضع محل اختلاف است و بین 85 تا 92 درصد متغیر است.
پاپی زاده بیان کرد: از آنجاییکه آب شرب مصرفی مشخص است و آب مصرفی در صنعت نیز با توجه به کنتور های لازم مشخص است و مابقی آب مصرفی به بخش کشاورزی مربوط می شود باید گفت که آب برداشتی و مصرفی از طریق کانال ها و روش های دیگر که کنتور ندارند، قابل محاسبه و پایش دقیق نیست و این اشکالی است که در کشور وجود دارد و یک مرکز ارائه آمار درست و دقیق نداریم.
وی در مورد اظهار نظر مسئولان کشاورزی برای هدر رفت آب در بخش انتقال آب اظهار کردند هدر رفت آب ها در حوزه انتقال آب کشاورزی بر عهده وزارت کشاورزی نیست، بلکه بر عهده وزارت نیرو است، گفت: این موضوع بر عهده بخش کشاورزی است چرا که اتلاف آب، عمدتا در شبکه های انتقال فرعی رخ می دهد تا شبکه های اصلی که وزارت نیرو بر آنها نظارت دارد.
این نماینده مجلس خاطر نشان کرد: به دلیل مصرف بی رویه و نداشتن الگوی کشت منطقی هم اکنون در خراسان و اصفهان کشت چقندر قند ممنوع شده است و بحران آب در سال های اخیر موجب چنین ممنوعیت هایی شده است و لازم است بخش کشاورزی هم اکنون نظارت و کنترل دقیقی بر اراضی خود داشته باشد.
پاپی زاده بر استفاده از سیستم های نوین آبیاری تأکید کرد و افزود: این روش های کاهنده مصرف می تواند بهره وری و هزینه های تولید در بخش کشاورزی را از جهت صرف منابع اصلی به طور چشم گیری کاهش دهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 108]