واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ آذر ۱۳۹۳ (۱۱:۳۰ق.ظ)
امضاي تفاهمنامه ميان ايران و ايتاليا در ادامه سفر معصومه ابتکار به رم، يادداشت تفاهم همکاري (MOU) براي حفاظت از محيط زيست و توسعه پايدار بين سازمان حفاظت محيط زيست جمهوري اسلامي ايران و وزارت محيط زيست، زمين و درياي جمهوري ايتاليا به امضا رسيد .
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي رساني محيط زيست، در ادامه سفر معصومه ابتکار به ايتاليا، يادداشت تفاهم در وزارت محيط زيست ايتاليا ميان وي و جان لوکا گالتي وزير محيط زيست، زمين و دريا آن کشور به امضاء رسيد.
اين تفاهم نامه با عنايت به حق همه کشورها در حفاظت از محيط زيست خود براي تقويت بهره برداري منطقي از منابع طبيعي، با يادآوري عضويت جمهوري اسلامي ايران و جمهوري ايتاليا در کنوانسيون چارچوبي سازمان ملل متحد در مورد تغييرات آب و هوا (UNFCCC) و پروتکل کيوتو (KP) الحاقي به اين کنوانسيون و همچنين ديگر موافقت نامه هاي عمده چند جانبه زيست محيطي، با احتساب اينکه در اصل پنجاهم قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران، حفاظت از محيط زيست به عنوان وظيفه عمومي به منظور حفظ و حراست از کيفيت زندگي براي هر دو نسل حال و آينده تلقي شده است، همچنين به منظور پيشگيري و کاهش آلودگي محيط زيست و ارتقاي توسعه پايدار، مطابق با اصول اجلاس جهاني توسعه پايدار2012 و با درک ضرورت ايجاد همکاري نزديک بين کشورها در زمينه مشکلات مشترک زيست محيطي تنظيم شده است.
براساس اين تفاهم نامه طرف ها به طور مشترک برنامه ها، ابتکارها و پروژه هاي پيشگيري يا کاهش آلودگي محيط زيستي و حفاظت از محيط زيست را به ويژه در ارتقاي توسعه منابع انرژي سازگار با محيط زيست و تجديد پذير، ترويج اقدامات براي انطباق با تغييرات آب و هوا، با توجه خاص به مديريت آب و اقدامات براي مقابله با بيابان زايي، ترويج خط مشي هاي مناسب براي حفاظت از تنوع زيستي و محيط زيست دريايي، ترويج و ابداع همکاري هاي مشترک براي دستيابي به اقتصاد سبز- اشتغال سبز - فناوري سبز و اقتصاد کم کربن ايجاد خواهند کرد.
در پيوست و بندهاي مختلف اين يادداشت تفاهم نکات قابل توجهي وجود دارد که جنبه هاي عملي آن را تقويت مي کند. از جمله پيوست شماره يک که چارچوب همکاري در زمينه هاي انرژي و تغييرات آب و هوايي و اجراي اقدامات ملي متناسب براي کاهش انتشار گازهاي گلخانه اي را به وجود مي آورد و به منزله بخشي جدايي ناپذير از يادداشت تفاهم است.
همچنين در بندهاي مختلف تفاهم نامه، طرف ها متعهد شده اند در صورتي که برنامه هاي ناشي از اين يادداشت تفاهم تحت پوشش نباشد، پروژه هاي پيشنهادي خود را براي دريافت حمايت مالي در مرحله اجرا و انتشار به طور مشترک به موسسات مالي از قبيل تسهيلات جهاني محيط زيست (GEF) ارايه نمايند.
به اين منظور طرف ها موافقت کرده اند "کميته اي مشترک" براي اجراي يادداشت تفاهم حاضر متشکل از سه نماينده از هر طرف سه ماه پس از امضاي تفاهم نامه تشکيل شود و جزييات اجراي آن را دنبال کند.
اجراي اين يادداشت تفاهم منوط به تصويب آن از سوي مراجع ملي طرف ها بوده و با کليه کنوانسيون هاي بين المللي و پروتکل هايي که دو طرف امضا کرده اند و ضوابط و مقررات ناشي از عضويت در اتحاديه اروپا هماهنگ خواهد بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]