واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فرهنگ ایثار و شهادت شکل دهنده روحیه بسیجی است. خرم آباد- ایرنا- مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان لرستان گفت: امروز بسیج حافظ ارزش ها ، آرمانهای انقلاب و حریم ولایت است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، "مراد روشنی" عصر چهارشنبه در جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان پلدختر با تبریک هفته بسیج و میلاد امام محمد باقر(ع) افزود: وظیفه بسیج حفاظت از خون شهدایی است که برای ما عزت آفریده اند .
وی با بیان این که فرهنگ شهادت برگرفته از فرهنگ عاشورایی است گفت: ایثار و شهادت ریشه در فرهنگ ناب اسلامی دارد به گونه ای که همه بزرگان دین از جمله امام راحل تشنه شهادت بودند.
وی افزود: روحیه ایثار و شهادت و زیر بار ظلم و ستم نرفتن مردم با درس گرفتن از قیام امام حسین (ع) باعث پیروزی انقلاب و اقتدار امروز جمهوری اسلامی شد.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثار گران استان گفت: امروز مسلمانان جهان و کشورهای اسلامی از فرهنگ عاشورا الگو می گیرند و در برابر زورگویان و ستمگران ایستادگی می کنند و زیر بار ستم نمی روند مانند بیداری اسلامی که در جهان اسلام رخ داد.
وی پلدختر را مظهر ایثار و مقاومت نامید و گفت:اگر انقلاب ما بواسطه ایثارگری، رشادت، شهادت طلبی و بهره گیری از فرهنگ عاشورا به وجود نمی آمد ما سرنوشتی بهتر از دیگر کشورهای منطقه نداشتیم.
وی افزود:استقلال و پایداری ایران اسلامی مرهون خون شهدا است و یاد و نام شهدا هیچگاه در ایران اسلامی خاموش نمی شود.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثار گران استان گفت: شهدا سرمایه های گرانقدر ایران اسلامی هستند و اقتدار کنونی انقلاب اسلامی ایران مرهون رشادت های آنان است و هرکجا که نام و یاد آنان باشد، خیر و برکت نیز آنجا است،
"روشنی" افزود: برگزاری یادواره شهدا فرصتی مناسب برای یادآوری وقایع دوران دفاع مقدس و انتقال فرهنگ ایثار و شهادت است .
وی گفت : یادواره ها از نظر محتوایی نباید کلیشه ای و شکلی و به صورت موازی کاری برگزار شود زیرا در این صورت هدف اصلی یادواره که همانا فرهنگ ایثار و شهادت است محقق نمیشود و نیز مسایل پژوهشی نادیده گرفته می شود.
وی پشتیبانی از ولایت را وصیت شهدا دانست و تصریح کرد: همه ما در قبال خون شهدا وظیفه داریم و یادواره ها باید در شان و منزلت شهدا برگزار شود .
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثار گران استان گفت: لرستان 6 هزار و 314 شهید تقدیم انقلاب کرده که یکهزار و 252 وصیت نامه از آنها گرد آوری شده است.
وی افزود: از این تعداد 631 وصیت نامه با دست خط شهدا نوشته شده و 621 وصیت نامه دیگر به صورت کپی است .
وی گفت : با حمایت استاندار لرستان وصیت نامه های شهدای این استان پس از پالایش به صورت کتاب با تیراژ بالا در سال 94به چاپ خواهد رسید که یک کار ارزشی و ماندگاری است .
"روشنی" از شهرداری خواست اماکن عمومی،کوچه ها ،دانشگاهها و مدارس را با نام شهدای بومی نامگذاری کند .
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثار گران استان گفت: در لرستان بیش از 70 شهید شاخص وجود دارد که در نامگذاری های خیابان ها و کوچه ها، مدارس و کلاس ها بایستی از نام این شهیدان بزرگ استفاده کرد.
وی افزود: استان لرستان 110 شهید دانشجو دارد که دانشگاه های ما بایستی در زمینه ایثار و شهادت اتاق های علمی پژوهشی برگزار کنند .
وی به نقش مهم و تاثیر گذار مراکز آموزش عالی و آموزش وپرورش در انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسل جوان اشاره کرد و گفت:دانشگاه ها می توانند پایان نامه های دانشجویی را بر پایه "ایثار و شهادت قرار دهند.
وی افزود: در دانشگاهها و مراکز فرهنگی استان باید طرح یادمان ها نیز اجرایی شود و در ورودی قسمت های فرهنگی دانشگاهها یادمانی از شهدا وجود داشته باشد تا مردم وقتی به این مکان ها مراجعه می کنند یاد شهدا برای آن ها تداعی شود.
"روشنی" تصریح کرد: آموزش وپرورش با برگزاری مسابقات انشا نویسی در سطح مدارس باعنوان "ایثار و شهادت " و "نامه ای به شهید"می توانند دانش آموزان را با مسئله فرهنگ شهادت و ایثار، بیشتر آشنا کنند.
وی با بیان این که رسانه ها نیز بایستی پرداختن به حوزه ایثار و شهادت را در سرلوحه کار خود قرار دهندگفت: رسانه ها از خاطرات شهدا ، رزمندگان و ایثارگران در روایت های خود از جنگ بهره ببرند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثار گران استان وصیت نامه شهدا را کتاب بزرگ درس زندگی دانست و گفت: انتقال وصیتنامه و اسناد شهدا لرستان به نسل آینده کاری ارزنده است. بنابراین رسانه ها و مطبوعات باید بخشی از صفحات و مطالب خود را بیان اهداف و وصیتنامه های شهدا اختصاص دهند که این کارها بی تاثیر نیست.
7272/630
06/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 89]