واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۶ آذر ۱۳۹۳ (۱۰:۲۴ق.ظ)
وزير راه و شهرسازي در همايش ICOPMAS 2014: دريا حوزه پيوستگي اقتصاد ايران با تجارت جهاني است وزير راه و شهرسازي، در يازدهمين همايش بين المللي سواحل، بنادر و سازه هاي دريايي ICOPMAS 2014، با مهم و موثر خواندن اين کنفرانس علمي بر توسعه ملي کشور، افزود: ايران همواره به دنبال اتصال به اقتصاد و تجارت جهاني است و مديريت يکپارچه مناطق ساحلي کشور در اين زمينه براي ما اهميت زيادي دارد.
به گزارش خبرگزاري موج، دکتر آخواندي در اين همايش سه روزه در هتل المپيک تصريح کرد: يکي از تجلي هاي واقعي اقتصاد جهاني و جهاني شدن، در حوزه دريا است، زيرا در حوزه دريا پيوستگي اقتصاد ايران با تجارت جهاني کاملا لمس مي شود.
وي با بيان اينکه دولت يازدهم از طرح توسعه سواحل به دنبال پيوستگي و يکپارچگي در سطح جهان است، افزود: ملت ايران شايسته بهترين ها است و بايد تلاش کنيم با فضاي تعامل بين المللي ارتباط ايران را با جهان روان تر و سهل تر کنيم.
وزير راه و شهرسازي اظهار داشت: علي رغم کارشکني هاي افراد جنگ افروز در منزوي کردن ايران در سطح بين المللي و تلاش آنها در به حداقل رساندن ارتباط کشور با اقتصاد جهاني، دولت ايران در صدد است با ايجاد فضاي تعاملي مناسب بين المللي اين ارتباط را روان تر و سهل تر کند.
آخوندي، ابراز اميدواري کرد به سمتي حرکت کنيم که هزينه هاي مبادله با اقتصاد جهاني بيش از پيش کاهش يابد.
آخوندي، تاکيد کرد: در حوزه هوا و دريا يکپارچگي اقتصاد ايران با اقتصاد جهاني کاملا ملموس است و براي عبور از اين گردنه سخت تاريخي بايد خطوط هوايي و شبکه هاي راه هاي ريلي، دريايي و جاده اي کشور را توسعه دهيم.
آخوندي افزود: دريا و سواحل ايران بسيار امن هستند و بايد تمام سواحل ما در درياي خزر، عمان و خليج فارس به عنوان امن ترين سواحل براي افزايش کارآيي خود از فناوري هاي جديد و مدرن و آموزش هاي لازم برخوردار شوند.
وي گفت: دولت يازدهم همواره به دنبال کاهش هزينه هاي حمل و نقل دريايي است و در اين راستا توسعه چهار برابري بندر چابهار و افزايش عمليات تخليه و بارگيري آن به سالانه هشت ميليون تن در دستور کار ما قرار دارد.
وي گفت: تمام سواحل جنوبي کشور بايد به سواحل درياي خزر، مديترانه، اروپا، آسياي ميانه، چين و تمام کشورهاي شمال و شرق و غرب بايد به شبکه حمل و نقل بين المللي ما متصل شوند و در اين راستا توسعه فاز سوم بندر شهيد رجايي، تجهيز فاز دوم آن و توسعه بندر جاسک مورد توجه جدي دولت يازدهم قرار دارد.
وي با اشاره به مزيت هاي يکپارچه سازي مديريت مناطق ساحلي، اظهار داشت: بدون شک همکاري تمام نهادها، سازمان ها و وزارتخانه هاي مرتبط مي تواند به توسعه بنادر و استمرار سيستم يکپارچه مديريت مناطق ساحلي کمک کند و ما همواره به دنبال رفع گلوگاه ها در حوزه دريا، جاده و ريل در اين زمينه هستيم.
وي از سرمايه گذاري 350 ميليون دلاري در بندر شهيد بهشتي چابهار خبر داد و گفت: با توسعه راه هاي منتهي به اين بندر مراودات تجاري در اين منطقه مهم و استراتژيک با کشورهاي همسايه افزايش مي يابد.
آخوندي تصريح کرد: 107 ميليون دلار براي خريد تجهيزات فاز دوم بندر شهيد رجايي و 250 ميليون دلار براي توسعه فاز سوم اين بندر نياز داريم، اين در حالي است که طراحي و احداث بندر جاسک در شرق بندرعباس نيز نقش بنادر ايران را در اقتصاد دريايي منطقه بيش از پيش افزايش خواهد داد.
وي افزود: توسعه بنادر و سواحل جنوبي توسط نهادهاي مرتبط و سازمان ها در دستور کار شوراي عالي معماري و شهرسازي کشور قرار دارد تا با ارايه طرح هاي مناسب قدرت رقابت پذيري بنادر ايران با ديگر بنادر جهان ارتقا يابد.
وي از کمبود جمعيت در سواحل جنوبي کشور انتقاد کرد و گفت: در حالي که هفتاد درصد جمعيت کشور در 10 شهر بزرگ سکونت دارد، سواحل ايران به خصوص جنوب کشور از جمعيت کمتري برخوردار هستند و براي توسعه فعاليت هاي تجاري و اقتصادي در اين مناطق با حضور بخش هاي خصوصي و دولتي جمعيت زيادي در اين مناطق ساکن شوند.
وي گفت: طرح مديريت يکپارچه سازي مناطق ساحلي نشان از دورانديشي سازمان بنادر و دريانوردي است و همان طور که سفرهاي رئيس جمهور و هيأت دولت به سواحل جنوبي آغاز شد توسعه سواحل جنوب به عنوان يک امر مهم در دستور کار دولت قرار دارد.
وزير راه و شهرسازي خواستار عملي شدن مديريت يکپارچه مناطق ساحلي کشور شد و تصريح کرد: بدون شک براي عملي شدن اين هدف بايد تمام شهرداري ها، نهادهاي محلي، استانداري ها، دستگاه هاي اجرايي و وزارتخانه هاي مرتبط در اين زمينه بايد با يکديگر همکاري نزديکي داشته باشند.
آخوندي اظهار داشت: ترغيب جمعيت براي سکونت در سواحل جنوبي ما را به توسعه دريا محور نزديک مي کند و احداث راه ساحلي از شلمچه به گواتر چابهار در حاشيه درياي عمان امکان ارتباط مستمر ميان سواحل جنوب را برقرار مي کند.
وي با اشاره به ظرفيت هاي گردشگري دريايي در کشور يادآور شد: ايران در زمينه گردشگري دريايي، شيلات و ورزش هاي آبي ظرفيت زيادي دارد و براي افزايش سفرهاي دريايي در شمال و جنوب بايد احداث ترمينال هاي دريايي در سواحل کشور مورد توجه قرار گيرد.
يازدهمين همايش بين المللي سواحل، بنادر و سازه هاي دريايي با حضور تمام دست اندرکاران حوزه دريا و سواحل دريايي روزهاي سوم تا پنجم آذرماه سال جاري در هتل المپيک تهران برگزار مي شود.
بررسي اجراي طرح مديريت يکپارچه مناطق ساحلي به منظور برقراري توازن اقتصادي در سطح ملي، بررسي ارزيابي خطر مديريت پايش سواحل و بنادر کشور با توجه به مسايل زيست محيطي و تامين امنيت دريانوردي با استفاده از روش هاي نوين از اهداف برگزاري اين همايش است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]