واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: محمد خاتمي: کار روحاني درست است
حجتالاسلام سيد محمد خاتمي اعتقاد دارد با حضور همه جانبه در انتخابات مجلس بايد کاري کرد که صداي مجلس، صداي اکثريت جامعه باشد. وي همچنين با تحليل عملکرد حسن روحاني در دوران رياست جمهوري، روند وي را درست و مثبت ارزيابي کرد.
کد خبر: ۴۵۳۰۲۴
تاریخ انتشار: ۰۶ آذر ۱۳۹۳ - ۰۷:۲۰ - 27 November 2014
رئيس بنياد باران گفت: حضور در انتخابات به معناي اين است که افراد بتوانند از راههاي قانوني و مردمسالارانه که بيان شده است مشارکت بيشتري در عرصه مديريت و تصميمگيري کشور داشته باشند.
به گزارش ایسنا، حجتالاسلام سيدمحمد خاتمي در ديدار جمعي از دانشجويان و استادان دانشگاه مفيد با اشاره به دغدغههايي که حاضران درباره انتخابات مطرح کردند، افزود: همه بايد تلاش کنيم که راههاي دموکراتيک به معناي واقعي دموکراتيک باشند؛ يعني تنها عنوان نباشد و زمينه آن وجود داشته باشد. عمدتا هم بايد حاکميت آن را فراهم آورد تا آن راهي که در قانون مشخص شده است و انقلاب ما خواسته، تحقق پيدا کند. همه ما هم بايد شرکت کنيم. لابد دوستاني هم در حال فکر کردن به آن هستند و انشاءالله که بتوانند به نتيجه اي هم برسند. وي با اشاره به رويکردها و شيوههاي متنوع نسبت به مسائل گفت: خوب است که همه ديدگاهها باشند اما بايد داوري را به عهده مردم گذاشت که کدام رويکرد، ديدگاه و روش را بيشتر ميپسندند و همه تن به انتخاب مردم دهيم.
مجلس بايد نماينده اکثريت جامعه باشد
رئيسجمهور پيشين ايران به انتخابات 92 اشاره کرد و يادآور شد: در آن انتخابات يک راي 51 درصدي داشتيم و چند راي که مجموعا 8-47 درصد ميشد اما اين تفکري که امروز در پارهاي از دستگاههاي کشور وجود دارد، کدام بخش جامعه را نمايندگي ميکنند؟ آيا رواست که نمايندگان 7 تا 10 درصد خواستههاي خود را به نام مردم بر جامعه و دولت تحميل کنند و جلوي خواست مردم که حداقل به صورت 51درصد تجلي پيدا کرده است را بگيرند؟ البته اين را هم بايد در نظر گرفت که متجاوز از سي درصد جامعه در انتخابات شرکت نکرد که اگر آنها شرکت ميکردند، يقينا کفه به نفع اين 51 درصد بالا ميآمد. حتي ميتوان گفت که بخش قابل توجهي از جامعه چيزهايي فراتر از آنچه آقاي روحاني مطرح کرد، ميخواستند و از اين جهت شرکت نکردند. وي اظهار کرد: بر اين اساس علاقه ما اين است که معدل مجلسي که سر کار ميآيد، نماينده اکثريت جامعه ما باشد؛ و خواست اول ما اين است که فضا به گونهاي نباشد که فقط اقليتي که در جاي خود هم محترم است، بتواند محور و مدار باشد و جا را بر ديگران تنگ کند.
مردم شعارهاي روحاني را پذيرفتند
وي افزود: شعارهاي آقاي روحاني شعارهاي خوبي بود و مردم پذيرفتند و همه قبول کرديم و راي هم داديم اما دستاورد مهم، تحقق چه نبايد باشد بود. اگر مجلس عاقل، مدبر، معتدل و خوبي داشته باشيم که بيشتر از اکثريت جامعه و رويکردهايي که در جامعه وجود دارد، نمايندگي کند، همه سود ميبرند. بايد در اين زمينه تلاش کرد و کوشيد که انشاءالله انتخاباتي باشد در فضاي باز و آزاد و در اثر آن انسانهاي کارآمد، مدبر و عاقل بيايند و واقعا از خواست و گرايش اکثريت جامعه نمايندگي کنند.
روحاني تحت فشار است
وي در پاسخ به پرسشي درباره ميزان موفقيت روحاني گفت: بايد ديد که وضعيت چيست؟ معلوم است که آقاي روحاني نتوانسته است به همه آن شعارها و رويکردهايي که داشته است، جامه عمل بپوشاند؛ خود ايشان هم مدعي اين امر نيست. شعارها يعني ما به آن سو ميرويم، حال اينکه چقدر در اين سو پيش رفتيم، بسته به موانع، مشکلات و البته تدبير و کارآمدي کساني دارد که شعار هم دادند. ممکن است بعضي وقت ها هم انتقاد و مشکلي باشد مبني بر اينکه ميشد بهتر از اين کار کرد؛ چنانکه در دوره ما هم اشکال بسياري ميتواند وارد باشد اما بخش عمده اين است که چقدر ميتوانستيم انجام دهيم؟ خوشبختانه دولت جناب آقاي روحاني در عرصههاي مختلف اقتصادي، بينالمللي، داخلي، سياسي و فرهنگي از رويکردهايي که داشته، روي برنگردانده است. نمونه آن همين وزارت آموزش عالي است. به هر حال آقاي روحاني رويکردي براي دانشگاه دارد که مورد قبول ما هم هست، البته مورد قبول بخشهايي از جامعه نيست اما روي اين رويکرد ايستاده و هزينه هم پرداخته است. اين در جامعه ما ارزشمند است. خاتمي يادآور شد: آثار مثبت و برکات کار دولت را در عرصه اقتصادي، فرهنگي و بخصوص در عرصه سياست خارجي مشاهده ميکنيم. بايد انصاف داد. ميتوان گفت مسير، مسير درستي است و در حال پيش رفتن است اما در مسايل سياسي و فرهنگي کمي مشکلاتي وجود دارد که اتفاقا خود آقاي روحاني هم تحت فشار هستند. وي ادامه داد: به اعتقاد من برخوردهايي که صورت ميگيرد، بيش از اينکه با هدف تحت فشار قرار دادن جناحهاي سياسي باشد، براي فشار آوردن به آقاي روحاني است تا به او بگويند ما هنوز هستيم و قدرت داريم و نميگذاريم به آن شکل که شما ميخواهيد کار انجام بگيرد. در عرصههايي که ميتوانند و دستشان ميرسد حتي در زمينه مذاکرات خارجي هم بسيار تلاش ميکنند اما بايد انصاف داد که خوشبختانه رهبري حمايت ميکنند و دلشان ميخواهد با آبرومندي و حفظ مصالح ملي و انقلابي مسايل حل شود. رئيس بنياد باران افزود: دولت آقاي روحاني امکاناتي بينهايت ندارد بايد پيشرفت کارها را با توجه به امکانات ارزيابي کند دولت در انجام مسووليت خود اولويتهايي را در نظر ميگيرد و همه دولتها همينطور هستند. اولويت ايشان اين بود که مشکل خارجي را حل کند يعني مسالهاي که چنگ بر گلوي کشور انداخته و دولت و کشور را به نفس نفس انداخته بود و اين رويکرد درستي بود.
امکانات دولت محدود است
رئيسجمهوري پيشين ايران همچنين گفت: من معتقدم که دولت فعلي آمريکا ميخواهد ماجرا حل شود و شايد در زمان ما بيشتر بازيگري ميکردند. به همين دليل بود که ما هم تدبير کرديم و طرفمان را اروپاييها قرار داديم. آمريکا کنار بود در حالي که بعد از دولت اصلاحات، ابتکار عمل در مقابله با ايران به دست آمريکا و بعد هم شوراي امنيت افتاد. منظور اين است که تمام حرف امروز ما اين است که تحريمها لغو شود در حالي که زمان ما اصلا تحريمهاي شوراي امنيت نبود که بخواهد لغو بشود. به هر حال آقاي روحاني اولويت خود را اين موضوع قرار داده که انصافا هم کار درستي است. وي اظهار کرد: شايد بتوان گفت دولت در مسايل سياسي و فرهنگي از جمله حصر و زندانيان ميتوانست بهتر عمل کند اما اين را هم بايد گفت که اين موضوعات دست دولت نيست امکانات دولت محدود است و نميتواند در همه جا صرف شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]