واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: دنیای بهتر با بهره برداری خردمندانه از منابع انرژی انزلی - ایرنا - بسیار شنیده ایم ذخایر سوختهای فسیلی رو به اتمام است و استفاده بی رویه از این ذخایر چالش های گوناگون اقلیمی ، نظیر تغییرات آب و هوایی ،گرمایش جهانی ، وزش باد و توفان های دور از انتظار و بروز سیل های غیر قابل پیش بینی و مخرب را به دنبال داشته است .
به گزارش ایرنا ، در عین حال اراده جهانی بر اصلاح روند مصرف و توجه به بهره برداری صحیح از منابع انرژی موجود ، در قالب پروتکلهای لازم الاجرا تدوین و تبیین شده اند.
یکی از نخستین گامهای رسمی برای این موضوع کنوانسیون" چهارچوب تغییر آب و هوا "سازمان ملل در سال 1992بود که برای اولین بار پدیده گرمایش جهانی بعنوان یک چالش بین المللی مطرح شد و کاهش تولید گازهای گلخانه ای را مورد تاکید قرار داد .
متعاقب آن سال 1997 در "کیوتو" ژاپن پروتکلی به تصویب اعضای کنوانسیون رسید که به موجب آن ، اعضای جامعه جهانی ، این بار ، ملزم و متعهد به اجرای فعالیتهایی برای کاهش گازهای گلخانه ای شدند ، پروتکل " کیوتو" 11 دسامبر 1997 تصویب و سال 2005 پس از الحاق روسیه ، لازم الاجراشد.
در کشور ما نیز ، قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون تغییرات آب و هوا 13 خرداد 1375 پس از تصویب مجلس شورای اسلامی به تایید شورای نگهبان رسید و لازم الاجرا شد و آیین نامه اجرایی آن نوزدهم آذرماه 1391 تصویب و ابلاغ شد.
*رویکرد دولت اعتدال در مدیریت انرژی
دولت اعتدال از بدو آغاز به کار بر بهره برداری خردمندانه از منابع انرژی و توجه به فناوری های هم سو با محیط زیست تاکید و اهتمام ویژه ای دارد.
دکتر حسن روحانی در سفر مهرماه امسال به نیویورک به منظور سخنرانی در اجلاس جهانی سران عضو کنوانسیون تغییرات آب و هوایی ، «دستور کار توسعه پایدار دولت جمهوری اسلامی ایران را در طول سالی که گذشت روی آوردن به اقتصاد کم کربن »اعلام کرد.
وی در این سخنرانی به تاکید گفت: «دولت، افزایش سهم منابع انرژی های تجدید پذیر و جدید جایگزین ، تلاش برای هماهنگی با همسایگان برای مدیریت و کنترل گرد و غبار و نیز استفاده از دیگر فناوری های سازگار با محیط زیست را در دست اجرا دارد.»
*سامانه خورشیدی ، نیروگاه خانگی
در حالیکه به سالگرد لازم الاجرا شدن پروتکل کیوتو نزدیک می شویم ، شرکت توزیع نیروی برق استان گیلان ، هم سو با سیاستهای دولت تدبیر و امید ، جلب مشترک برای نصب سامانه خورشیدی (فوتو ولتائیک ) یک کیلوواتی بر بام منازل مسکونی مشترکین خانگی را فراخوان داده است ، سامانه ای که در بسیاری از کشور ها بعنوان منبعی قابل توجه برای تولید انرژی الکتریکی و گرمایی محسوب می شود .
رییس گروه مدیریت انرژی شرکت توزیع نیروی برق استان گیلان در گفت و گو با ایرنا امکان استفاده از سامانه خورشیدی در فضای اقلیمی گیلان را چنین تشریح کرد: این طرح ، ابتدا در ساختمانهای شرکت توزیع نیروی برق گیلان اجرایی شد.
"مهناز یوحنایی " افزود: برای این منظور ، دو نیروگاه 20 کیلو واتی تعبیه شد؛ که در تمام سال پاسخگو بوده است به نوعی که در تابستان راندمان 100 درصدی داشته است.
وی گفت:به طبع در بهار ، پاییز و زمستان و به هنگام بارندگی و بارش برف این سامانه راندمان کمتری دارد ولیکن در حالت کلی این نوع از نیروگاهها در گیلان پاسخ گو است.
یوحنایی در مورد سطح تامین انرژی این نیروگاه های خورشیدی گفت: هر مشترک عادی با برق 25 آمپر تک فاز ، که عمده مشترکان خانگی را شامل می شوند ، در حالت معمول از متوسط بار پایه 5 . 1 الی 2 کیلوات برخوردارند، لذا این سامانه به راحتی می تواند بخشی از این بار پایه را تامین کند و مشترک بابت آن هزینه ای پرداخت نخواهد کرد.
رییس گروه مدیریت انرژی شرکت توزیع برق درخصوص نحوه مدیریت انرژی در این سامانه گفت: این نیروگاه متصل به شبکه اصلی برق است، چنانچه بهره بردار از این سامانه استفاده کند و نیاز به انرژی الکتریکی بیشتری داشته باشد ، می تواند نیازش را به طریق رایج از شبکه برق سراسری تامین کند .
وی افزود : برای مشترکان این سامانه ، کنتور "دو طرفه" نصب می شود لذا اگر مشترک از این سامانه بهره برداری نکند، برق تولیدی از این سامانه به شبکه می رود و شرکت توزیع ، برق تولید شده را از مشترک خریداری می کند.
یوحنایی تصریح کرد: فضای اشغال شده توسط این سامانه ، تنها مربوط به صفحه های موسوم به "پنل خورشیدی" است و برای هر مشترک 4 صفحه خورشیدی نصب می شود که حدودا مساحتی به اندازه دو در سه متر مربع را اشغال می کند.
این مقام مسوول هزینه نصب چنین سامانه ای که توان تولید یک کیلو وات برق را دارد بین 10 الی13 میلیون تومان عنوان کرد که سهم آورده مشترک 5 . 5 میلیون تومان است و بقیه آن توسط شرکت توزیع نیروی برق تقبل می شود.
گفتنی است داوطلبان می توانند برای نصب این سامانه به گروه مدیریت انرژی شرکت توزیع برق مراجعه کنند.
*مدیریت انرژی وظیفه همگانی
فرد فرد ما بعنوان بهره برداران انرژی، باید نسبت به نوع مصرف آن حساس باشیم و اولین گامهای مدبرانه را از مدیریت مصرف خودمان آغاز کنیم ، استفاده کمتر از خودرو شخصی و آمد و شد با وسایل حمل و نقل عمومی ، خرید از طریق درگاههای الکترونیک ، جوشاندن میزان آب به اندازه مورد نیاز برای یک فنجان نوشیدنی مطبوع در روزهای سرد ، استفاده از وسایل خانگی که هدر رفت انرژی در آنها کمتر باشد.
مدیریت مصرف انرژی سلیقه ای نیست ، بلکه الزام خوشایندی برای بهره برداری خردمندانه است . ک/4
لیلا مسروری
620/604/7560
06/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]