واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: ناخدا رحیمیان: راهبرد اصلی نیروی دریایی دفاع همه جانبه از منافع نظام اسلامی و ایجاد بازدارندگی است یمن(حوالی بندر عدن) ـ ایرنا ـ فرمانده ناوشکن جمهوری اسلامی ایران (جماران) گفت: راهبرد اساسی نیروی دریایی ارتش، دفاع همه جانبه از منافع نظام اسلامی و ایجاد بازدارندگی است که نیل به این هدف، فقط با تکیه بر نیروی مجهز به تجهیزات پیشرفته و بهره گیری از پرسنل متخصص و کارآمد میسر می شود.
ناخدا دوم عرشه «فتح الله رحیمیان» روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار اعزامی ایرنا، به شمال اقیانوس هند و خلیج عدن افزود: داشتن یک ناوگان متناسب و کاملا مدرن، مجهز، مسلح و آموزش دیده که قادر به ایفای نقش بازدارندگی باشد، از اهداف مهم نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران است.
وی ادامه داد: شرایط جغرافیایی در کنار اهمیت اقتصادی و وجود منابع قابل توجه انرژی در خلیج فارس، دریای عمان و دریای مازندران، بطور اعم از یک طرف و ویژگی های سیاسی، نظامی و اقتصادی کشورمان از طرف دیگر، ضرورت وجود یک نیروی دریایی منسجم، قوی و بازدارنده را بر همگان آشکار کرده است.
فرمانده ناوشکن تمام ایرانی جماران توضیح داد: حفظ امنیت ملی در دریا در راستای ایجاد امنیت پایدار برای فعالیت های اقتصادی، پاسداری از منافع ملی و حفظ تمامیت ارضی کشور و تلاش در تداوم سیادت دریایی از اهداف نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است.
ناخدا دوم رحیمیان افزود: راهبرد اصلی در این جهت براساس خط مشی های فرماندهی کل قوا، راهبرد بازدارندگی است که برای هر کشور آزاده و مستقل امری طبیعی و ضروریست.
وی دفع و سرکوب هرگونه تجاوز نظامی به حاکمیت، حقوق و منافع کشور در آب های سرزمینی، مناطق انحصاری و اقتصادی، جزایر کشور و انهدام تاسیسات دریایی دشمن هنگام وقوع جنگ و درگیری احتمالی، کنترل تردد شناورها در حوزه ماموریت و بازرسی کشتی های مشکوک در مواقع لزوم را از دیگر ماموریت ها و وظایف خاص نداجا عنوان کرد.
** تفکر جمهوری اسلامی ایران تعرضی نیست
فرمانده ناوشکن تمام ایرانی جماران با تاکید بر اینکه تفکر جمهوری اسلامی ایران تفکر تعرضی نیست، ادامه داد: حضور ما در دریاهای آزاد و بین المللی به دلیل حفظ منافع مشخص، انتقال پیام صلح و دوستی و نشان دادن اقتدار و توانمندی های ایران در دریا است که فقط توسط یک نیروی دریایی راهبردی امکانپذیر است.
وی با اشاره بر این موضوع که راهبرد نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران، استمرار حضور در دریاهای آزاد و بین المللی است و باید برای آن برنامه داشته باشیم، گفت: این حق مسلم ما است که در دریاهای آزاد و دوردست حضور داشته باشیم و هر جا که نیاز به حفظ منافعمان باشد همانند مقابله با دزدی های دریایی در خلیج عدن حضور خواهیم یافت.
ناخدا دوم رحیمیان خاطرنشان کرد: قدرت دریایی و بخش نظامی آن یعنی نیروی دریایی از دیرباز به عنوان یکی از عوامل مهم قدرت و سلطه نظامی و سیاسی کشورهای سلطه گر در جهان شناخته می شود و در سده های اخیر ابرقدرت ها سعی کرده اند تا با ایجاد یک نیروی دریایی قدرتمند و فرامنطقه ای و گسترش سیطره خود بر اقیانوس ها و دریاهای آزاد و تحت تاثیر قراردادن کشورها سلطه خود را بر دنیا حفظ کنند.
فرمانده ناوشکن جمهوری اسلامی ایران جماران افزود: امروزه با لطف و عنایت خداوند متعال، نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در مسیری قرار گرفته که در بعد ساختار، تولید، تجهیزات، آموزش نیروی انسانی، انجام رزمایش های متعدد، شناسایی و رصد کردن انواع تهدیدات در پهنه دریاها به یک توان بازدارندگی مناسب دست پیدا کرده است.
سی ودومین ناوگروه اعزامی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در ادامه ماموریت خود به منظور تامین امنیت خطوط مواصلاتی کشورمان و پس از عبور از تنگه هرمز، راس الکوه، دریای عربی، راس الحد، دریای عربی، جزیره مصیره، راس المدرکه، مجمع الجزایر کوریا و موریا، راس المربط، بندر صلاله، المکلا، راس الفرتاک، راس الکلب، خلیج عدن و بندر جیبوتی برای مرحله دوم وارد خلیج عدن شده و اکنون در حال انجام گشت زنی و رصد عملیاتی تحرکات تمامی شناورهای تجاری و نظامی در منطقه یاد شده است.
این ماموریت از 13 آبان ماه آغاز شد.
اجتمام(2) ** 7029 ** 9132 ** 1071
05/09/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]