واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: داروهاي وارداتي گران شد، داخليها در صف انتظار
هرچند رئيس سازمان غذا و دارو به مردم اطمينان خاطر داده بود دارو گران نميشود و با وجود حمايت وزير بهداشت از گران نشدن داروي بيماران خاص و صعبالعلاج، انگار تغيير پوشش بيمهاي برخي داروهاي وارداتي موجب شده است هزينه دارو و درمان برخي از بيماريهاي خاص و صعبالعلاج بالا برود. با وجود اين دكتر رسول ديناروند، رئيس سازمان غذا و دارو تأكيد ميكند: در سياستهاي ثبات قيمت دارو هيچ تغييري ايجاد نشده است.
نویسنده : زهرا چيذري
هرچند رئيس سازمان غذا و دارو به مردم اطمينان خاطر داده بود دارو گران نميشود و با وجود حمايت وزير بهداشت از گران نشدن داروي بيماران خاص و صعبالعلاج، انگار تغيير پوشش بيمهاي برخي داروهاي وارداتي موجب شده است هزينه دارو و درمان برخي از بيماريهاي خاص و صعبالعلاج بالا برود. با وجود اين دكتر رسول ديناروند، رئيس سازمان غذا و دارو تأكيد ميكند: در سياستهاي ثبات قيمت دارو هيچ تغييري ايجاد نشده است.
خيلي وقتها پاي دارو كه به ميان ميآيد با مرگ و زندگي يك انسان مواجهيم. هم اكنون بيش از يك سال از بحران دارويي ميگذرد و ديگر كمبود و نبود دارو دغدغه جدي مردم و مسئولان وزارت بهداشت نيست اما بيماران خاص و صعبالعلاج با چالشهاي تازهاي مواجهند. در حالي كه بنا بود امسال افزايش قيمت دارو نداشته باشيم اما برخي داروهاي وارداتي گراني محسوسي را تجربه ميكنند، به طور مثال به گفته سيدحسن بابايي، مديرعامل و رئيس هيئت مديره جامعه حمايت از بيماران ام اس داروي rebif از قيمت 600 هزار تومان به 980هزار تومان افزايش يافته است. «نورديلت» دارويي كه براي كودكاني با رشد ضعيف، تجويز ميشود نيز افزايش قيمت داشته است. با وجود اين، رئيس سازمان غذا و دارو تأكيد ميكند: اين داروها گران نشده بلكه پوشش بيمهاي آنها كاهش يافته است.
قول تثبيت قيمت دارو از سال قبل
اسفندماه سال گذشته در ششمين همايش سامانههاي نوين دارورساني ايران، رسول ديناروند، رئيس سازمان غذا و دارو در جمع خبرنگاران با تأكيد بر حمايت وزارت بهداشت از بيماران به مردم اطمينان داد كه بازار دارو در سال آينده متلاطم نخواهد شد و با گشايش روابط بينالمللي و تثبيت نرخ ارز، پديده گراني دارو نخواهيم داشت. اما تيرماه امسال قيمت داروهاي وارداتي با مشابه داخلي افزايش يافت و اين بار شخص وزير وارد ميدان عمل شد و طي نامهاي از سازمان غذا و دارو خواست قيمت اين داروها دوباره تعديل شود كه شد. در نهايت اينكه رئيس سازمان غذا و دارو شهريورماه در تشريح عملكرد اين سازمان در يك سال گذشته ضمن اشاره به رفع بسياري از كمبودهاي دارويي تصريح كرد: نيمه دوم سال افزايش قيمت دارو نخواهيم داشت و حتي قيمت 200 قلم داروي وارداتي كاهش نيز مييابد. حالا يك بار ديگر پاي بيمهها به ميان آمده است و با وجود آنكه به گفته ديناروند قيمت دارو افزايش نداشته اما تغيير در پوشش بيمهاي داروهاي وارداتي موجب شده بيماران براي تهيه اين داروها، ناگزير از پرداخت هزينه بيشتري باشند.
سياست سازمانهاي بيمهگر در حمايت از توليد ملي
رئيس سازمان غذا و دارو كاهش سهم پوشش بيمهاي برخي داروهاي خارجي در نيمه اول امسال را عامل گران شدن دارو براي بيماران ميداند اما از احتمال افزايش قيمت داروهاي ايراني خبر ميدهد.
بنا به اظهار ديناروند تغيير قيمت داروها براي بيماران به طور كلي به دو صورت رخ ميدهد؛ يكي اينكه قيمت دارو تغيير كند و دوم زماني كه ميزان حمايت و پوشش بيمهاي از داروها تغيير كند، بدون اينكه قيمت دارو تغيير كرده باشد. به گفته وي، پوشش سازمانهاي بيمهگر از داروها گاهي تغيير ميكند و كم يا زياد ميشود، به خصوص زماني كه داروي مشابه ارزانتر وارد فهرست دارويي كشور شود. اين اتفاق در نيمه اول امسال هم افتاد و تعدادي از اقلام دارويي بدون اينكه افزايش قيمت داشته باشند، به علت كاهش پوشش بيمهها براي بيماران گران شدند. معاون غذا و داروي وزير بهداشت با اشاره به افزايش 50درصدي قيمت برخي داروهاي بيماران اماس تأكيد ميكند: اين اتفاق ناشي از تغيير پوشش بيمهاي است و وزارت بهداشت نميتواند در اين زمينه دخالت كند، البته ميتوانيم از سازمانهاي بيمهگر موضوع را پيگيري كنيم. فريبرز فرساد، رئيس انجمن داروسازان كشور هم در گفتوگو با «جوان» از اظهارنظر در اين باره خودداري ميكند و ميگويد: وزارتخانه براي اين تغييرات قيمتي توجيهاتي دارد، بنابراين بهتر است اجازه بدهيم روند كار طي شود زيرا آنها در حال تبيين موضوع هستند.
داروي داخل مورد تأييد و مؤثر
بنا بر اظهارات ديناروند، سياست سازمانهاي بيمهگر اين است كه معمولاً قيمت داروي ارزانتر را مبناي پوشش قرار ميدهند، به همين علت گاهي داروي قديمي كه معمولاً بيمار به آن عادت كرده است به علت ورود داروي ارزانتر براي بيمار گران ميشود؛ مسئلهاي كه عمدتاً در مورد داروهاي وارداتي رخ ميدهد. بنا به تأكيد وي بيمهها به سمت حمايت از داروهاي داخلي حركت ميكنند كه كاملاً مؤثر و تأييد شده هستند و لازم است پزشكان هم در اين زمينه اين داروها رابه بيمارانشان توصيه كنند. رئيس سازمان غذا و دارو ميافزايد: در مورد داروهاي توليد داخل چون وظيفه وزارت بهداشت بر اساس قانون حمايت توليد داخل است براي اينكه داروهاي توليد داخل افت كيفيت نداشته باشند يا به علت كاهش توليد با كمبود دارو مواجه نشويم، برخي داروهاي توليد داخل تا پايان سال افزايش قيمت خواهد داشت. البته افزايش قيمت داروهاي توليد داخل طي ماههاي آينده از سال جاري با توجه به افزايش قيمت پايه بيمهاي و حمايت بيمه، براي مردم خيلي سنگين نخواهد بود.
يك راهكار
بر اين اساس، شايد تنها راهكار براي آنكه فشار كمتري به بيماران بيايد اين باشد كه پزشكان اسطوره برتري داروهاي خارجي را بشكنند و به بيمارانشان اطمينان بدهند داروهاي داخلي هم به اندازه داروي وارداتي مؤثرند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۰۵ آذر ۱۳۹۳ - ۰۰:۲۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]