تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):وقتى جبرئيل با وحى به نزدم مى‏آمد، نخستين چيزى كه به من القا مى‏كرد، بسم اللّه‏...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798292795




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا برخی آدامس ها مثل پلاستیک هستند


واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
800px Chewing gum stick چرا برخی آدامس ها مثل پلاستیک هستند
ایرانی‌ها زیادتر از کشورهای دیگر آدامس می‌جوند! پژوهشهای محققان انگلیسی در سال ۲۰۱۲ اثبات کرد، ایران رتبه نخست استفاده از آدامس را در کل جهان دارد و کشورهای عربستان سعودی و آمریکا در مرحله  بعدی قرار دارند، اما این آدامس که این همه طرفدار دارد چه منفعتی  دارد و آیا جویدن زیاد آن احتمال دارد که برای سلامتی انسان  ضرر داشته باشد؟ آدامس برای اولین‌بار چه زمانی استفاده شد؟
تاریخچه دقیق آدامس خیلی مشخص نیست. به نظر می‌رسد انسان‌ها صدها و شاید هزاران سال قبل صمغ درختان را خورده‌اند و به طور اتفاقی متوجه شده‌اند صمغ برخی درختان خاصیت جویدنی دارد. به این ترتیب استفاده از صمغ گیاهی کم‌کم رایج شد و هنوز هم ادامه دارد. در برخی نقاط ایران مصرف سقز که نوعی صمغ گیاهی است، هنوز مرسوم است.  آدامس‌های اولیه با آدامس‌های امروزی چه تفاوتی دارند؟
آدامس‌های اولیه، صمغ درختان مختلف مانند صنوبر، بنه، آکاسیا و بادام بوده‌اند. حدود
۱۰۰ سال پیش، یک آمریکایی صمغ‌های گیاهی را با شکر، مواد طعم‌دهنده و اسانس ترکیب و برای اولین‌بار آدامس را به شکل بسته‌بندی شده به بازار عرضه کرد. تا مدت‌ها ماده اولیه آدامس صمغ درختان بود اما از حدود ۵۰ سال پیش که پلاستیک اختراع شد، از پلیمرهای سنتزی که همان رزین‌ها یا پلاستیک هستند، در تهیه آدامس استفاده می‌شود. از آنجا که تهیه آدامس با صمغ درختان محدودیت و هزینه بیشتری دارد، امروزه بیشتر آدامس‌هایی که در شکل و طعم‌های مختلف عرضه می‌شوند، پلاستیکی هستند.  این آدامس‌ها ضرری ندارند؟
اینکه پلیمر را بخوریم، اشکال ندارد چون هضم و جذب نمی‌شود و از بدن خارج می‌شود اما منومرها ممکن است سرطان‌زا باشند. احتمال دارد با جویدن آدامس منومرهایی آزاد شود اما شواهد علمی زیادی در این زمینه در دسترس نیست و این موضوع از نظر علمی ثابت نشده است.  چرا بعضی آدامس‌ها نرم و برخی سفت هستند؟
شل و سفت بودن آدامس به پایه اصلی آدامس یا همان صمغ و ماده اولیه‌ای مربوط می‌شود که شرکت‌های مختلف در غلظت و قوام مختلف تولید می‌کنند. آدامس‌های بادکنکی باید خاصیت کشسانی زیادی داشته باشند و به این موضوع باید در تهیه پایه اصلی آدامس توجه شود. به برخی آدامس‌ها نیز ترکیب‌هایی مانند کافئین اضافه می‌شود.
بله، با توجه به اینکه چه مقدار کافئین به آدامس اضافه شده باشد، جذب بدن می‌شود. ممکن است با جویدن یک آدامس کافئینی به اندازه یک فنجان قهوه کافئین جذب بدن شود.  برخی می‌گویند آدامس برای سلامت دندان مفید است. این درست است؟
در بعضی آدامس‌ها شکر حذف و به جای آن از شیرین‌کننده مصنوعی استفاده می‌شود و ادعا می‌شود جویدن آدامس باعث تمیز کردن دندان‌ها می‌شود در صورتی که مسواک زدن بسیار موثرتر است و این موضوع بیشتر جنبه تبلیغات دارد.  پس آدامس را توصیه نمی‌کنید؟
نه، در تهیه آدامس از ترکیب‌های شیمیایی مختلف، صمغ‌های مصنوعی، رنگ‌ها و اسانس‌های سنتزی و شکر یا شیرین‌کننده مصنوعی استفاده می‌شود. در گذشته از اسانس‌های طبیعی میوه استفاده می‌شد اما در حال حاضر مواد شیمیایی که فرمولی شبیه اسانس طبیعی دارند به کار می‌روند. به هر حال رنگ و اسانس شیمیایی از بافت آدامس خارج و وارد بدن می‌شود. اگرچه این رنگ و اسانس‌ها خوراکی‌اند و روی حیوانات آزمایش شده‌اند، اما مصرف زیادشان توصیه نمی‌شود. علاوه بر اینها، اغلب برای شیرین کردن آدامس از شکر استفاده و مدتی بعد از جویدن آدامس، شکر که چاق‌کننده است و باعث خرابی دندان‌ها می‌شود، از بافت آدامس خارج و وارد دهان می‌شود. در آدامس‌های رژیمی به جای شکر از شیرین‌کننده‌های مصنوعی و کم‌کالری مانند ساخارین و آسپارتام هم استفاده می‌شود که احتمال سرطان‌زایی این ترکیب‌ها هم وجود دارد. در مجموع جویدن آدامس هیچ سودی ندارد و بیشتر جنبه سرگرمی دارد. منبع- دندانه

4 آذر 1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: دکتر سلام]
[مشاهده در: www.hidoctor.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سبک زندگی
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن