تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 3 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس به نيازمند كمك مالى كند و با مردم منصفانه رفتار نمايد چنين كسى مؤمن حقيقى اس...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1843374681




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رییس کمیسیون کشاورزی مجلس: عده ای کشاورزی هراسی به راه انداخته اند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس کمیسیون کشاورزی مجلس: عده ای کشاورزی هراسی به راه انداخته اند مشهد - ایرنا - رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: عده ای کشاورزی هراسی در کشور به راه انداخته اند و گروهی هم به دنبال آن هستند تا سوءمدیریت و کم کاریها را به گردن بخش کشاورزی بیاندازند.


"عباس رجایی" عصر چهارشنبه در "سومین همایش ملی آخرین دستاوردهای علمی و پژوهشی زعفران" در مشهد افزود: آنان قصد دارند کم آبی و بحران آبی کنونی، خشکیدن دشتها و دریاچه ارومیه و مانند آن را ناشی از مصرف آب در بخش کشاورزی جلوه بدهند.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هر چند بهره وری آب در بخش کشاورزی پایین است اما اینگونه نیست که همه مشکلات ناشی از سوء مدیریتها و کم کاریهای خود را از این طریق بپوشانیم.
وی گفت: در واقع آنان تمام تبخیرها در پشت سدها، هرز روی آب در مسیلها و مسیرها و آبهایی که در قناتها طی زمستان هرز می رود را به نام بخش کشاورزی گذارشته و با وجود خشکسالیهای متعدد همچنان بعد از سالها می گویند مصرف آب در این بخش 90 میلیارد مترمکعب است.
رجایی با طرح این پرسش که آیا با بحران آب کنونی در کشور این میزان آب وجود دارد افزود: طرح این مباحث غلط و غیرکارشناسی موجب از دست رفتن بخش کشاورزی می شود که مبنای اقتصاد مقاومتی است.
وی گفت: فقط طی سال 92 بالغ بر 360 هزار میلیارد ریال نهاده و محصولات کشاورزی و کالاهای اساسی به کشور وارد شد در حالی که بودجه بخش کشاورزی فقط 20 هزار میلیارد ریال بود.
رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر این پول طی سه سال در قالب تسهیلات به بخش کشاورزی داده می شد عملا به جای آنکه تولید و نرخ ارز غربیها و شرقیها را تضمین کنیم می توانستیم بخش کشاورزی خود را ارتقا دهیم.
وی افزود: اینک زمان آن نیست که با طرح مباحث مطالعه نشده و غیرکارشناسی بخش کشاورزی را به حاشیه برانیم که نتیجه این امر وابستگی به اجانب خواهد بود.
او تاکید کرد: بستر اصلی اقتصاد مقاومتی کشاورزی است و بخش عمده صادرات غیرنفتی محصولات این حوزه می باشد، از سویی معیشت 60 درصد مردم مرتبط با کشاورزی است حال آنکه در بخش بودجه ریزی برای این حوزه ضعیف عمل شده است.
رجایی ادامه داد: در استانهای سه گانه خراسان کمتر از هشت درصد بودجه عمرانی به بخش کشاورزی اختصاص می یابد که این تاسفبار و بیانگر آن است که ما برای امنیت غذایی وقت و هزینه نمی کنیم.

* یک ریال سرمایه گذاری در کشاورزی سه ریال بازگشت دارد
رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت:
یک ریال سرمایه گذاری در کشاورزی حداقل سه ریال بازگشت دارد حال آنکه در بخش صنعت اینگونه نیست لذا باید در این بخش سرمایه گذاری و طراحی لازم را انجام دهیم تا نتیجه مناسب گرفته شود.
وی افزود: برای کشاورزی ایران مدلهای مشخصی را تبیین و تعریف کرده و مدعی هستیم اگر این مدلها به درستی اجرا شوند می توانیم کشور از طریق بخش کشاورزی بدون اتکا به نفت به راحتی اداره کنیم.
رجایی گفت: تاکنون هیچ برنامه ای برای بخش کشاورزی در سطح کشور تعریف نکرده ایم و هر آنچه بوده فقط برای باریکه البرز و زاگرس انجام شده است.
وی ایران را سرزمینی پهناور توصیف و بیان کرد: به راحتی می توانیم نیاز غذایی 150 میلیون جمعیتی که مقام معظم رهبری در افق 15 سال آینده برای کشور دیده اند و نیز حتی 50 میلیون اضافه تر را تامین کنیم ضمن آنکه به میزان نیاز 50 میلیون نفر هم صادرات محصولات کشاورزی داشته باشیم.
او ادامه داد: بر این مبنا اولویتها در قانون در سه سطح تعریف شد که نخست افزایش تولید در 10 گروه محصولات راهبردی باید محور عمل باشد که استقلال کشور بدان وابسته است و اگر در آن ضعیف باشیم دشمنان از آن به عنوان حربه فشار استفاده می کنند.
رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی افزود: گروه دوم محصولاتی که خاص مناطق است و گروه سوم هم تولیداتی می باشد که برای کشور ارزآور هستند و زعفران از آن جمله است.
وی گفت : در بحث زعفران هم امروز باید زمان تولید و داشت را کاهش داده و با روشهای آبیاری هایتک دوره کشت را فشرده تر کرد و مصرف آب را نیز کاهش داد.
رجایی با ارائه چند پیشنهاد دیگر در این حوزه ادامه داد: در این میان باید سه حلقه تولید، صنایع تبدیلی و تجارت زعفران به یکدیگر متصل شده و در تعامل با هم عمل کنند حال آنکه امروز در بسیاری از موارد در تضاد و یا رقابت با هم عمل کرده و دیگری را کمرنگ می کنند.
وی افزود: از سویی باید افزایش قیمتها منطقی و مبنای علمی داشته باشد وگرنه بازار را از دست ما خارج کرده و زمینه ورود رقبا را فراهم می کند.
او در عین حال با تاکید بر اینکه زعفران فقط خوراک نیست گفت: باید در فرآوری محصولات جانبی زعفران هم کار جدی صورت گیرد که امروز در این حوزه ضعیف هستیم و عمده صادرات ایران خام فروشی زعفران است.
رییس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی برندسازی در این بخش را از دیگر ضرورتها برای حفظ جایگاه ایران در تولید و صادرات زعفران دانست.
وی گفت: شورای ملی زعفران به عنوان جایگزین اصلی همه تشکلهای بخش باید تقویت شده و همه به آن کمک کنند تا محصول زعفران همچنان به نام ایران باقی بماند.
2713/660


05/09/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن