واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ آذر ۱۳۹۳ (۱۹:۱۰ب.ظ)
نماينده کميسارياي عالي سازمان ملل در امور پناهندگان در ايران استفاده از مدل کمکرساني ايران به مهاجران در ديگر کشورها نماينده کميسارياي عالي سازمان ملل در امور پناهندگان در ايران گفت: اين کميساريا از مدل کمکرساني ايران به مهاجران افغان در کشورهاي ديگر استفاده ميکند.
به گزارش خبرگزاري موج از قم، سيوانکا داناپالا در دومين همايش بررسي مسائل فرهنگي اجتماعي پناهندگان که در مجتمع ياوران مهدي(عج) برگزار شد، اظهار کرد: در جلسه سالانه کميسارياي عالي پناهندگان سازمان ملل يکي از مسائلي که به آن اشاره شد، کمک فوري و حائز اهميت براي بازسازي افغانستان بود.
وي افزود: اين مسئله داراي فوريت است و بايد اولويت نخست را به آن داد؛ مورد بعدي کمکهايي است که جمهوري اسلامي ارائه کرده و ميتواند مدلي براي الگوسازي در ديگر کشورها باشد.
نماينده کميسارياي عالي سازمان ملل در امور پناهندگان در ايران با بيان اينکه اين کميساريا از مدل کمکرساني ايران به مهاجران افغان در کشورهاي ديگر استفاده ميکند، خاطرنشان کرد: جمهوري اسلامي ابداعاتي در اين زمينه همچون بهداشت عمومي، بهداشت و معاش پناهندگان داشته است.
وي ادامه داد: هيچ پناهندهاي فراتر از قانون در هيچ کشوري نميتواند باشد؛ البته نبايد ارتکاب جرم از سوي تعداد معدودي از مهاجران را به حساب همه آنها گذاشت و فرقي نميکند که در مورد جرم، اتباع ديگر کشورها يا شهروندان ايراني آن را مرتکب شده باشند.
داناپالا با اشاره به حضور روحانيون افغان در اين جلسه خاطرنشان کرد: از شما درخواست ميکنم نقش خود را ايفا کرده و به روشنگري در ميان همه مهاجران افغاني مقيم ايران بپردازيد.
نماينده کميسارياي عالي سازمان ملل در امور پناهندگان در ايران با بيان اينکه طي شش ماه حضور در ايران با بسياري از مهاجران افغاني به گفتوگو پرداختهام، گفت: از اينکه ميبينم کودکان در کنار هم تحصيل و مردان و زنان در کنار هم کار ميکنند و همزيستي مسالمتآميزي در ايران ميان شهروندان و مهاجران وجود دارد، شگفتزده شدم، اين نوع مهماننوازي در فرهنگ ايران مثالزدني است.
وي تصريح کرد: امام خميني(ره) بنيانگذار انقلاب اسلامي مهاجران افغاني را برادران و خواهران ايرانيان ناميده بودند و اين فرهنگ همچنان وجود دارد.
داناپالا با بيان اينکه کميسارياي عالي سازمان ملل متحد در امور پناهندگان به مسئله آموزش، به عنوان ابزاري براي ساختن آينده و ايجاد تغييري مثبت مينگرد، گفت: به همين دليل يکي از اولويتهاي ما در مورد مهاجران، آموزش آنهاست.
نماينده کميسارياي عالي سازمان ملل در امور پناهندگان در ايران ادامه داد: با همکاران دولتي خود از جمله دفتر اتباع خارجي، فعاليتهايي از جمله ساخت مدرسه و کتابخانه و برگزاري کلاسهاي آموزش فني و حرفهاي را آغاز کردهايم.
وي با اشاره به شعار کميسارياي عالي سازمان ملل متحد در امور پناهندگان مبني بر اينکه يک پناهنده هم نبايد در هيچ کشوري وجود داشته باشد، گفت: اين هدفگذاري بسيار ايدهآل و دست يافتن به آن هم مشکل است به ويژه در دنياي امروز که تعداد پناهندگان روزافزون است.
داناپالا تصريح کرد: براي رسيدن به اين هدف بايد کوشش بسياري داشته باشيم و به امور آموزشي، فرهنگي و ... بپردازيم.
نماينده کميسارياي عالي سازمان ملل در امور پناهندگان در ايران با بيان اينکه مشورت و همفکري در قالب اين همايش صورت ميگيرد، عنوان کرد: معتقديم صحبت و همفکري در زمينه امور مهاجران، ايدههاي جديدي را پيش روي مسئولان امر قرار ميدهد.
وي گفت: همايشهاي مختلفي در جمهوري اسلامي به منظور اهميت دادن به مهاجران افغان برگزار ميشود و همچنين قرار است مسابقه افغانستانشناسي هم در اصفهان برگزار شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]