واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی: بودجه پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی حدود 10 درصد است تهران - ایرنا - معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به سهم 30 درصدی علوم پزشکی در پژوهش های کشور،گفت:این درحالی است که بودجه پژوهشی این دانشگاه حدود 10 درصد است.
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، افشین زرقی امروز چهارشنبه در هجدهمین کنگره طب فیزیکی و توانبخشی و الکترویاگنوز ایران اظهار کرد:بودجه پژوهشی رشته های علوم پزشکی متناسب با خدمات این رشته ها نیست.
وی تصریح کرد: در 40 سال گذشته 193 هزار مقاله در مجلات بین المللی آی اس آی به چاپ رسیده است که از این مقدار 61 هزار مقاله مربوط به علوم پزشکی بوده است.
زرقی افزود: این به معنای اختصاص یافتن 30 درصد پژوهش ها به رشته های علوم پزشکی است اما با این وجود حدود 10 درصد بودجه پژوهشی به رشته های علوم پزشکی ارائه می شود.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: از 61 هزار مقاله در عرصه علوم پزشکی 28 هزار مقاله یا فاقد ارجاع بوده اند یا نهایتاً تنها یک ارجاع داشتند که این موضوع لزوم توجه به کیفیت در پژوهش ها را آشکار می سازد.
زرقی گفت: از 61 هزار مقاله تنها 3 مقاله بیش از 15 ارجاع داشتند و 102 مقاله بیش از 100 ارجاع داشتند که توسط چند مرکز تهیه شده بودند.
وی تاکید کرد:با توجه به سه مقاله دارای بیش از 500 ارجاع نشان می دهد که این مقالات بیش از 190 نویسنده داشتند و ده ها مرکز در تهیه آن نقش داشتند که این نشان می دهد برای بالا بردن کیفیت یک پژوهش باید هم افزایی بین چند مرکز صورت گیرد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطر نشان کرد: سهم طب فیزیکی و توانبخشی در تولید مقالات پژوهشی آی اس آی چندان چشمگیر نیست با این وجود این رشته قابلیت آن را دارد تا بتواند در عرصه پژوهش های محصول محور پیشرو باشد.
زرقی گفت :برخی از مقالاتی که از سوی مجامع علمی و محققان مورد توجه قرار گرفته اند با همکاری چند مرکز تحقیقاتی و چندین محقق نگاشته شده است .
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود:از سوی مجامع علمی مقاله شاخص است و ارزش نیست و ارزش مقالات زمانی است که در زندگی مردم تاثیر گذار باشد و در سلامت جامعه دیده شود.
وی یاد آور شد:در علوم پزشکی طب داخلی بالاترین آمار را دارد و سهم طب فیزیکی و توانبخشی در تولید مقالات پژوهشی آی اس آی چندان چشمگیر نیست.
به گفته زرقی رشته طب فیزیکی و توانبخشی قابلیت و توانایی بسیاری دارد تا بتواند در عرصه پژوهش های محصول محور پیشرو باشد.
وی ادامه داد:طب فیزیکی و توانبخشی می تواند پژوهش های کاربردی داشته باشد و پژوهش های محصول محور را طراحی (ایده تا بازار ) را ارایه کند.
زرقی افزود:حرکت جمعیت به سمت سالمندی و پیر شدن نیاز جامعه را به بخش توانبخشی در کشور افزایش خواهد داد و در این زمینه تبادل اطلاعات بین پژوهشگران ضروری است.
هجدهمین کنگره طب فیزیکی ، توانبخشی و الکترودیاگنوز ایران در روزهای 5 تا 7 آذر ماه در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حال برگزاری است .
علمی (3)**1354**1440
05/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]